U heeft misschien geen numeriek toetsenblok op uw toetsenbord nodig

0
86
Marcus Mears III/How-To Geek

Nummerblokken zijn een overblijfsel uit het tijdperk van enorme desktoprekenmachines. Je bent misschien beter af zonder een — in ieder geval één die permanent op je toetsenbord is bevestigd.

Je hebt waarschijnlijk talloze toetsenborden met geïntegreerde numerieke toetsen gezien, of misschien zit er nu wel een op je toetsenbord. Ze bieden een rasterlay-out voor het snel invoeren van getallen, waardoor de overgang van rekenmachines naar desktopcomputers minder pijnlijk werd. Door de jaren heen is het een vaste waarde gebleven in pc-toetsenborden, ook al gebruiken veel mensen alleen de cijferrij.

Waarom doet mijn pols pijn?

h2>

Ik zeg niet dat numerieke toetsen slecht zijn, of dat ze niet zouden moeten bestaan, omdat ze duidelijk nuttig zijn voor veel mensen. vooral iedereen die in Excel werkt of pc-games speelt met aangepaste bindingen en macro's. Ze komen echter meestal met een afweging: ergonomie.

Er zijn een paar eenvoudige manieren om het u gemakkelijk te maken achter een computer en de fysieke belasting te verminderen: ga rechtop in een stoel zitten, ga niet te dicht bij de monitor zitten en houd uw handen op of onder ellebooghoogte, enzovoort. op. Zoals Mayo Clinic uitlegt, is “juiste kantoorergonomie — inclusief de juiste stoelhoogte, voldoende afstand tussen apparatuur en een goede bureauhouding — kan u en uw gewrichten helpen comfortabel te blijven op het werk.

GERELATEERDIk heb mijn muisschouderpijn genezen met een nieuw toetsenbord

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden hoe uw armen zijn gepositioneerd. Idealiter zouden ze recht voor je moeten staan, maar toetsenborden van volledig formaat met numerieke toetsen kunnen dat veel moeilijker maken. Als u een muis met uw rechterhand gebruikt, nemen het thuiscluster en het numerieke toetsenblok uw beschikbare muisruimte in beslag. Dat betekent ofwel het toetsenbord meer naar links duwen, of je muis ver aan de rechterkant laten staan. Beide opties betekenen dat een of beide armen in een rare hoek zitten wanneer u uw computer gebruikt, wat na een tijdje pijn kan doen.

Ik heb zeker meer vermoeidheid opgemerkt bij het werken met een volledig toetsenbord, en anderen hier bij How-To Geek hebben soortgelijke problemen herhaald. Hoewel ik dol ben op het uiterlijk en het gevoel van mijn Unicomp Model M-toetsenbord, is het zo enorm dat het mijn muismat bijna tot aan het einde van mijn bureau duwt. Ik blijf meestal bij kleinere toetsenborden, zoals de Logitech MX Keys Mini, die voldoende ruimte overlaat voor mijn muis. Dat zou minder een probleem zijn als ik een muis met mijn linkerhand zou gebruiken.

Veel, veel opties

Gelukkig is er geen tekort aan opties om het numerieke toetsenblok weg te laten of naar een meer ergonomische positie te verplaatsen. Veel desktoptoetsenborden behouden een grote lay-out, maar zonder het numerieke toetsenblok, meestal aangeduid als 80% grootte, “Tenkeyless,” of TKL. Niet iedereen heeft de functierij of thuiscluster nodig, of zelfs gescheiden pijltoetsen, dus ook kleinere ontwerpen zijn gebruikelijk. Ik doe niet veel aan rekenwerk, dus ik mis het numerieke toetsenblok niet al te erg op mijn kleinere MX Keys Mini.

Kleinere toetsenborden zoals de Keychron Q1 kunnen je meer ruimte geven voor een muis. Erik Schoon/How-To Geek

U kunt ook een speciaal numeriek toetsenblok kopen, dat kan worden opgeborgen wanneer het niet in gebruik is, of aan de andere kant van het toetsenbord kan worden bewaard als uw muis. Het Microsoft Number Pad is een basisoptie die verbinding maakt via Bluetooth, zodat het kan worden gebruikt met desktops, laptops en zelfs tablets. Er zijn andere keuzes die mechanische sleutelschakelaars gebruiken.

De volgende keer dat u uw computerconfiguratie wilt upgraden met een nieuw toetsenbord, is het de moeite waard om na te denken over hoe uw armen zijn geplaatst en of uw toetsenbord nemen te veel van uw bureau in beslag. Ik hou al van kleinere toetsenborden omdat ze dichter bij een laptopachtige lay-out liggen, maar ze zijn ook een grote stap vooruit in comfort voor mij.

The Best Keyboards of 2023 Best Keyboard Overall Keychron Q6 Amazon

$225.99
 

Beste budgettoetsenbord Logitech MK270 toetsenbord- en muiscombinatie Amazon

$ 24,24
$ 27,99 Bespaar 13%

Beste bedrade gamingtoetsenbord Wooting 60HE Shop Beste draadloze gamingtoetsenbord Logitech G915 TKL Amazon

$198.40
$229.99 Bespaar 14%

Beste Bluetooth-toetsenbord Microsoft Bluetooth-toetsenbord Amazon

$ 37,29
$ 49,99 Bespaar 25 %

Beste ergonomische toetsenbord Microsoft ergonomisch toetsenbord Amazon

$ 44,99
$ 59,99 Bespaar 25%

Beste TKL-toetsenbord Logitech G915 TKL Amazon

$198,91
$ 229,99 Bespaar 14%

Beste 60% Keyboard Wooting 60HE Shop Beste Mac-toetsenbord Apple Magic Keyboard Amazon

$94.00
$99.00 Bespaar 5%

LEES VOLGENDE

  • › Samsung Pass is niet meer beperkt tot Galaxy-telefoons
  • › Apple TV+, AirPlay en Apple Music komen naar meer tv's
  • › De nieuwe ASUS Vivobook 13 OLED ziet eruit als een Microsoft Surface
  • › Hoe de slaapstand op Windows 10 uit te schakelen
  • › Google en Bing bereiden ChatGPT-achtige AI Web Search voor
  • › ChatGPT: de AI-chatbot gratis gebruiken