'Buitenlandse universiteiten zullen worden geregeerd door de regels van hun thuisland… Indiase regels zijn niet van toepassing'

0
81

De Deakin University in Australië staat klaar om haar India-campus te starten vanuit Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City) in Gandhinagar. Dit is nog maar het begin, zegt GIFT City's algemeen directeur en Group CEO Tapan Ray in een gesprek met Ritu Sharma over de betrokken processen en de “faciliterende factoren” voor onderwijsinstellingen van over de hele wereld om GIFT City als een toekomstige bestemming te beschouwen. Fragmenten:

Tot nu toe heeft alleen Deakin University zich aangemeld voor het opzetten van een offshore campus in GIFT City. Waarom?

Ja, alleen Deakin heeft zich tot nu toe aangemeld. Andere universiteiten zoals Wollongong University zullen zich nu aanmelden – er is een proces waarbij ze voor de beoordelingscommissie moeten verschijnen. Elke universiteit kan zich aanmelden. Het is een kwestie van leiderschap. Het leiderschap van Deakin is zeer proactief. Ze hebben al veel samenwerkingen in Delhi, ook bij het IIT. Ze werken al 29 jaar in India.

Aanbevolen voor jou

  • 1Leven in een IIT: ‘Studeren aan IIT Kharagpur heeft zin om deel uit te maken van de geschiedenis en het erfgoed, zegt een BTech-student
  • 2Assam CEE 2023: aanmeldingen openen vanaf 14 maart; examen op 28 mei
  • 3MAH LLB 5Yrs: deadline voor aanmelding verlengd tot 14 maart; hoe solliciteren

Lees |Bestemming, kansen op werk, financiering: eerste paar dingen om te onderzoeken nadat je hebt besloten om in het buitenland te studeren

De vice-kanselier van Deakin University was hier onlangs en gaf een presentatie aan de commissie. Australiërs willen hier graag campussen opzetten. Wat Wollongong betreft, hun minister van New South Wales (NSW) was hier zes maanden geleden en had een intentieverklaring ingediend. Daarna is er niet veel meer gebeurd.

Waarom was er een vertraging tussen het opstellen van de regels van de International Financial Services Centres Authority (IFSCA) in oktober 2022 en de kennisgeving van aanvragen op 23 februari 2023?

IFSCA moet gedurende deze tijd de aanvragen hebben opgesteld. Dat was de taak van IFSCA. Ondertussen zou ook de commissie worden gevormd. Beide zaken liepen parallel: het opstellen van aanvragen en de commissie. U moet ook het tijdsverschil tussen India en andere landen zoals Australië begrijpen. Alle drie de (deskundige) commissieleden en de universiteit bij elkaar krijgen is ook moeilijk.

Waarom nemen andere landen tijd? Wat zijn de mogelijke angsten?

In India gebeurt dit (GIFT City) voor het eerst. Het is een grote verandering. Indiase onderwijsinstellingen werden beheerst door binnenlandse regelgeving. Voor het eerst zeggen we het af. Voor hen zou geen binnenlandse regelgeving gelden (buitenlandse universiteiten). Dat is wat hen betreft een game changer.

Wat zijn de faciliterende factoren voor buitenlandse universiteiten?

De drijvende factor is dat India een enorme markt is. Als je niet zo'n grote markt betreedt, blijf je achter.

Een andere factor is dat ze China willen verlaten en niet geïnteresseerd lijken te zijn in het vergroten van hun aanwezigheid daar. Hetzelfde gebeurde met QUAD. De Verenigde Staten, Japan en Australië trekken weg uit China omdat ze niet willen dat er te veel studenten uit China komen (respectievelijke landen). Om dat te compenseren, hebben ze volume nodig om hun universiteiten te runnen en India is de beste optie.

Advertentie Lees ook |University of Melbourne, 3 Indian varsities lanceren gezamenlijke BSc dual degree-cursus

India heeft Engels onderwijs. India is al de grootste importeur van education as a service. We betalen ervoor in dollars, het is een geïmporteerde dienst. Ieder van ons die naar het buitenland is gegaan, heeft in feite onderwijs als een dienst geïmporteerd. Maar niet iedereen kan naar het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië of Canada.

Het andere is de pandemie. Er zijn veel ouders die bang zijn om hun kinderen achter te laten in onbekende nieuwe gebieden.

