36 % av ledende stillinger i Indias mellommarkedsbedrifter inneholdt av kvinner: Grant Thornton-rapporten

0
75

Omtrent 32 prosent av topplederstillingene i mellommarkedsbedrifter globalt innehas nå av kvinner, mens i India er tallet 36 prosent, sa en rapport fra Grant Thornton fredag.

< p>Ni prosent av slike virksomheter har imidlertid ingen kvinner i topplederroller globalt, heter det i rapporten. I India, la rapporten til, har 5 prosent av mellomstore bedrifter fortsatt ingen kvinner i seniorlederroller.

Anbefalt for deg

  • 1Regjeringen skal gi økonomisk støtte til kvalifiserte byråer for å fremme GI
  • 2Union MoS Rajeev Chandrasekhar for å møte indiske oppstartsbedrifter rammet av Silicon Valley Bank-kollaps
  • 33 lærdommer fra Silicon Valley Banks fiasko

Les også |Lønnsgapet mellom kjønnene synker, men fortsatt langt fra over

Grant Thornton i sin International Business Report on 'Women in Business 2023 – The push for parity', uttalte at alle regioner (Afrika, APAC, ASEAN, Latin-Amerika, Nord-Amerika, EU) krysset 30 prosent-tallet for kvinner i toppledelsen for første gang.

ASEAN-regionen var vitne til den mest betydelige prosentpoengveksten blant regionene, fra 37 prosent til 40 prosent-mark. I APAC økte den til 32 prosent fra 30 prosent i 2022, og plasserte regionen foran Nord-Amerika for første gang siden 2018.

I følge rapporten var Nord-Amerika den eneste regionen som så et fall, fra 33 prosent til 31 prosent.

Med 36 prosent av kvinnene i lederroller, ligger India foran dagens globale (32 prosent), BRIC (34 prosent) og G7 (30 prosent) gjennomsnitt, ‘Women in Business’ rapport utgitt i anledning den internasjonale kvinnedagen.

Les |International Women's Day 2023: What is the gender gap in STEM?

Bedrifter som tilbød hybride, fleksible eller jobbe hjemmefra ga bedre resultater når det kom til kvinner i toppledelsen, heter det i rapporten.

Annonse

Globalt er nå 36 prosent av mellommarkedsbedriftene jobber rent kontorbasert, mens 53 prosent har en hybrid tilnærming, la rapporten til.

I India tar 62 prosent av slike virksomheter i bruk en hybridmodell, mens 27 prosent fortsatt hovedsakelig er kontorbasert, 5 prosent av personalet er permanent hjemmebasert og 5 prosent har en fullstendig fleksibel timeplan og valg for å velge hvor de skal arbeid fra.

Selv om det bare var en svak økning i prosentandelen kvinner i ledende stillinger i år, heter det i rapporten, at prosentandelen kvinner i rollene som administrerende direktør (CEO), administrerende direktør (MD) og informasjonssjef (CIO) har økt betydelig.

Advertisement Express View |BCCI-likhetspolitikk: Et skritt mot å lukke kjønnsgapet

På globalt nivå har 28 prosent av virksomhetene kvinnelige administrerende direktører eller administrerende direktører. I 2019 var det bare 15 prosent, heter det i rapporten.

India Inc mener visse handlinger kan hjelpe bedrifter med å tiltrekke seg og beholde en sterk pipeline av fremtidige ledere, heter det i en undersøkelse utført av Grant Thornton. De tre beste målene er:

a) 34,5 prosent: Investering i riktig teknologi for å øke engasjement og inkludering

b) 31,7 prosent: Fokus på å implementere sterke trenings- og/eller støtteprogrammer for trivsel

c ) 31,3 prosent: Implementere kulturell og atferdsendring gjennom opplæringsprogrammer

Annonse

Funnene i denne rapporten ble hentet fra rundt 5000 intervjuer og undersøkelser utført mellom oktober og desember 2022 med administrerende direktører, administrerende direktører, styreledere og andre seniorbeslutningstakere fra alle industrisektorer i mellommarkedsbedrifter i 28 land. I India ble rundt 281 mellomstore bedrifter undersøkt.

“Når vi fortsetter å streve etter likestilling mellom kjønnene på arbeidsplassen, er det oppmuntrende å se fremgang i representasjonen av kvinner i ledende stillinger. For å presse på for bedre paritet, må bedrifter ta i bruk en hybrid eller fleksibel tilnærming, skape en støttende og forståelsesfull kultur og fokusere på ansattes trivsel og veiledningsprogrammer som støtter kvinner,” Pallavi Bakhru, partner, Grant Thornton Bharat sa i en kommentar til rapporten.

Les også

5 grunner til at du trenger én app for alle dine daglige bankbehov

Union MoS Rajeev Chandrasekhar for å møte indiske start-ups rammet av Silicon Va…

GQG-investering i Adani Group øker FPI-inngangen i mars

Infosys-president Mohit Joshi trekker seg for å bli med i Tech MahindraAdvertisement

Hun la til, &#8220 ;Å jobbe for å forbedre mangfoldet, spesielt på seniornivå, er ikke bare den ansvarlige tingen å gjøre, men også den rette t ting å gjøre kommersielt. Det er en bevist driver for ytelse. “