Konspirasjon, datatyveri med tidligere ansatte: Digital India-firmaet anklager pvt-selskap

0
34

Et firma innlemmet av unionsregjeringen som er nøkkelen til sitt Digital India-program for å levere et omfattende utvalg elektroniske tjenester til landlige sentre over hele landet, har sendt en juridisk melding til et stort privat firma som anklager det for å “stjele konfidensielle data” og “begå kriminell konspirasjon.”

Common Service Centers (CSC) e-Governance Services India Limited (CSC SPV), innlemmet av Union Ministry of Electronics and Information Technology (MEITy) i 2009, sendte dette varsel 11. januar til BLS International, et stort outsourcingsfirma innen teknologiaktivert visum, konsulat, e-governance, attestasjon og biometriske tjenester.

Les også |Budsjettets “Digital India” push: Digitalt bibliotek for studenter til digitalisering av eldgamle inskripsjoner

Varselet har også satt et spørsmålstegn ved den påståtte rollen til noen tidligere CSC-ansatte som nå er ansatt i dette private selskapet. Den anklaget BLS for å ha “oppfordret” CSC-ansatte og “forstyrret” i avtalen mellom CSC og dets ansatte.

To tidligere CSC-ansatte Manish Agarwal og Omveer, som begynte i CSC i 2015, sluttet i fjor og er jobber nå med BLS, har blitt navngitt i kunngjøringen. De har blitt anklaget for avtalebrudd, datatyveri og konspirasjon i samarbeid med BLS.

Subscriber Only StoriesView AllMonthly-plan for å få tilgang til Budget

Når han ble kontaktet sa Agarwal: “Jeg har sluttet i CSC, jeg er ikke klar over noe datatyveri.”

Omveer sa: “Jeg er ikke klar over noen politiklage.”

Forresten, Dinesh Kumar Tyagi, tidligere administrerende direktør (MD) i CSC, sluttet i august i fjor og jobber nå med BLS som rådgiver.

Annonse Ravi Shankar Prasad skriver | Den digitale India-transformasjonen

CSC fører tilsyn med funksjonen til over 6 lakh tilgangspunkter over hele landet for levering av viktige offentlige tjenester, sosiale velferdsordninger og andre tjenester til innbyggerne. Sekretær for MEITy er dens eks-officio-formann.

En dag etter det juridiske varselet skrev CSC til visepolitisjefen i Sørøst-Delhi for å inngi en FIR mot BLS, Agarwal og Omveer. I sin klage sa CSC at BLS “kontinuerlig gjør ulovlige og ulovlige handlinger og bruker ulovlige midler for å oppnå sitt ulovlige formål” og at aktiviteter til BLS og begge ansatte “er gjenkjennelige lovbrudd som er straffbare.”

< p>Klagen sier at etter at de forlot CSC, ble begge umiddelbart ansatt av BLS og “var kontinuerlig i samarbeid med BLS og ignorerte tjenesteavtalen utført med CSC-SPV.”

Annonse

Når de ble kontaktet av The Indian Express , Sanjay Rakesh, administrerende direktør (MD) og administrerende direktør i CSC SPV, bekreftet varselet, men nektet å utdype annet enn å si at han undersøkte ytterligere juridiske alternativer.

Shikhar Aggarwal, felles administrerende direktør for BLS, sa da han ble spurt om varselet, til The Indian Express: “Det er ingen (juridisk melding) så vidt jeg vet.”

Les også |Hvorfor vi trenger å bygge et rammeverk for global digitalisering styring

Når han ble kontaktet, sa Tyagi, den tidligere CSC-direktøren som er hos BLS nå: «Jeg er ikke klar over noen slike meldinger til noen. Så langt jeg er bekymret, anbefaler jeg BLS å ta den digitale India-stabelen i andre land over hele verden der BLS har kontorer.»

Tyagi og Rakesh var Tripura-kadre IAS-offiserer for henholdsvis 1980 og 1990 og tok frivillig pensjonisttilværelse før de begynte i CSC.

Hvert CSC-senter drives av en VLE (Village Level Entrepreneur) og over 75 000 av dem er kvinner. Post-Covid, antallet og arbeidsvolumet har vokst raskt.
Kilder sa at på vegne av BLS blir det sendt meldinger til VLE-er om at “du har registrert vellykket” med BLS-portalen og ID-er og passord blir sendt til dem. For å motvirke dette har CSC allerede begynt å sende meldinger til VLE-er om at “Vi tror at VLE-er mottar noen legitimasjon fra BLS-selskapet. For ID-er fra andre kilder vil ikke CSC SPV ta noe ansvar.”

Annonse

På spørsmål om dette sa Tyagi: “VLE-er er uavhengige gründere og best bedømmer å benytte tjenestene til partneren de er fornøyd med. For øyeblikket jobber VLE med flere tjenesteleverandører.”

CSC hadde et møte med en annen av sine ansatte. Registreringer gjennomgått av The Indian Express viser at CSCs teknologisjef Abhishek Ranjan trakk seg 30. november i fjor, men selskapet godtok først ikke hans oppsigelse og anklaget ham for å ha brutt tjenesteavtalen hans. Det lettet ham 31. januar i år etter å ha varslet ham: «You are the custodian of confidensial & sensitiv informasjon om selskapet. Derfor påtar du deg det fulle ansvar for enhver skade forårsaket av selskapet på grunn av feilplassering av data.”

Ranjan, da han ble kontaktet, nektet å kommentere.

© The Indian Express (P) Ltd