Paus plant India, Mongolië reizen na Lissabon, Marseille

0
38

Paus Franciscus zei zondag dat hij van plan is om volgend jaar India te bezoeken en een mogelijke reis naar Mongolië later in 2023 bestudeert, wat een primeur zou zijn voor een paus.

Paus Franciscus schetste zijn aankomende reisschema tijdens zijn vlucht terug naar Rome vanuit Zuid-Soedan.

Hij bevestigde dat hij in Lissabon, Portugal zou zijn voor Wereldjongerendagen in de eerste week van augustus en zou deelnemen aan een bijeenkomst van mediterrane bisschoppen op 23 september in Marseille , Frankrijk.

Hij zei dat er “de mogelijkheid” was dat hij van Marseille naar Mongolië zou vliegen, wat een primeur zou zijn voor een paus.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

In dit Bengaalse district, solide , plastic afvalbeheer nu een volksm…Delhi Vertrouwelijk | GEIT & het cadeau: PM Narendra Modi krijgt een Lionel …India bekijkt opties om defensierechten aan Rusland te betalen: verkoop van aandelen, obligaties, …

Interview met belastingsecretaris | ‘Maatregelen om de belastinggrondslag te verbreden …Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Verder vooruitkijkend, zei Francis dat hij dacht dat hij India in 2024 zou bezoeken, nadat de plannen voor een reis in 2017 in duigen vielen.

< p>Paus Franciscus sprak met verslaggevers na een zesdaags bezoek aan Congo en Zuid-Soedan, waar hij in de Zuid-Soedanese hoofdstad Juba werd vergezeld door de aartsbisschop van Canterbury Justin Welby en de moderator van de Church of Scotland, de Rt. Eerwaarde Iain Greenshields.

De katholieke, anglicaanse en presbyteriaanse leiders brachten een nieuw gezamenlijk bezoek om de politieke leiders van Zuid-Sudan aan te sporen vooruitgang te boeken bij de uitvoering van een vastgelopen vredesakkoord uit 2018 dat een einde maakte aan een burgeroorlog na de onafhankelijkheid van het land van Soedan in 2011.

Advertentie

Welby en Greenshields voegden zich bij Francis aan boord van het pauselijke vliegtuig terug en namen deel aan zijn persconferentie in de lucht, waarin hen werd gevraagd of ze bereid zouden zijn om Francis ook te vergezellen op toekomstige reizen.

Welby zei dat hij dat zou zijn ” verheugd om' als het nuttig zou kunnen zijn, grappend dat het pauselijke vliegtuig 'de beste luchtvaartmaatschappij was waarmee ik ooit heb gevlogen'. Greenshields was ook enthousiast, maar merkte op dat zijn mandaat in mei afloopt.

In een knipoog naar de bijna volledig mannelijke Vaticaanse delegatie die Franciscus vergezelt op zijn buitenlandse reizen, wees Greenshields erop dat hij zou worden vervangen door “een zeer bekwame vrouw” als moderator van de Church of Scotland, dominee Sally Foster-Fulton, een Amerikaan. De Church of Scotland heeft sinds de jaren zestig vrouwelijke predikanten gewijd.

Advertentie

“Zij zou graag hetzelfde doen”, zei hij.

De delegatie van het Vaticaan bestond grotendeels uit van kardinalen en bisschoppen, omvat traditioneel slechts één vrouw: een protocoldeskundige in het Vaticaanse staatssecretariaat. Op deze reis nodigde Francis ook als zijn persoonlijke gast een Congolese non uit. (AP)