Terwijl Adani het parlement op zijn kop zet, zegt Rahul Gandhi dat premier Modi zijn best zal doen om discussie te voorkomen

0
63

Terwijl de oppositie het offensief tegen de centrale regering over de Adani-Hindenburg-kwestie opvoerde, nam congresleider Rahul Gandhi maandag een nieuwe sneer naar premier Narendra Modi en zei dat de premier zijn best zal doen om een ​​discussie over de Adani-kwestie in het parlement.

Gandhi zei ook dat het land zou moeten weten welke macht er achter Gautam Adani zit, de miljardair-zakenman wiens fortuin aanzienlijk is gekelderd na een rapport van het in de VS gevestigde short-sellingbedrijf Hindenburg Research.

Lees ook |Adani-Hindenburg ruzie: Congres lanceert landelijke protesten, Parlement verdaagd

“Modi ji zal zijn best doen om een ​​discussie over Adani ji in het parlement te voorkomen. Dat heeft een reden en dat weet je. Ik wil dat er een discussie komt over de Adani-kwestie en dat de waarheid naar buiten komt. De lakhs en crores van corruptie die hebben plaatsgevonden, moeten naar buiten komen. Het land zou moeten weten wat de kracht achter Adani is,” Gandhi vertelde verslaggevers, meldde persbureau PTI.

“Ik heb het al een aantal jaren over de overheid en ‘Hum do, Humare do’. De regering wil en is bang voor een discussie in het parlement over Adani ji. De regering zou een discussie in het parlement moeten toestaan ​​en er zullen pogingen worden ondernomen om die te vermijden,” voegde hij eraan toe.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken< /figuur>Delhi Vertrouwelijk: Hardeep Singh Puri neemt deel aan nieuwe demonstratie…Kom naar voren, licht de sluier op, laat geen mannen uw vergaderingen bijwonen: bij V-C's…

Verjongde waterlichamen, nieuwe vijvers blazen nieuw leven in dit Bengaalse district

De grote gierstdruk van India, en waarom het zinvol is om deze granen te hebbenKoop 2-jarenplan met SD20-code voor speciale prijs

Op zoek naar een discussie in het parlement, heeft het congres een onpartijdig onderzoek geëist onder de toezicht van het Hooggerechtshof of een gezamenlijke parlementaire commissie om de aanklachten tegen de Adani-groep in het Hindenburg-rapport te onderzoeken.

Het congres beweert dat het bij de kwestie gaat om miljarden roepies van gewone mensen die in de Adani Group zijn geïnvesteerd, wiens aandelen een pak slaag hebben gekregen op de aandelenmarkten sinds de beschuldigingen van “financiële wanpraktijken en aandelenmanipulatie” kwam naar voren in het rapport.

Hetcongres en andere oppositiepartijen hebben de procedures in beide kamers van het parlement stilgelegd terwijl ze op zoek waren naar een discussie over de kwestie. Tijdens het protest bij het Gandhi-standbeeld in het parlementscomplex werden parlementsleden gezien met kaarten met slogans die beweerden “yaari” (vriendschap) tussen de door premier Narendra Modi geleide regering en de miljardair. Ze riepen ook op om LIC en SBI te “redden”.

Advertentie

Minstens 16 oppositiepartijen waren eerder op de dag bijeengekomen in de kamers van oppositieleider Mallikarjun Kharge om hun strategie uit te stippelen. In een gesprek met verslaggevers zei Kharge dat ze klaar waren om de toespraak van de president in het parlement te bespreken, maar de eerste eis van de oppositie was dat premier Modi zou antwoorden op de Adani-kwestie.

(Met input van PTI)

© IE Online Media Services Pvt Ltd