15 Mac-apps die u elke dag zou moeten gebruiken

0
76
Marcus Mears III/How-To Geek

Sommige Mac-apps zijn zo handig dat u ze misschien elke dag gebruikt. Hier zijn enkele van onze favorieten, waarvan de meeste gratis zijn of op zijn minst worden geleverd met een gratis proefperiode, zodat u ze kunt evalueren.

Rechthoek

Voeg de functies voor het uitlijnen van vensters toe aan macOS die Apple samen met Rectangle had moeten opnemen. Met deze gratis app kun je snel vensters op het bureaublad manipuleren met behulp van sneltoetsen of het menubalkpictogram. Pas deze snelkoppelingen naar hartenlust aan, zodat je nooit meer je vingers van het toetsenbord hoeft te halen om je vensters opnieuw in te delen.

Als je op zoek bent naar een alternatieve, premium app Magnet ($ 7,99) biedt vergelijkbare functionaliteit. Rectangle Pro is ook beschikbaar voor $ 9,99, wat regels en nog veel meer toevoegt.

Maccy

Maccy is een open-source klembordmanager voor uw Mac die werkt onder een naam-uw-prijs-model (beginnend bij $ 0). De app houdt een lijst bij van uw recente klemborditems, inclusief tekst, afbeeldingen en andere bestanden. Roep Maccy op met de sneltoets (standaard Command+Shift+C) en gebruik vervolgens de pijltoetsen of sneltoetsen op het scherm om eerdere items op te roepen.

Er zijn tal van aanpassingen beschikbaar, waaronder de mogelijkheid om een ​​limiet voor de bestandsgrootte in te stellen, clips te verwijderen bij het stoppen van de app, aan te passen waar en hoe de app verschijnt, items vast te pinnen, apps te negeren en meer.

Vanille

Ruim je rommelige menubalk op met Vanilla, een gratis app om het aantal pictogrammen in de rechterbovenhoek van je scherm te verminderen. Sleep pictogrammen achter een scheidingslijn en laat ze automatisch verbergen. Klik op het pijlpictogram om de menubalk uit te vouwen en alle apps weer te geven.

De app is in wezen een gratis alternatief voor de enorm populaire Bartender ($ 15), een andere solide keuze met geavanceerde functionaliteit zoals een drop- neerwaartse balk, aangepaste spatiëring, snel zoeken, triggers en meer.

Shottr

macOS heeft degelijke screenshot-tools ingebouwd (druk op Command+Shift+3 voor een opname op volledig scherm, of Command+Shift+4 voor een versleepbare selectie). De gratis app Shottr breidt dit uit voor degenen die een krachtigere tool voor het maken van screenshots nodig hebben.

Leg scrollende vensters zoals webpagina's vast, annoteer en pixellate objecten snel, voeg markeringen toe, bedek afbeeldingen, zet uw screenshots vast, gebruik de ingebouwde -in liniaal, tekst kopiëren met OCR en meer.

Snelkoppelingen

Shortcuts is de platformonafhankelijke workflow-app van Apple waarmee u verschillende taken kunt versnellen door aangepaste snelkoppelingen te maken. U kunt deze snelkoppelingen vastmaken aan uw menubalk, ze starten met Spotlight of ze zelfs gebruiken vanuit uw Quick Actions-menu. U vindt de Shortcuts-app in uw Toepassingen > Hulpprogramma's, start deze en blader door de Galerij om aan de slag te gaan.

Snelkoppelingen kunnen worden gebruikt om de kantoorproductiviteit te versnellen en een breed scala aan veelvoorkomende taken uit te voeren, zoals het legen van uw map Downloads, het bijhouden van de tijd of het snel openen van iCloud-sleutelhangerwachtwoorden.

GERELATEERD: < strong>10 verborgen Mac-functies die u zou moeten gebruiken

Uw VPN-keuze

Een VPN is een essentieel onderdeel van het moderne internet. Door uw webverkeer te versleutelen, kan een VPN uw browsegegevens verbergen voor uw ISP of andere geïnteresseerde partijen. Door een VPN te gebruiken, voorkomt u dat u uw echte IP-adres prijsgeeft tijdens het surfen op internet, wat betekent dat u minder digitale papieren sporen achterlaat, waar u ook gaat.

