Hur du undviker att bli utestängd från ditt hus eller din bil

0
32
Andrey_Popov/Shutterstock.com

Att bli utestängd från ditt hus eller din bil är något av det mest frustrerande som kan hända dig. Beroende på hur förberedd du är på situationen kan denna blunder förvandlas till en timmar lång prövning. Lyckligtvis finns det några åtgärder du kan vidta för att undvika att bli utelåst i första hand.

Innehållsförteckning

Gör dina nycklar märkbara
Vet var dina nycklar är
Ställ in påminnelser
Skapa reservnycklar
Ta hjälp av vänner

Gör dina nycklar märkbara

Pixel-Shot/Shutterstock.com

Att hålla dina nycklar märkbara genom att fästa dem på en ljus nyckelring eller rem är ett enkelt men effektivt sätt att undvik att glömma dem när du lämnar huset. Den extra synligheten säkerställer att du är mer benägen att se och komma ihåg dina nycklar innan du lämnar.

REHTAEL Military Braided Paracord Lanyard

Detta ljusa tillbehör hjälper dig komma ihåg dina nycklar.

Amazon

11,99 USD
$17,99 Spara 33 %

Detta kan vara särskilt användbart när du har bråttom och benägen att ta bort föremål. Att använda en distinkt nyckelring eller rem kan också göra det lättare att hitta dina nycklar om du råkar tappa bort dem.

Vet var dina nycklar är

Robert Petrovic/Shutterstock.com

Det här kan verka som ett enkelt tips, men det är också det enklaste sättet att se till att du inte går ut ur ditt hus eller din bil utan dina nycklar i handen. Träna på att skapa detta tänkesätt genom att fråga dig själv var dina nycklar är innan du lämnar ditt hus eller din bil, även om de är i dina händer. Detta hjälper dig att komma ihåg att tänka på dina nycklar varje gång du använder dem och gör det mindre troligt att du kommer att glömma dem i framtiden.

När det kommer till dina husnycklar kan du också hjälpa dig själv genom att förvara dina nycklar på samma ställe i ditt hem, gärna nära din dörr. Ta inte för vana att lämna dem på något tillgängligt utrymme när du kommer hem. Att hålla dem på samma plats hjälper dig att komma ihåg att ta tag i dem på väg ut genom dörren och undvika frenetiska ögonblick då du inte kan hitta dem.

Rebee Vision Dekorativ Farmhouse-nyckelhållare för vägg

Häng dina nycklar på den här hållaren så fort du kommer hem .

Amazon

13,98 USD
 

Ställ in påminnelser

Komsan Loonprom/Shutterstock.com

Om du märker att du glömmer dina nycklar i ditt hus eller din bil ofta, prova att ställa in påminnelser för dig själv. Om du lämnar huset vid samma tidpunkt varje dag, kan det hända att du lyckas ställa in ett alarm på din telefon. Du kan också placera klisterlappar på dina dörrar och instrumentbräda för att påminna dig om att ta tag i dina nycklar.

(8-pack) Sticky Notes

Behåll dessa nära ditt hus och bildörrar.

Amazon

8,99 USD
10,99 USD Spara 18 %

Gör reservnycklar

Collin Quinn Lomax/Shutterstock.com

Det är alltid en bra idé att ha en eller två reservnycklar till ditt hem och din bil. Om du tappar bort eller tappar bort din huvuduppsättning nycklar kan du spara tid och krångel med ett extra set. Du kan få reservnycklar tillverkade av en låssmed eller i många järnaffärer och stormarknader.

Men om du har reservnycklar måste du vara extra noggrann med var du förvarar dem. Du vill inte äventyra din säkerhet genom att tillåta en av dessa nycklar att hamna i fel händer.

Det finns många olika sätt att förvara reservnycklar på ett säkert sätt. Ett sätt är att förvara din i en låslåda kopplad till ditt hem. Detta kan öppnas med en kod som du måste memorera.

Master Lock Key Lock Box

Håll ett extra nyckelskåp i närheten.

Amazon

37,79 USD
 

Wayfair

48,94 USD
54,77 USD Spara 11 %

Du kan också ha reservnycklar i en göm-en-nyckel låda. Dessa kan fästas på ditt hus eller bil, så att du har enkel tillgång till en reservnyckel när du behöver den.

RamPro Hide-a-Reserve-Key Fake Rock

Håll den här i din trädgård för att hålla dina nycklar säkra.

Amazon

7,89 USD
13,99 USD Spara 44 %

Du kanske också vill överväga att behålla en extra nyckel på en säker plats du besöker ofta, till exempel i ditt gymskåp eller i en låst låda på din arbetsplats.

Anlita vänners hjälp

ORION PRODUCTION/Shutterstock.com

Fortsätt hitta dig själv att dunka på din dörr i frustration för att du låste dig ute igen? Det kan vara dags att få några vänner eller grannar att hjälpa till.

Om du känner några av dina grannar väl och litar på dem, fråga om de skulle ha något emot att ha en reservnyckel hemma åt dig. Den här lösningen kommer inte alltid att fungera (om de inte är hemma finns det inte så mycket du kan göra) men det kan vara bra att ha alternativet.

Du kan fråga också vänner eller familjemedlemmar som bor i närheten om de är villiga att hålla i en reservnyckel åt dig. Återigen, detta kommer inte alltid att lösa ditt problem, men det kommer att ge dig ytterligare ett alternativ att prova innan du ringer en låssmed.

Alla fruktar ögonblicket de blir utelåsta från sitt hus eller sin bil. Hela upplevelsen är frustrerande och det kan vara tidskrävande att anlita en låssmed för hjälp. Genom att vidta några förebyggande åtgärder kan du dock minska sannolikheten för att det händer i första hand och följa med din dag.