'Ik had het voorrecht om met haar samen te werken, haar vriend te zijn': Hillary brengt hulde aan Ela Bhatt

0
66

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten Hillary Clinton bezocht zondag de Lokmanya Tilak Baug – vroegere Victoria Garden – in Ahmedabad om eer te betuigen aan Ela Bhatt, de oprichter van < strong>Self-Employed Women's Association (SEWA).

Staande bij een gedenkteken gebouwd in de vorm van een open boek gemaakt van rode zandsteen in de buurt van een banyanboom geplant door Bhatt in de tuin in 2022 , Zei Clinton: “Iedereen die deel uitmaakt van het creëren van deze prachtige herinnering aan mijn vriend Elaben heeft zo hard gewerkt om hardwerkende vrouwen in dit land en over de hele wereld te helpen opbeuren.”

Voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton in Elaben Bhatt (oprichter van SEWA), bij haar gedenkteken, Lokmanya Tilak Garden nabij Ellisbridge, in Ahmedabad, zondag, 5 februari 2023. (PTI-foto)

Clinton betuigde haar dankbaarheid en voegde eraan toe: “Ik was zeer bevoorrecht om met haar samen te werken, haar vriend te zijn, ik bezocht haar een paar jaar geleden bij haar thuis hier… Ik ben heel erg dankbaar dat ik deze belangrijke vrouw heb mogen zien, deze belangrijke leider herkend in haar stad, in haar stad waar ze is geboren, gewerkt, waar ze SEWA begon, waar ze zo wordt herinnerd veel… heel erg bedankt.”

De burgemeester van Ahmedabad, Kirit Parmar, directeur van Torrent Power Varun Mehta en SEWA-leden waren ook aanwezig.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

In dit Bengaalse district is het beheer van vast plastic afval nu een volksm…

Delhi Vertrouwelijk | GEIT & het cadeau: PM Narendra Modi krijgt een Lionel …India bekijkt opties om defensierechten aan Rusland te betalen: verkoop van aandelen, obligaties, …

Interview met minister van Financiën | ‘Maatregelen om de belastinggrondslag te verbreden …Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

“Elaben heeft fantastisch werk geleverd om vrouwen in nood in het land te helpen. Het is een voorrecht om als groep betrokken te zijn bij de hele ontwikkeling hier”, zegt Varun Mehta.