Home Dutch Centrum maakt zich zorgen over de geleidelijke toename van het positiviteitspercentage van Covid in sommige staten te midden van stijgende H3N2-gevallen, pleit voor meer toezicht

Centrum maakt zich zorgen over de geleidelijke toename van het positiviteitspercentage van Covid in sommige staten te midden van stijgende H3N2-gevallen, pleit voor meer toezicht

0

Terwijl het aantal gevallen van het seizoensgriepsubtype H3N2 toenam, uitte het Centrum op zaterdag zijn bezorgdheid over een geleidelijke toename van het COVID-19-positiviteitspercentage in sommige staten en zei dat dit snel moest worden aangepakt.

Het Centrum verzocht alle staten en territoria van de Unie om operationele richtlijnen te volgen voor geïntegreerde bewaking van luchtwegpathogenen die zich presenteren als gevallen van griepachtige ziekte (ILI) of ernstige acute luchtweginfectie (SARI).

Aanbevolen voor u

  • 1‘Uitzonderlijk!’: PM Modi, Rahul Gandhi, anderen feliciteren RRR, The Elephant Whisperers’ crew over Oscar-overwinning
  • 2Parliament Budget Session Live Updates: oppositiepartijen ontmoeten elkaar in het kantoor van Kharge; BJP-parlementsleden protesteren tegen Rahul Gandhi in Lok Sabha
  • 3SCO-landen moeten er gezamenlijk naar streven om de rechterlijke macht toegankelijker te maken, zegt CJI Chandrachud

Lees ook |Drie jaar sinds de WHO Covid-19 verklaarde een pandemie: wat was de eerste pandemie van het moderne India?

De staten werd ook verzocht een inventaris op te maken van de paraatheid van ziekenhuizen, zoals beschikbaarheid van medicijnen en medische zuurstof, vaccinatiegraad tegen COVID-19 en griep.

“Hoewel het COVID-19-traject de afgelopen maanden aanzienlijk is afgenomen, is de geleidelijke stijging van de COVID-19-testpositiviteitspercentages in sommige staten een zorgwekkende kwestie die onmiddellijk moet worden aangepakt”, zei hij. Zei de minister van Volksgezondheid, Rajesh Bhushan, zaterdag in een brief aan staten en UT's.

Ondanks het lage aantal nieuwe gevallen, het even lage aantal ziekenhuisopnames en de aanzienlijke vooruitgang die is geboekt op het gebied van COVID-19-vaccinatiedekking, zei Bhushan, is het nodig waakzaam te blijven en ons te concentreren op de vijfvoudige strategie van testen, volgen, behandelen, vaccinatie en naleving van Covid-gepast gedrag.

In het licht van de stijgende trend in andere ILI's en SARI's die worden waargenomen in sommige staten en UT's in het hele land, werd onlangs een bijeenkomst gehouden om de huidige situatie met de centrale betrokken ministeries, departementen en organisaties.

Lees ook |Verspreiding H3N2-virus: hoe onderscheid je het van adenovirus? Is vervuiling de schuld?

Hoewel griep een jaarlijks terugkerend seizoensverschijnsel is, kunnen in het huidige seizoen verschillende weersomstandigheden en gedragsredenen — onvoldoende aandacht voor persoonlijke hygiëne, hoesten zonder adequate bescherming, gesloten binnenbijeenkomsten van mensen, etc. — de omgeving bevorderlijk maken voor de circulatie van een aantal virale respiratoire pathogenen zoals Influenza A (H1N1, H3N2 etc.) en adenovirussen, zei hij.

Advertentie

Onder het Integrated Disease Surveillance Program (IDSP), zoals gerapporteerd door staten en UT's, wordt een toenemende trend van ILI/SARI waargenomen in het hele land, verklaarde Bhushan.

Verder, volgens geïntegreerde op schildwachten gebaseerde surveillance van ILI en SARI, een opleving van Influenza A wordt waargenomen sinds de tweede helft van december vorig jaar.

“Van bijzonder belang is het feit dat het overwicht van Influenza A (H3N2) wordt gedetecteerd in de monsters die in verschillende laboratoria worden geanalyseerd. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat jonge kinderen, ouderen en mensen die lijden aan comorbiditeiten een bijzonder risico lopen en kwetsbaar zijn voor H1N1, H3N2, adenovirussen, enz. zei hij.

Advertentie

Bovendien is sinds 1 januari bijna 25,4 procent van de monsters positief getest op adenovirussen, volgens tests van ademhalingsmonsters die zijn uitgevoerd door verschillende virale onderzoeks- en diagnostische laboratoria (VRDL's). zei.

Hoewel de meeste van deze middelen typisch een vergelijkbare milde en vaak zelfbeperkende ziekte veroorzaken die zich manifesteert als een acute luchtweginfectie met koorts en hoesten, kunnen in sommige gevallen, met name ouderen, mensen met obesitas en andere comorbiditeiten, evenals zwangere vrouwen, degenen die geïnfecteerd zijn kunnen lijden aan een ernstiger manifestatie van deze ziekten waarvoor ziekenhuisopname nodig is, benadrukte Bhushan.

“Om de overdracht van deze ziekten te beperken, is het belangrijk om de gemeenschap bewust te maken van de naleving van ademhalings- en handhygiëne en het bevorderen van vroege melding van symptomen en het beperken van contact met mensen die lijden aan luchtwegaandoeningen,” ; Bhushan schreef in de brief.

Wat betreft de vereiste acties op het gebied van de volksgezondheid, is het essentieel dat de IDSP-eenheden van de staat en het district de trend van ILI en SARI in hun respectievelijke gebieden nauwlettend volgen, het aandeel van de gevallen bewaken en doorverwijzen voldoende aantal monsters om te testen op influenza, SARS-CoV-2 en adenovirus.

Lees ook

Punjab-minister stapt in het huwelijksbootje met IPS-officier die in opstand kwam tegen AAP MLA

Overheid verzet zich tegen pleidooien in SC over homohuwelijken: Laat House beslissen

Adani betaalt lening van $ 2,15 miljard terug als verpanding van aandelen, betaalt een andere vooruit $ 500 miljoen…

Congres benoemt geschorst parlementslid als RS-zweep van partij

“Alle staten en UT's moeten naar letter en geest ‘Operational Guidelines for Revised Surveillance Strategy in Context of COVID-19& implementeren #8217; die voorziet in geïntegreerde bewaking van respiratoire pathogenen die zich presenteren als gevallen van ILI/SARI,” aldus de brief.