Alles wat er gebeurt, is slechts het topje van de ijsberg. Het spel is net begonnen. De Indiase overheid heeft onderwijs uitgeroepen tot financiële dienst, daar is lef voor nodig. Ze verklaarden het en de regels werden in kaart gebracht. Wij (GIFT City) worden strikt genomen niet beschouwd als een onderwijsdienst… wij zijn een financieel servicecentrum. Het is moeilijk om het onderwijs erin te krijgen. De logica hierachter is dat onderwijs gepaard gaat met financiën, uiteindelijk is het een import, er is een dollartransactie.

Advertentie

Wat zijn de faciliterende factoren bij GIFT City?

De belangrijkste factor is de transparantie van regelgeving. Ze worden geregeerd door hun thuisland. Het thuisland beslist dus welke koers wordt gelopen.

In GIFT City krijgen ze een territorium in India dat wordt beheerst door hun regels. Het stelt hen in staat om winsten terug te sturen naar hun land. Het tarief is niet gereguleerd en de markt en vraag-aanbod zullen hun toekomst bepalen.

Lees |Australië verhoogt werkuren tot 48 uur per twee weken voor internationale studenten

Met nieuwe regels en voorschriften die bijvoorbeeld vanuit UGC komen, raken zij (het buitenland) in de war. Nu hoeven ze er niet in te komen. Sommige regels komen van de deelstaatregering. Maar in dit geval zijn de regels van de deelstaatregering ook niet van toepassing. Dat is de belangrijkste factor.

Waarom duurt het dan nog zo lang om ze te overtuigen?

Mensen leren het kennen (GIFT City). Zodra het (applicaties) begint, is er geen weg meer terug. Ze willen iemand zien slagen, iemand wat winst zien maken. Mensen wachten, maar Deakin heeft er alle vertrouwen in.

Ook internationaal zijn het zware tijden. Over de hele wereld worden mensen ontslagen. Geen enkel land beweert er niet door getroffen te zijn. In deze situatie is het plannen van zoiets (een internationale universiteit) niet eenvoudig. Wat er ook gebeurt, het is goed.

Advertentie

Er bestaat de angst dat GIFT City een sociaal eiland zal worden… Hoe wordt dit aangepakt?

Dit is het driestedenconcept gegeven door Modi-ji (premier Narendra Modi). Elk land heeft deze eilanden of hoe je ze ook noemt. We hebben deze versnellers nodig als we moeten groeien. Kijk wat China deed. Kijk naar de groei van Hong Kong en Macau, en zie hoe China is gegroeid. We hadden Goa en Puducherry zo moeten maken. Andaman had de Zuidoost-Aziatische basis voor vrijhandel kunnen zijn, veel groter dan Singapore.

GIFT City is zo'n zak. Je kunt niet het hele land in gelijke mate laten groeien. Er zijn clusters. De vaste kosten van infrastructuur worden over veel ondernemingen verdeeld. Silicon Valley is ook een cluster. Auto-hubs werken ook op vergelijkbare lijnen. Aparte fabrieken maken heeft geen zin. Elke eenheid heeft zijn eigen vaste infrastructuurkosten. Breng ze samen, het wordt verdeeld. In die zin heeft GIFT City een infrastructuur van financiële diensten.

Advertentie

Wat is het verwachte tijdsbestek van aanvraag en goedkeuring aan een buitenlandse universiteit?

De selectie is niet willekeurig. In dit stadium een ​​tijdschema geven voor de aanvraag en de principiële goedkeuring zou moeilijk zijn, aangezien de eerste altijd tijd kost. Het is leren door te doen. De volgende zal sneller zijn.

Op het moment dat er meer aanmeldingen komen, kunnen vergaderingen op korte termijn worden belegd, afhankelijk van de beschikbaarheid van de commissieleden. Nu gebeurt dit via videoconferenties. We plannen een vergadering zodra de aanmeldingen binnenkomen.

Lees ook

NEET UG 2023: MBBS uit Oekraïne – controleer of u in aanmerking komt, vergoedingen, lijst met medicijnen…

UPSC CSE 2023: lijst met afgewezen aanvragen vrijgegeven

CUET Toppers' Tips: hoe Jigeesha Bhargavi toegang kreeg tot Hindu College

CSIR UGC-NET december 2022, juni 2023 aanvraagformulier vrijgegevenAdvertentie

Kijken we ook naar andere onderwijsinstellingen zoals scholen?

We zijn niet geïnteresseerd in scholen als deze (scholen) hebben grote campussen nodig. Universiteiten zijn verticale opstellingen en dat is waar we naar kijken. Programma's op het gebied van cyberbeveiliging en data-analyse hebben bijvoorbeeld computerlabs nodig en geen grote speeltuinen.

© The Indian Express (P) Ltd