Pleidooi voor herziening van vonnis over demonetisering ingediend in SC

0
30

Een pleidooi voor herziening van het vonnis dat de beslissing van het Centrum uit 2016 om bankbiljetten van Rs 1.000 en Rs 500 te demoniseren, bevestigde, werd zondag ingediend bij het Hooggerechtshof.

Een vijfkoppige rechter De grondwetbank had op 2 januari met een meerderheid van 4:1 zijn stempel van goedkeuring gegeven en zei dat het besluitvormingsproces noch gebrekkig noch overhaast was.

Het pleidooi voor herziening werd ingediend door advocaat ML Sharma, een van de 58 indieners die het Hooggerechtshof hadden verplaatst om de op 8 november 2016 aangekondigde demonetiseringsoefening aan te vechten.

Sharma betoogde in zijn pleidooi dat de rechtbank zijn “schriftelijke argumenten” niet in overweging nam uitspraak over de reeks pleidooien die hebben geleid tot “ernstig onrecht en gerechtelijke dwaling”.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

In dit Bengaalse district is het beheer van vast plastic afval nu een volksm…Delhi Vertrouwelijk | GEIT & het cadeau: PM Narendra Modi krijgt een Lionel …India bekijkt opties om defensierechten aan Rusland te betalen: verkoop van aandelen, obligaties, …

Interview met minister van Financiën | ‘Maatregelen ter verbreding van de belastinggrondslag …Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

“Het is daarom zeer respectvol gebeden dat … kan blij zijn om: (i) het vonnis te herzien, 'zei het.

Opmerkend dat de reikwijdte van rechterlijke toetsing op het gebied van economisch beleid “smaller” is, een vijf -rechter Grondwetsbank onder leiding van Justitie SA Nazeer, sinds gepensioneerd, had gezegd dat er grote terughoudendheid moet zijn op het gebied van economisch beleid en dat de rechtbank zich niet zal bemoeien met de mening van de regering als deze is gebaseerd op de relevante feiten en omstandigheden of op advies van een deskundige.

Justitie B V Nagarathna was het er echter niet mee eens en zei dat de demonetisering van de bankbiljetten van Rs 500 en Rs 1.000 “onjuist en onwettig” was.

Advertentie < p>De uitspraak van de hoogste rechtbank kwam op een reeks van 58 petities, waaronder die ingediend door hoofdindiener Vivek Narayan Sharma die de demonetiseringsoefening betwistte.