IIT Mandi-plaatsing (Werktuigbouwkunde): hoogste pakket, gemiddelde CTC, topwervingsbedrijven

0
43

IIT Mandi heeft onlangs haar fase 1 campusplaatsing van 2022-23 afgerond, waarin tot nu toe in totaal 249 studenten zijn geplaatst. Hiervan waren er 70 pre-plaatsingsaanbiedingen met een gemiddeld salaris van 25,23 lakh per jaar. Meer dan 85 bedrijven namen deel aan dit plaatsingsproces en tot nu toe hebben 140 nationale en internationale bedrijven zich bij het college geregistreerd.

Lees |IIT Mandi Placement (CSE): Hoogste pakket, gemiddelde CTC, beste rekruteringsbedrijven

Dus tot nu toe heeft IIT Mandi 19 internationale aanbiedingen ontvangen en enkele van de grote bedrijven die deelnamen waren onder andere Uber, Amazon, Walmart, Oracle.

Plaatsingspakketten

< p>In de fase 1-plaatsingen van IIT Mandi van dit jaar zijn tot nu toe in totaal 249 studenten geplaatst – waarvan 70 pre-plaatsingsaanbiedingen kregen – met een gemiddeld salaris van 25,23 LPA.

Dit jaar deden ruim 85 bedrijven mee en hadden zich bijna 140 nationale en internationale bedrijven aangemeld bij het college. Tot nu toe heeft IIT Mandi 19 internationale aanbiedingen ontvangen van bedrijven, waaronder Rakuten, Accenture Japan, Denso en Nohara Holdings, Inc. In vergelijking met vorig jaar is er een toename van 50 procent in het aantal vacatures en een toename van 25 procent in PPO's.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijkenIn dit Bengaalse district is het beheer van vast plastic afval nu een volksm…Delhi Vertrouwelijk | GEIT & het geschenk: PM Narendra Modi krijgt een Lionel …

India bekijkt opties om verdedigingsgelden te betalen aan Rusland: aandelenverkoop, obligaties, …Interview met minister van Financiën | ‘Maatregelen ter verbreding van de belastinggrondslag …Maandelijks abonnement voor toegang tot Budget

Enkele van de grote bedrijven die deelnamen aan de plaatsing op de campus van dit jaar zijn onder andere Indeed, Flipkart, Microsoft, Tata 1mg, Trilogy, Cashfree, Adobe, Paytm, Rakuten, Zomato, Jaguar Land Rover, Maruti Suzuki, Mercedes Benz .

Lees ook |IIT Mandi (EE) Plaatsingen (5 jaar): Hoogste pakket, gemiddelde CTC, top recruiters

Het plaatsingspercentage dat werd geregistreerd tijdens IIT Mandi BTech-plaatsingen in 2022 was 93,4 procent. In totaal werden 156 studenten geplaatst van de 167 in aanmerking komende en geregistreerde studenten tijdens IIT Mandi-plaatsingen in 2022. Verder werden er in totaal 200 vacatures ontvangen tijdens IIT Mandi BTech-plaatsingen in 2022.

Grafiek van vijf jaar (ME)

In 2018 waren er in totaal 27 studenten verschenen voor de stages van de afdeling Werktuigbouwkunde, waarvan 16 studenten werden geplaatst met een gemiddeld salaris van Rs 7,56 lakh per jaar. Dit steeg tot Rs 8,07 lakh per jaar in 2019, waarbij 15 van de 25 studenten werden geplaatst. Het gemiddelde salaris steeg opnieuw naar 10 lakh per jaar in 2020, toen 18 van de 27 studenten werden geplaatst.

Advertentie

Het gemiddelde salaris daalde echter tot Rs 8,01 lakh per jaar in 2021, en het aantal geplaatste studenten daalde ook tot 14 van de 24. Het instituut herstelde zich echter goed in 2022, aangezien 16 van de 24 studenten werden geplaatst bij het gemiddelde salaris maakt een enorme sprong naar Rs 13,47 lakh per jaar.

(Afbeeldingen door Abhishek Mitra)

Algemene plaatsingen

IIT Mandi heeft een positief verslag van succesvol geplaatste studenten gedurende de laatste drie opeenvolgende jaren 2020, 2021 en 2022. In 2021-2022 waren er 191 in aanmerking komende studenten, 167 studenten schreven zich in voor stages en 156 studenten werden geplaatst. In 2020-21 waren er 146 in aanmerking komende studenten, 126 studenten schreven zich in voor stages en 102 studenten werden geplaatst. In 2019-2020 zijn van de 119 studenten die zich inschreven voor stages, in totaal 101 studenten geplaatst.

Stageaanbiedingen en pakketten

Advertentie

Vanwege Covid-19 is het stageprogramma on hold gezet. Het is echter dit jaar opnieuw opgestart (Recruitment Drive 2022-23). De meeste studenten proberen stage te lopen voor 2 maanden/6 maanden. Tot nu toe hebben 150 studenten stage gelopen, volgens de gegevens van het instituut.

Top recruiters

De grote bedrijven en organisaties die de campus hebben bezocht voor plaatsing en stage zijn L&T, Denso, Capgemini, Deloitte, Accenture, Future First, Eclerx, Evalueserve, ICICI Bank en meer.

Lees ook |IIT Placements 2022: IIT Mandi ontvangt 249 aanbiedingen van 88 bedrijven; 50% stijging vanaf 2021

Over IIT Mandi

Het Indian Institute of Technology (IIT) Mandi, een instituut gelegen in de Himalaya, werd opgericht in 2009. Hoewel, om de activiteiten van het instituut te sturen, IIT Mandi Cell werd opgericht in het IIT Roorkee op 18 maart 2009, tot de hoofdcampus in Himachal Pradesh was klaar in 2016.

De toelating van de eerste lichting studenten van IIT Mandi vond plaats in juli 2009 en de lessen begonnen op 27 juli. Momenteel heeft het instituut ongeveer 1900+ studenten studeren in verschillende cursussen van techniek, wetenschappen, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. De instelling biedt haar studenten 37 cursussen aan die worden gegeven door een zeer deskundige faculteit van 1552 leden.

Advertentie

Gezien de nieuwe oprichting van het instituut presteert het redelijk goed in het National Institutional Ranking Framework (NIRF) klassementen door de jaren heen. Gerangschikt op de 31e plaats in 2020 en gedaald naar de 41e plaats in 2021, behaalde het instituut een belangrijke positie om de 20e plaats veilig te stellen in de NIRF 2022-ranglijst voor beste technische hogescholen

© IE Online Media Services Pvt Ltd