Kan smarta massageapparater ersätta verklig massage?

0
139

Om du ofta upplever smärta i rygg eller axlar, känner muskelspänningar i nacken efter sömn eller har ont i musklerna efter intensiva träningspass, vet du vikten av massagebehandling. Men vad händer om du inte har tid och resurser att besöka en fysioterapeut?

Nya prylar och appar skapas dagligen för att övervaka din hälsa och lindra vissa typer av smärta. Kan smarta massageapparater ersätta sjukgymnastik, eller är det överhypade dyra leksaker? Vi testade olika typer av populära moderna smarta massageapparater för att ta reda på det.

Innehållsförteckning

  1. Achedaway Pro Massage Gun

  Bedömning: Perfekt för en djupvävnadsmassage efter träning.

  Achedaway Pro är en massagepistol eller en slagverksmassager. Det är en handhållen enhet som använder vibrationer och djupa svängningar för att massera ömma och irriterade muskler. Massagepistoler är kända för att minska mjölksyrauppbyggnaden som orsakar muskelömhet. De förbättrar ditt lymfatiska och blodflöde, vilket hjälper din kropp att bli av med gifter snabbare.

  Slagmassagepistoler är bra för att återhämta sig efter ett intensivt träningspass. Achedaway Pro är ett av de mest kraftfulla verktygen du kan hitta när det kommer till slagterapi.

  Massagepistolen kommer i en bärväska som rymmer flera fästhuvuden att använda på olika kroppsdelar. De utbytbara massagehuvudena inkluderar kulhuvudet för allmän massage – perfekt för lite uppvärmning före träning, gaffelhuvudet för områden som ryggraden och nacken, det platta huvudet för en mer intensiv djupvävnadsmassage och kulhuvudet för en fokuserad massage av ett specifikt område av din kropp, dvs. poäng.

  I allmänhet fungerar mindre tillbehör bättre på fötter, händer och vader, medan större, bredare massagehuvuden är bäst för stora muskelgrupper som quads, glutes och hamstrings.

  Achedaway Pro har femhastighetsnivåer, från 1700 till 2800rpm. Om du inte har erfarenhet av att använda massagepistoler rekommenderar vi att du håller dig till inställningarna för 1:a och 2:a hastigheten, åtminstone i början. Det uppladdningsbara batteriet räcker i 2-4 timmar, beroende på intensiteten på din massage.

  Achedaway Pro är ett praktiskt verktyg för alla seriösa idrottare eller till och med en amatör som vill ha en massagepistol hemma. Den är lite skrymmande men har en ergonomisk form med seriös kraft och amplitud. Achedaway Pro kan ordentligt massera djup muskelvävnad och hjälpa till att lindra muskelsmärta och ömhet efter ett träningspass.

  Pris: från 299 USD på Amazon

  2. Achedaway Smart Cupper

  Bedömning: Perfekt för fokuserad smärtlindring.

  Koppterapi är inte särskilt populärt i västvärlden som något du kan träna hemma utan snarare som en form av sjukgymnastik som utförs av en professionell. Det handlar om att suga huden på ytan, vilket i sin tur ökar blodflödet och hjälper till att främja läkningsprocessen i muskelvävnaden. Som ett resultat får du smärtlindring i den muskelgrupp du riktar dig mot.

  Traditionell koppningsterapi involverar kemikalier, öppen eld och en expert som vet vad de gör. Den smarta Cupper från Achedaway förenklar processen för att säkerställa att du får samma effekt men kan administrera proceduren själv hemma utan expertkunskap.

  Achedaway Cupper är en liten laddningsbar litiumjonbatteridriven enhet som genererar sug till en plastmugg som du placerar på en plastmugg din hud när du vill uppleva smärtlindring. Cuppern har fem intensitetslägen från 0 till 60 kPA.

  Till skillnad från traditionell koppningsterapi erbjuder Achedaway Cupper upplevelsen av dynamisk koppning, där pulserande sug och släpp avlöser varandra. Dynamisk koppning skadar inte din hud och stimulerar blodcirkulationen och nerverna, vilket säkerställer en snabbare återhämtning.

  Cupper ansluts till din smartphone via Bluetooth, och du kan styra intensitetsnivåerna och längden på din koppningsterapi via Achedaway-appen. På så sätt kan du njuta av dynamisk koppning och rödljusterapi i bekvämligheten av ditt hem, på ett gym eller någon annanstans där du behöver frigöra dina spända muskler.

  Pris: från 169 USD på Amazon.

  3. Breo iNeck 3 Pro Neck Massager

  Bedömning: Hjälper till med allmän avslappning och lindrar smärta i nacke och axlar.

  Nack- och ryggsmärtor kan vara en mardröm. Även när den inte är allvarlig kan nacksmärta minska produktiviteten, förstöra humöret och skada den allmänna hälsan. Kroppsmassage har visat sig vara till hjälp vid nack- och axelsmärtor, främst orsakade av stress och spända muskler.

