Beijing luftkvalitet stuper midt i støvstorm, forurensning

0
76

Skyskrapere i Beijing forsvant inn i disen og luftkvaliteten stupte da Kinas hovedstad ble innhyllet i en støvstorm og kraftig forurensning fredag.

Konsentrasjoner av de bittesmå PM 2,5-partiklene som kan nå dypt ned i lungene og blodstrømmen gikk inn i et farlig område på overvåkingssteder for luftkvalitet, med IQAir-nettstedet som viser en luftkvalitetsindeks på 1093, et “farlig” nivå, mange ganger høyere enn det som anses som “usunne” nivåer.

Anbefalt for deg

  • 1BBC-krisen eskalerer etter hvert som spillere, stjerner samler seg bak Gary Lineker
  • 2Kina benekter skjulte motiver etter å ha vært vertskap for Iran -Saudi-samtaler
  • 3Bombe dreper 1, sår 5 ved presseutdeling i Afghanistan

Beijing var tidligere beryktet for sin forferdelige luftkvalitet, men forholdene har blitt mye bedre de siste årene da myndighetene tok sterkt forurensende kjøretøy av veiene og flyttet kullkraftverk og tungindustri til de omkringliggende provinsene. Hovedstaden pleide også å være kjent for regelmessige vårstøv- og sandstormer forårsaket av vind som blåser inn fra løsåsene langs de øvre delene av Yellow River i vest.

Anti-ørkenspredningsarbeid har bidratt til å redusere både hyppigheten og intensiteten av stormene som ofte hadde gjort den omkringliggende luften til en katastrofal gulaktig rød. Luftkvaliteten ble også markant forbedret etter 2000, da mye av Kinas industri ble lukket under sperringer og karantener pålagt av Kinas strenge “null-COVID”-policy.

I møte med en treg økonomi, har Kina fremmet kullkraft og satt tilbake innsatsen for å kutte klimaendrende karbonutslipp fra den største globale kilden. Kina er en av de største investorene innen vind og sol, men nervøse ledere etterlyste mer kullkraft etter at den økonomiske veksten stupte i 2021 og mangel forårsaket strømbrudd og fabrikkstans.

Russlands angrep på Ukraina økte angsten for at utenlandske olje- og kullforsyninger kan bli forstyrret. Kina er den største produsenten og forbrukeren av kull og den største kilden til luftforurensning og klimaendrende gasser.

Les også

Japans befolkningskrise: Hvordan ble det så ille?

Pakistan vender mot bakken ' oppgave' å prøve å få Kashmir inn i 'sentrum' of agen…

Silicon Valley Bank beslaglagt av FDIC da innskytere henter kontanter

Li Qiang, Xi-betrodde, tar tømmene som Kinas premier

Det regjerende kommunistpartiet har avvist bindende utslippsforpliktelser, med henvisning til sine økonomiske utviklingsbehov, og Beijing har unngått å slutte seg til regjeringer som har lovet å fase ut bruk av kullkraft.