8 korrigeringar för en andra bildskärm som inte upptäcks på Windows

0
76
Hannah Stryker/How-To Geek

Om din sekundära bildskärm inte upptäcks kan du tvinga Windows att upptäcka den, kontrollera alla dina anslutningar, starta om datorn, prova en alternativ anslutning och uppdatera dina grafikdrivrutiner för att fixa det.

En andra bildskärm är en av de mest potenta produktivitetshöjarna för Windows-användare, men ibland kan din dator inte se den extra skärmen. Detta är ett vanligt problem som de flesta kommer att stöta på så småningom, men att åtgärda det är enkelt!

Tvinga upptäcka skärmar

Medan automatisk skärmdetektering vanligtvis fungerar utan problem, kan du uttryckligen säga åt Windows att leta efter nya anslutna skärmar. Detta är särskilt användbart med vissa äldre anslutningsstandarder som VGA eller DVI. För att upptäcka skärmar i Windows 11 kan du följa dessa steg.

Högerklicka på skrivbordet och välj “Visningsinställningar” från snabbmenyn.

I “Visningsinställningar” fönstret kommer du att se ett diagram över skärmar som för närvarande är anslutna till din dator. Om din andra bildskärm inte upptäcks kommer den inte att visas.

Klicka nu på “Detektera” och alla tillgängliga bildskärmar dyker upp.

Om du använder Windows 10 är processen exakt densamma. Du hittar det här fönstret under Start > Inställningar > Display.

Om ingen bildskärm dök upp för dig, låt oss gå vidare till ytterligare felsökningssteg.

Kontrollera att allting Har kraft

Du bör se till att allt är anslutet till en strömkälla och påslaget. Om bildskärmen eller någon mellanliggande enhet, till exempel en aktiv HDMI-repeater, inte får ström, kommer inte Windows att upptäcka skärmen.

Apropå det, om du har en komplicerad installation med mellanliggande enheter som en USB-docka eller HDMI-repeater, försök att ansluta skärmen utan någon av dessa enheter i kedjan; detta hjälper dig att avgränsa om problemet är med en av dessa prylar snarare än med Windows eller själva bildskärmen.

Leta efter felplacerade anslutningar

Dubbelkolla att allt är inkopplat där det ska vara. En vanlig orsak till detta problem är att ansluta bildskärmen till fel bildskärmsutgång. De flesta datormoderkort har en HDMI- eller annan bildskärmsutgång, men om du använder ett diskret grafikkort måste du ansluta bildskärmen till grafikkortets utgång och inte moderkortet! Om du inte är säker på om du använder ett grafikkort, prova bara alla anslutningsportar du ser.

RELATERAT: 4 vanliga DisplayPort-problem och hur man åtgärdar dem

Bekräfta att skärmen är inställd på rätt ingång

De flesta moderna datorskärmar och praktiskt taget alla TV-apparater har flera ingångar. Om du har datorn ansluten till HDMI 1, men bildskärmen är inställd på till exempel HDMI 2, kommer du inte att se någonting på skärmen.

Se skärmens manual om hur du byter källa och byt sedan till den källa som din dator faktiskt är ansluten till. Alternativt kan du manuellt flytta kablarna till olika ingångar eller koppla bort alla andra källor förutom den du vill använda.

Starta om datorn

Om allt är inkopplat och påslaget, och du har dubbelkollat ​​att allt är vettigt, starta om datorn med allt på plats. För hjälp kolla in våra guider för att starta om en Windows 10-dator eller en Windows 11-dator.

Vissa datorer kommer inte att upptäcka en bildskärm om den är ansluten efter uppstart. Så en enkel omstart kan få saker att fungera som de ska.

Använd en annan port, kabel eller anslutningstyp

Om din både grafikkort och skärm stöder en alternativ skärmtyp (som HDMI, DVI eller DisplayPort), du kan prova att byta till en alternativ skärmteknik eller hålla dig till samma teknik men prova en annan port eller kabel.

Ibland tycks det lösa problemet genom att blanda runt saker utan någon tydlig förklaring. Att koppla ur och återansluta en kabel till samma port kan till och med utlösa upptäckt, så var inte blyg för att slumpmässigt prova saker.

Använd en USB-adapter

Du kan använda en USB till HDMI eller USB till DisplayPort-adapter för att kringgå dina GPU-utgångar helt och hållet. Det här kanske inte alltid är den bästa lösningen för avancerade behov som spel med hög upplösning eller hög bildhastighet, eftersom du skulle riskera problem som latens. Men om du behöver en andra skärmutgång för PowerPoint eller multitasking på skrivbordet är det lika bra som att koppla in saker direkt till din GPU.

The Best USB-C Hubs of 2023 Best USB-C Hub Overall EZQuest USB-C Hub Amazon

59,99 USD
69,99 USD Spara 14 %

Bästa Budget USB-C Hub Anker 7-i-1 USB-C Hub Amazon

34,99 USD
 

Bästa USB-C-hubb för MacBooks Satechi Type-C Pro Mini Adapter Amazon

59,99 USD
69,99 USD Spara 14 %

Bästa kompakta USB-C Hub Anker 5-i-1 USB-C Hub Amazon

39,09 USD
45,99 USD Spara 15 %

Bästa USB-C-hubb för 4K Satechi USB4 Multiport Adapter Amazon

149,99 USD
 

Uppdatera dina bildskärmsdrivrutiner

Buggy-displaydrivrutiner kan orsaka problem med grundläggande funktioner som stöd för flera skärmar. Så besök din grafikkortstillverkares webbplats och se till att du har den senaste versionen av din GPU-drivrutin installerad.

Medan du är på gång kanske du vill kontrollera om några Windows-uppdateringar är också under behandling. Att uppdatera all relevant programvara kan åtgärda en bugg som ingen mängd fifflande någonsin skulle kunna fixa, så glöm inte att göra detta om inget annat vi listade ovan fungerar. Att uppdatera en Windows 11-dator och uppdatera på Windows 10 ser lite annorlunda ut, så kolla in våra guider om det för att se till att du får de uppdateringar du behöver.

The Best Computer Monitors of 2023 Best Monitor Overall ASUS ProArt PA279CV Amazon Best Budget Monitor Dell S2721QS Amazon

$287.99
$329.99 Save 13%

Bästa spelskärm Dell Alienware AW3423DW Amazon

1252,86 $ < img src="https://www.howtogeek.com/wp-content/themes/htg-responsive/img/amazon-prime.png" />
 

Bästa Ultrawide-skärm LG 38WN95C-W Amazon

1 196,99 USD
1399,99 $ Spara 15 %

Bästa 4K-skärm Gigabyte M32U Amazon

649,99 USD
729,99 USD Spara 11 %

Bästa bildskärm för Mac Dell U2723QE Amazon

545,00 $
779,99 USD Spara 30 %

LÄS NÄSTA

  • › Varför du behöver en ny router, även på en långsam Internetanslutning
  • › Så här åtgärdar du NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID-felet
  • › Amazon kommer inte att låta dig köpa Kindle eller tryckta tidningar längre
  • › Styrenhet kontra mus och tangentbord: vilket är bättre?
  • › 15 Mac-appar du bör använda varje dag
  • › De bästa VPN-tjänsterna för spel 2023