Dagelijkse briefing: India, Australië komen overeen om ECTA af te ronden; waarom decentralisatie nu tot een vreemde intellectuele, politieke wereld lijkt te behoren; en meer

0
78

Begin je weekend met deze top 5 verhalen uit The Indian Express

1) Op de derde dag van zijn eerste bezoek aan India, De Australische premier Anthony Albanese en zijn Indiase tegenhanger Narendra Modi zijn vrijdag overeengekomen hun economische samenwerkings- en handelsovereenkomst “zo snel mogelijk” af te ronden. Modi wees erop dat ECTA mogelijkheden voor handel en investeringen heeft geopend en zei dat teams van beide partijen nu zo snel mogelijk werken aan de alomvattende economische samenwerkingsovereenkomst tussen India en Australië.

Aanbevolen voor u

  • 1Dagelijkse briefing: premiers Anthony Albanese en Narendra Modi wonen test India-Australië bij; Nepal kiest Ram Chandra Poudel als president
  • 2 Dagelijkse briefing: Dhankhar-personeel verbonden aan 20 huispanelen; NRI-jongeren gedood in Anandpur Sahib kwamen uit familie van soldaten
  • 3Daily Briefing: Bepalingen in nieuwe wet op gegevensbescherming; BJP’s Lok Sabha prep; en meer

🔴 Albanezen identificeerden “defensie en veiligheid” als een belangrijke pijler in het strategische partnerschap te midden van een steeds onzekerder mondiale veiligheidsomgeving als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en een oorlogvoerend China.

🔴 p>

🔴 Tijdens de bilaterale ontmoeting met Albanezen bracht premier Modi ook de kwestie van vandalisme van hindoetempels aan de orde.in Australië. De twee bespraken ook samenwerking op het gebied van defensie en veiligheid tussen de twee landen.

🔴 De twee premiers beloofden ook nauw samen te werken om gecoördineerde actie te ondernemen tegen terroristische entiteiten en bij te dragen aan de gemeenschappelijke strijd tegen terrorisme, onder meer door de financiering van terrorisme tegen te gaan.

2) In haar column van deze week schrijft Neerja Chowdhuryover hoe Rahul Gandhi de winst die hij boekte in Bharat Jodo Yatra ondermijnt. Zijn opmerkingen in het VK dat westerse democratieën zich “niet bewust” waren van de democratische achteruitgang in India en dat hij hulp van hen zocht, past de leider van een zelfverzekerde natie niet. erodeert alles wat hij tijdens de Yatra had gewonnen – dat hij een vloedgolf had veroorzaakt en klaar was om de handschoenen uit te doen.

3) Waarom lijken zelfs de bescheiden stappen in de richting van decentralisatie nu tot een vreemde intellectuele en politieke wereld te behoren? Heeft de Indiase democratie zich nooit echt verplicht tot decentralisatie? “Dertig jaar na de 73e en 74e wijziging is decentralisatie van macht en middelen meer opzichtig dan echt,” schrijft Pratap Bhanu Mehta in onze Opinie-sectie van vandaag, waarin hij dieper ingaat op waarom het idee om de democratie te verdiepen door structuren van inclusief bestuur te creëren een utopie lijkt.

Advertentie

b>4) De RSS is helemaal klaar om zijn jaarlijkse Akhil Bharatiya Pratinidhi Sabha te houden, waarin het de activiteiten van de Sangh van het voorgaande jaar zal herzien en plannen voor het volgende jaar zal uittekenen. Aangezien de ABPS fungeert als het hoogste besluitvormingsplatform van de RSS, zijn de problemen die tijdens de bijeenkomst waarschijnlijk aan de orde zullen komen van groot belang. Maar wie mag er allemaal naar deze bijeenkomst? Welke onderwerpen zullen dit jaar waarschijnlijk worden opgepakt? Wat is de verspreiding van RSS? Wij leggen het uit

Lees ook

Dagelijks Briefing: premiers Anthony Albanese en Narendra Modi wonen India-Austr…

Dagelijkse briefing: EPFO-abonnees mogen een hogere bijdrage kiezen voor…

Dagelijkse briefing: India wint U-19 vrouwen&#039 ;s wereldbeker cricket; Odis…

Dagelijkse briefing: exitpoll voorspellingen over Tripura, Nagaland en Meghalaya …

5) Morgen zijn de Oscars! Er is geen betere manier om het weekend door te brengen dan door een aantal veelgeprezen films te bekijken. We raden 'Tar' van Cate Blanchett aan. “Als de film langzaam beweegt en behoorlijk lang duurt (meer dan tweeënhalf uur), als hij liever geniet van de gewichtige discussies rond muziek, dan is Blanchett wat Tár aan het tikken houdt,” schrijft Shalini Langer.

Bekijk voordat je vertrekt de Express News Quiz

Tot de volgende keer, 

Anandu Suresh

© IE Online Media Services Pvt Ltd