Irans øverste leder utsteder benådning for «titusenvis» av fanger – IRNA

0
41

Iran’s øverste leder har benådet “ti tusenvis” av fanger, inkludert noen arrestert i nylige anti-regjeringsprotester, rapporterte det statlige nyhetsbyrået IRNA søndag, etter at et dødelig statlig grep bidro til å dempe den landsomfattende uroen.

Men benådningen godkjent av ayatollah Ali Khamenei kom med betingelser. , ifølge detaljer kunngjort i rapporter i statlige medier, som sa at tiltaket ikke ville gjelde for noen av de mange dobbeltborgerne som er holdt i Iran.

Det statlige nyhetsbyrået IRNA sa at de som er anklaget for “korrupsjon på jorden& #8221; – en kapitalsiktelse mot noen demonstranter, hvorav fire er henrettet – ville heller ikke bli benådet.

Det ville heller ikke gjelde de som er siktet for “spionasje for utenlandske byråer” eller de “tilknyttet grupper som er fiendtlige til Den islamske republikken”, rapporterte statlige medier.

Subscriber Only StoriesSe alle

Joe Biden er en flott president. Han burde ikke løpe igjen

I dette Bengal-distriktet er håndtering av solid plastavfall nå et folks m…

Delhi konfidensielt | GEIT & gaven: PM Narendra Modi får en Lionel …

India ser på alternativer for å betale forsvarskontingent til Russland: eierandelssalg, obligasjoner, …Kjøp 2-års plan med SD20-kode for spesialpris

Iran ble feid av protester etter døden til en ung iransk kurdisk kvinne i varetekt av landets moralpoliti i september i fjor. Iranere fra alle samfunnslag deltok, og markerte en av de dristigste utfordringene til den islamske republikken siden revolusjonen i 1979.

Ifølge det aktivistiske nyhetsbyrået HRANA har rundt 20 000 mennesker blitt arrestert i forbindelse med protestene , som myndighetene anklaget Irans utenlandske fiender for å oppildne.

Rettighetsgrupper sier at over 500 har blitt drept i angrepet, inkludert 70 mindreårige. Minst fire personer har blitt hengt, ifølge det iranske rettsvesenet.

Annonse

I et brev til Khamenei som ber om benådning, sa rettsleder Gholamhossein Mohseni Ejei: “Under nylige hendelser har en rekke personer , spesielt unge mennesker, begikk gale handlinger og forbrytelser som et resultat av fiendens indoktrinering og propaganda.

Protestene har avtatt betraktelig siden hengingene begynte. “Siden de utenlandske fiender og antirevolusjonære strømninger’ planer har blitt hindret, mange av disse ungdommene angrer nå på handlingene sine,” Ejei skrev.

Khamenei godkjente benådningene til ære for årsdagen for den islamske revolusjonen i 1979.

Annonse

Den vil ikke gjelde de “anklaget for spionasje for utenlandske byråer , ha direkte kontakt med utenlandske agenter, begå forsettlig drap og skade, (og) begå ødeleggelse og brannstiftelse av statlig eiendom”. “De som ikke angrer på aktivitetene sine og gir en skriftlig forpliktelse til å ikke gjenta disse aktivitetene, vil naturligvis ikke bli benådet,” nestleder i rettsvesenet Sadeq Rahimi sa, rapporterte statlige medier.

Den Norge-baserte Iran Human Rights-gruppen sa denne uken at minst 100 arresterte demonstranter står overfor mulige dødsdommer.

Amnesty International har kritiserte iranske myndigheter for det de kalte “lignende rettssaker designet for å skremme de som deltar i det folkelige opprøret som har rystet Iran”.