U kunt ook een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot internet alsof u geheel in een ander land waren. Gebruik dit om geografisch beperkte inhoud zoals on-demand tv en streamingdiensten te bekijken, censuur te omzeilen, goedkopere vluchten te boeken en meer. Bekijk ons ​​overzicht van de beste VPN-services.

The Best VPN Services of 2023 Best Overall VPN ExpressVPN ExpressVPN Best Budget VPN Private Internet Access Shop Beste VPN voor Windows NordVPN Shop Beste gratis VPN Windscribe Windscribe Beste VPN voor iPhone Proton VPN Shop Beste VPN voor Android Hide.me Winkel Beste VPN voor streaming ExpressVPN ExpressVPN Beste VPN voor gaming TorGuard TorGuard Beste VPN voor torrenting IVPN IVPN Beste VPN voor China VyprVPN VyprVPN Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Mullvad

Hyperkey

Gebruik Caps Lock of een andere ongebruikte toets op uw toetsenbord door deze opnieuw toe te wijzen met Hyperkey. Een “hypersleutel” in dit geval worden alle vier de wijzigingstoetsen tegelijk geactiveerd: Shift+Command+Option+Control. Deze toetsencombinatie met één hand vasthouden is niet intuïtief, en daar komt Hyperkey om de hoek kijken.

Met uw “hypersleutel” ingeschakeld, kunt u het gebruiken om sneltoetsen in andere apps (zoals Rectangle of Maccy) te activeren. Het voegt effectief een andere modificatietoets toe aan uw toetsenbord die u kunt gebruiken wanneer u maar wilt. Als u nog geavanceerdere toetsen opnieuw wilt toewijzen, kijk dan ook eens naar Karabiner-Elements.

Parallels Desktop

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Parallels Desktop is een krachtige virtualisatie-app waarmee je hardware kunt emuleren om besturingssystemen binnen macOS te installeren. Je kunt het niet alleen gebruiken om Windows te installeren (inclusief Windows 11 op ARM als je een Apple Silicon Mac hebt), maar ook Linux-distributies en zelfs afzonderlijke installaties van macOS.

Eenvoudiger bestaat er niet met Windows op een moderne Mac, waarbij alles van de download tot de installatie voor je wordt geregeld. U kunt dan gebruikmaken van functies zoals de Coherence-modus om Windows-apps op uw Mac uit te voeren alsof het native Mac-apps zijn.

De app is niet gratis, met een standaardlicentie voor thuisgebruik en studentengebruik die $ 99,99 kost, maar er is een proefperiode van 14 dagen die u kunt gebruiken om de software te evalueren voordat u koopt. Als je liever gratis alternatieven probeert die wat meer werk vergen om aan de slag te gaan, kijk dan eens naar VMware Fusion Player en VirtualBox.

Automator

Automator is een krachtige workflow-tool die Apple bij macOS levert. Het verschilt van Shortcuts doordat het al veel langer bestaat en exclusief voor Mac is. Het is ook sneller en krachtiger als u weet hoe u het moet gebruiken.

Items toevoegen aan de rechtermuisknop “Snelle acties” menu is een specialiteit van Automator. Je kunt het gebruiken om snel het formaat van afbeeldingen in Finder te wijzigen, bestandstypen te converteren, aangepaste toepassingen te maken en tijd te besparen op het hele Mac-bureaublad. U vindt Automator in de toepassingen > Hulpprogramma's.

IINA

IINA is geschreven voor macOS in de Swift-programmeertaal van Apple en is een open-source mediaspeler gebaseerd op het mpv-project. Ontwikkelaars verkondigen met trots dat IINA alles kan spelen terwijl het gebruik maakt van macOS-pijlers zoals Dark Mode, Picture-in-Picture en Force Touch-functionaliteit.

