Proactieve aanpak, technische sleutel om schade door natuurrampen te minimaliseren: PM Modi

0
72

Premier Narendra Modi heeft vrijdag gepitcht voor een “proactieve in plaats van reactieve” benadering om natuurrampen aan te pakken en schade te minimaliseren.

Inhuldiging van de derde sessie van het Nationaal Platform voor Ramprisicovermindering (NPDRR) in New Delhi, zei hij: “We kunnen natuurrampen niet stoppen, maar we kunnen wel systemen bedenken om de schade ervan te minimaliseren. We moeten proactief zijn in plaats van reactief. Hoe was de situatie in het land (eerder) om proactief te zijn en hoe is de situatie nu? Zelfs na vijf decennia van onafhankelijkheid was er geen wet om rampen aan te pakken.”

Aanbevolen voor u

  • 1Pramod Tiwari is plaatsvervangend leider van het Congres in Rajya Sabha, Rajani Patil maakte zweep
  • Kan niet toestaan ​​dat tempels van democratie worden bezoedeld: vice-president Jagdeep Dhankhar3ED zegt dat Rs 1 crore aan onverantwoord contant geld in beslag is genomen, Rs 600 crore aan opbrengsten van misdrijven die zijn ontdekt bij invallen tegen de familie van Lalu Prasad

Hij zei dat Gujarat na de aardbeving in Kutch in 2001 de eerste staat was die met een rampenbestrijdingswet kwam. Op basis van deze wet heeft het Centrum in 2005 de Wet Nationale Rampenbestrijding vastgesteld. Vervolgens is de Nationale Autoriteit Rampenbestrijding opgericht. “Het traditionele huisvestings- en stadsplanningsproces moet worden verrijkt met toekomstige technologie om rampenplanning beter te beheren en real-time beoordeling van de veerkracht van lokale infrastructuur is de behoefte van het uur,” voegde hij eraan toe.

Hij benadrukte ook het verkennen van het gebruik van kunstmatige intelligentie, 5G samen met Internet of Things (IoT) om het ambulancenetwerk toekomstbestendig te maken en vroeg de belanghebbenden ook om het gebruik van drones, gadgets voor alarmering en persoonlijke gadgets die kunnen helpen te onderzoeken bij het lokaliseren van mensen die bedolven zijn onder het puin. Hij concentreerde zich op het versterken van het beheer van rampenbeheer in lokale organen en zei: “We zullen de planning moeten institutionaliseren en de lokale planning moeten herzien. We moeten op twee niveaus werken; Experts op het gebied van rampenbeheer zullen zich meer moeten richten op publieke participatie en ook op een real-time registratie- en monitoringsysteem met behulp van technologie. — Odisha State Disaster Management Authority (OSDMA) en brandweerkazerne Lunglei, Mizoram.

Lees ook

Land-voor-banenzaak: dag na ED-invallen, Tejashwi Yadav verschijnt voor C…

ED zegt Rs 1 crore aan onverantwoord contant geld in beslag genomen, Rs 600 crore aan opbrengst van…

Kishor zoekt actie tegen TN-leider die mensen die Hindi spraken vroeg om …

BJP-parlementslid Nishikant Dubey zoekt beëindiging lidmaatschap Rahul Gandhi Lok Sabha…

NPDRR is een multistakeholderplatform om faciliteer de dialoog en deel ervaringen, standpunten, ideeën, actiegericht onderzoek en verken kansen op het gebied van rampenrisicovermindering.

© Th e Indian Express (P) Ltd