Scholen gingen dicht, chauffeurs zaten vast terwijl stormen en sneeuwstormen het Verenigd Koninkrijk teisteren

0
67

Treinen werden geannuleerd, sommige scholen waren gesloten en chauffeurs zaten urenlang vast op een grote snelweg toen een sneeuwstorm en wind Groot-Brittannië vrijdag voor de tweede keer in een week trof.

Het weersysteem , door meteorologen Storm Larissa genoemd, veroorzaakte stormen en sneeuwstormen in een groot deel van het land. Alex Burkill, een meteoroloog bij het weerbureau Met Office, zei dat het zwaarst getroffen gebied Noord-Engeland en Noord-Wales was, waar windvlagen van 50 mph (80 km/u) gepaard gingen met tot 30 centimeter sneeuw.

p>Aanbevolen voor jou

  • 1BBC-crisis escaleert als spelers, sterren scharen zich achter Gary Lineker
  • 2China ontkent verborgen motieven na Iran-Saoedische besprekingen
  • 3Bom doodt 1, verwondt 5 tijdens persprijsuitreiking in Afghanistan

Sommige chauffeurs zaten meer dan zeven uur in hun auto nadat het verkeer tot stilstand was gekomen op de snelweg M62 die dwars door Noord-Engeland loopt. hij en geen chauffeur', zei videojournalist Richard McCarthy.

'Er waren veel vrachtwagens die vaart verloren en vast kwamen te zitten.'

Veel wegen op hooggelegen terrein in Midden-Engeland’ Het Peak District was onbegaanbaar en de spoorlijn tussen de steden Manchester en Sheffield was afgesloten door omgevallen bomen.

Lees ook

Japanse bevolkingscrisis: hoe kwam het zo erg?

Pakistan staat voor een 'zware taak' om te proberen Kasjmir in het 'centrum' van agen…

Silicon Valley Bank in beslag genomen door FDIC terwijl spaarders contant geld opvragen ” />

Li Qiang, vertrouweling van Xi, neemt de teugels over als premier van China.

Door de bevriezing van de Arctische lucht zijn de temperaturen deze week gedaald tot min 16 graden Celsius (3 Fahrenheit) in de Schotse Hooglanden . Het Met Office zei dat het niet ongebruikelijk is dat het land in de lente een koudegolf meemaakt, wanneer de omstandigheden vaak zeer variabel zijn. Statistisch gezien heeft het VK iets meer kans op sneeuw in maart dan in december, aldus het bureau.