Hyperduck< /h2>

Hyperduck is een app waarmee je links van een iPhone of iPad naar je Mac kunt sturen. Apple laat je dit al doen met AirDrop, maar AirDrop werkt niet altijd zoals geadverteerd. Het is ook gebonden aan beperkingen, zoals dat uw Mac binnen bereik is en is ingeschakeld. Dat is niet het geval met Hyperduck.

Wanneer u een link van uw iPhone naar uw Mac verzendt, opent Hyperduck deze automatisch in uw standaardbrowser. Als uw Mac offline is, wordt het verzoek gehonoreerd de volgende keer dat u online gaat. U kunt zoiets als Safari's leeslijst of een soortgelijke “lees het later'-programma gebruiken. service hiervoor, maar Hyperduck is iets krachtiger omdat het de links voor u opent.

Raycast

Als je het leuk vindt om alles met het toetsenbord te doen, maar merkt dat Spotlight het niet helemaal doet, probeer dan de krachtige en uitbreidbare launcher die Raycast is. De app is gratis voor persoonlijk gebruik, met een premium abonnement vereist voor gedeeld gebruik door een team van mensen. Hoewel Raycast vooral gericht is op ontwikkelaars, maakt de Raycast Store het voor iedereen gemakkelijk om functionaliteit toe te voegen.

U kunt bijvoorbeeld snel een Pomodoro-timer instellen met de Pomodoro-extensie, ChatGPT aanroepen met de OpenAI GPT3-extensie, zoek in Spotify met de Spotify-extensie, start een verbindingssnelheidstest met de Speedtest-extensie en nog veel meer.

Alfred is een andere krachtige launcher waarin je misschien geïnteresseerd bent als Raycast je interesse wekt.

CodeEdit

CodeEdit is een native, open source en gratis teksteditor en codebewerkingsomgeving voor macOS . De app bevat functies zoals syntaxisaccentuering, codeaanvulling, zoeken en vervangen, codefragmenten, foutopsporing, integratie met git, extensies en meer.

Op het moment van schrijven is de app nog in ontwikkeling en in alfa, maar dat weerhoudt hem er niet van om veel aandacht te krijgen van de Mac-gemeenschap. Dit komt waarschijnlijk omdat het een van de weinige native Mac-code-editors is (andere opmerkelijke voorbeelden zijn Nova en TextMate).

Amfetamine< /h2>

Terwijl sommigen de muis uitstellen om hun computers wakker te houden, is amfetamine misschien wel een betere keuze. Met deze gratis app kun je je Mac gedurende een bepaalde periode wakker houden, totdat een bepaald proces is voltooid, of voor onbepaalde tijd. Je kunt de app volledig bedienen vanuit de menubalk en er zijn allerlei triggers en regels om mee te spelen.

Voor nog meer functionaliteit kun je de Amphetamine Enhancer-applicatie installeren vanuit de basis-app waarmee je doe dingen zoals voorkomen dat je MacBook wakker blijft, zelfs als het deksel gesloten is (onder andere).

De Unarchiver

De Unarchiver is misschien wel de saaiste app op deze lijst, maar dat betekent niet dat het niet essentieel is. Deze gratis app kan een groot aantal archiefindelingen openen, waaronder ZIP, RAR, 7Z, TAR, GZIP en nog veel meer. Open oude verouderde formaten (zoals PAK en SWF) en zelfs Linux-pakketten (zoals DEB en RPM) direct op je Mac.

Nog meer handige Mac-apps< /h2>

Een paar van deze apps staan ​​al op onze lijst met essentiële apps die je zou moeten installeren als je een nieuwe Mac aanschaft. Heb je een aantal van deze uitgeprobeerd, maar ben je niet onder de indruk geweest? Leer hoe u apps volledig van uw Mac verwijdert.

LEES VOLGENDE

  • › De fout NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID oplossen
  • › De beste VPN-services voor gaming in 2023
  • › Waarom u een nieuwe router nodig heeft, zelfs bij een trage internetverbinding
  • › 8 oplossingen voor een tweede monitor die niet wordt gedetecteerd op Windows
  • › Amazon laat je geen Kindle- of gedrukte tijdschriften meer kopen
  • › Controller versus muis en toetsenbord: wat is beter?