  Om du inte har tid och förmåga att träffa en massageterapeut regelbundet, kan en Breo iNeck 3 Pro smart nackmassager hjälpa till att slappna av dina muskler och tillfälligt lindra nacksmärtor. Denna C-formade massageapparat har en form av en resekudde som sitter fint runt halsen. Massagehuvudena med tre noder känns faktiskt som terapeutens fingrar. Med värmeterapi-inställningen på känns hela upplevelsen nära en verklig avslappnande massage.

  Avkoppling är dock förmodligen det mesta du kan få ut av denna smarta massageapparat. Även om iNeck 3 Pro har kraftfulla motorer och olika hastighetsinställningar, känns den inte tillräckligt för att lindra eventuell nacksmärta. Istället är det en enhet som hjälper dig att släppa all spänning och stress du kan ha efter en lång arbetsdag.

  Tack vare Bluetooth-anslutning kan du styra den från din smartphone och ändra massagemönstren så mycket du vill utan att ta bort massageapparaten från nacken.

  Pris: från 179,99 USD på Amazon.

  4-5. Breo iSee 4 & Breo iSee M Smart Eye Massager

  Bedömning: Perfekt för att hjälpa människor med sömnproblem.

  Om du har problem med att somna eller koppla av innan du lägger dig, kan en smart ögonmassager hjälpa dig att lösa dessa problem. Breo har två generationer av smarta ögonmassageapparater i sin produktlinje – den äldre iSee 4-modellen och iSee M-modellen. Båda massageapparaterna faller inom “skönhetstekniken” kategori. Men de har mer potential för hälsoförbättring än du kan föreställa dig.

  Båda ögonmassarerna ser lite ut som VR-glasögon eller en pösig ögonmask och kan till en början verka lite skrymmande för något du ska ha på dig i sängen. När du väl börjar använda dem försvinner den här känslan och du vänjer dig vid massageapparatens form och storlek.

  iSee 4 och iSee M erbjuder olika massagelägen, så att du kan välja mjuk, medium eller hård massageinställningar beroende på hur mycket tryck och värme du vill applicera. iSee M är den senaste modellen med Bluetooth-anslutning, så att du kan styra massageapparaten via din mobilapp. Du kan också använda Breo-appen för att skapa din egen friskvårdsrutin genom att schemalägga regelbundna massagesessioner.

  Även om Breo ögonmassageapparater inte ger någon permanent smärtlindring till dina kroppsdelar, kan de förbättra din sömn avsevärt genom att hjälpa dig att slappna av och lindra påfrestningar på ögonen. Det är särskilt viktigt för dem som arbetar vid datorn och tillbringar större delen av dagen framför skärmarna.

  Pris: Breo iSee 4 – från $99 på Amazon, Breo iSee M – från $115.99.

  6. Hyperice Vyper 3 Smart Foam Roller

  Bedömning: Ett måste-verktyg för att sträcka ut dina muskler före och efter träningspass.

  Hyperice är ett annat märke känt för att tillverka en av de bästa massagepistolerna på marknaden – Hyperice Hypervolt. Om du, efter att ha lärt dig hur massagepistoler fungerar, inser att enheten inte är något för dig, men du fortfarande letar efter en gadget som kan hjälpa dig att öka atletisk prestation och förbättra återhämtningstiden, prova Hyperice Vyper 3.

  Hyperice Vyper 3 är en smart foam roller som kombinerar vibrationerna från en massagepistol med formen av en foam roller. Bara denna form har sina egna hälsofördelar och kan hjälpa dig att förbättra rörelseomfånget och förhindra skador under träning om du regelbundet använder foam roller.

  Vyper 3 är en relativt tät rulle med en ojämn ytstruktur som du kommer att märka när du använder den första gången. Du kan använda rollern innan ditt träningspass för att sträcka ut dina muskler under en uppvärmning eller efter att du har tränat klart. Vi fann effekterna av Byper 3 särskilt märkbara när du rullar den under vaderna och nedre delen av ryggen.

  Förutom att vara en muskelmassager kan Vyper 3 vara ett verktyg för vibrationsterapi. Den har tre vibrationsinställningar som kan ändras manuellt på rullen eller via mobilappen. Du kan också använda appen för att berätta ditt träningspass högt, vilket är väldigt praktiskt eftersom du inte behöver avbryta dina övningar för att titta på skärmen.

  Vyper 3 är utrustad med en laddare och en uppsättning utbytbara kontakter för alla typer av uttag. Batteritiden på upp till 2 timmar på en laddning räcker för flera sessioner, med tanke på att varje session förmodligen kommer att ta dig 15-20 minuter.

  Pris: från $199 på Amazon och Best Buy.

  Är smarta massageapparater bättre än verklig massage?

  Det är osannolikt att smarta massageapparater kommer att kunna ersätta sjukgymnastik och verklig massage någon gång snart. Men om du vill förbättra din återhämtning efter att ha idrottat eller bara koppla av efter en lång dag på jobbet, kan en smart massageapparat göra det åt dig.

  En smart massageapparat kan också vara en perfekt present till en äldre familjemedlem eller någon som lider av sömnlöshet eller kronisk huvudvärk. Du kan beställa enheterna från den här artikeln från den officiella tillverkaren eller på Amazon.