Hunt A Killers “Curtain Call” Box Set Review: Ett spännande mysterium

0
74

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • < li>5 – Acceptabelt imperfekt

 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolute Design Nirvana

Pris: 109 USD Amazon

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Vill du lösa ett kallfall från 1930-talet? Hunt A Killer's Curtain Call Box Set kommer med sex avsnitt – tillsammans med ett mysterium att lösa i varje avsnitt – och tar cirka 10 till 15 timmar att slutföra.

Om du någonsin har läst mysterieroman eller sett ett tv-program med brott och kommit på vem den skyldige var innan den faktiskt avslöjades, kommer du förmodligen att älska Hunt A Killer's Curtain Call-box. Denna box är full av intriger, en fantastisk blandning av enkla och utmanande pussel och koder, och snygga prydnadssaker som ger berättelsen liv.

Du tar på dig rollen som en utredare som undersöker ett kallt fall från 1930-talet som involverar en berömd skådespelerska vid namn Viola Vane. Hon försvann mystiskt på 1930-talet när hon arbetade på en föreställning på Cadence Theatre. Den nuvarande ägaren av Cadence Theatre, Julia Adler, upptäckte en kropp i en koffert på vinden medan hon sorterade igenom saker. Det fastställdes senare att kroppen verkligen var Viola Vane’s, som Julia hade förväntat sig, och nu behöver hon din hjälp för att lösa detta kalla fall som polisen bara inte verkar vara intresserad av att lösa.

Boxen är uppdelad i sex olika avsnitt, och varje avsnitt kräver att du svarar på en viktig ärenderelaterad fråga baserat på dokumenten framför dig och på ett virtuellt skrivbord som du kommer åt via en enkel webbadress. Jag älskar att det finns sex separata boxar eftersom det delas upp perfekt för en spelkväll varje vecka, oavsett om du fyller i en eller två boxar åt gången. Och tro mig; Curtain Call är ett fantastiskt val för spelkvällar, så länge alla är 14 år och uppåt!

Här är vad vi gillar

 • Hälsosamt roligt för åldrarna 14 och uppåt! upp
 • Bra blandning av enkla och svåra pussel
 • Få alla sex “månatliga” boxarna på en gång så att du kan lösa hela mysteriet

Och vad vi inte gör

 • Högt pris för noll omspelbarhet
 • Vissa nödvändiga ledtrådar finns på det virtuella skrivbordet, inte i de papper du skickas

Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

En kort översikt över Hunt A Killer
Inställning: Du behöver massor av utrymme, en bärbar dator och internet
Spelspel: Korta avsnitt och massor av kul
Bedömning: Om du gillar att läsa och lösa mysterier, kommer du att älska det här

En kort översikt över Hunt A Killer

Om du inte är bekant med varumärket Hunt A Killer, skapade företaget sitt namn genom att skapa en månatlig prenumerationstjänst som skapar fiktiva mord och ger dig bevis för att lösa fallet. Det finns inte ett nytt fall att lösa varje månad, utan snarare ett enskilt fall som sträcker sig över en sexmånadersperiod. På grund av detta kan du betala för ett abonnemang månadsvis eller förskottsbetala för sex eller tolv månader värt om du vill prova en hel Hunt A Killer-säsong till ett lägre totalpris.

Sarah Chaney/Recensionsnörd figur>

Förutom de månatliga prenumerationerna erbjuder Hunt A Killer nu fristående brädspel och episodiska boxset. De fristående brädspelen kostar vanligtvis runt $30, även om det finns premiumalternativ för mer pengar, och allt du behöver för att lösa mysteriet finns i en enda låda. Du kan hitta de fristående brädspelen personligen i många stora butiker, inklusive det vi fick chansen att recensera—Nancy Drew – Mysterium vid Magnolia Gardens.

Det första avsnittet var otroligt enkelt, och målet var att hitta mordvapnet. Det tog mig några timmar att läsa igenom allt, men om du bara ville läsa igenom de dokument som var direkt relevanta för att svara på frågan, skulle det bara ta 15 till 30 minuter att slutföra avsnittet. Visst, Curtain Call-setet har backtracking, så du kan behöva gå tillbaka och läsa igenom några av dokumenten du hoppade över om framtida avsnitt kräver dem. Det fanns inga chiffer att avkoda eller pussel att lösa i den första rutan, bara några kursiva dokument att läsa och en manschettknapp hittades som bevis.

När jag avslutade första avsnittet minns jag att jag tänkte att det nästan var för lätt—och tänkte att polisen måste ha varit dålig på sina jobb eller inte uppmärksammat om de inte kunde lista ut mordvapnet— men jag tror att det är så dessa set är designade. Vad jag kunde samla på mig online handlar det första avsnittet av praktiskt taget varje Hunt A Killer-set om att bekanta sig med karaktärerna, sätta scenen för framtida avsnitt och bara lära sig hur saker fungerar.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

I det andra avsnittet var mitt mål att rensa en av de sju aktuella misstänkta. Det tog ungefär två timmar att bestämma mig, och jag hade fel. När jag skickade mitt första svar till Julia Adler, ägare av Cadence Theatre, kom hon tillbaka och sa att hon inte höll med och att jag borde försöka igen.

Det var då jag upptäckte att ingenting i lådan rensade en misstänkt, och jag var tvungen att titta igenom det virtuella skrivbordet för att hitta beviset jag behövde för att rensa rätt misstänkt. När jag läste igenom materialet i avsnitt ett stod det inte klart för mig att du behövde använda det virtuella skrivbordet för att hitta viktiga bevis. Jag trodde att det bara var en användbar resurs och dit du skickade in dina svar, men nej—det virtuella skrivbordet du kommer åt via en webbplats är avgörande för att hitta rätt svar genom hela ärendet.

RELATERATThe Best Mystery and Immerive Story Prenumerationsbox

I denna andra ruta fanns en Cadence Theatre-nål och en näsduk med ett V i ena hörnet och ett E i det motsatta hörnet. Näsduken gav en liten hint om att lösa den kodade bokstaven i den här rutan, men det var inte nödvändigt att avkoda bokstaven. Jag blev lite besviken över att den kodade bokstaven var enkel att lösa, men lådan tog mig två timmar, så om det var ett svårare kryptogram, antar jag att det skulle ha tagit mig mycket längre tid.

Dessutom har jag inga problem med att läsa kursiv, men jag var tacksam för en transkriberad version av den kodade kursiva bokstaven eftersom jag inte behövde gissa vad dessa slumpmässiga bokstäver var som inte utgör ett verkligt ord. För att lösa chifferet skrev jag ut den transkriberade versionen av den kodade bokstaven och använde sedan den biten för att skriva mina anteckningar och ta reda på vad bokstaven faktiskt sa.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Avsnitt tre och fyra liknade ruta två eftersom syftet var detsamma: att utesluta en mordmisstänkt. Chifferet i ruta tre var tillräckligt likt ruta tvås chiffer, så det var ganska lätt att lösa. Sedan innehöll ruta fyra en ritning uppskuren i flera bitar som du var tvungen att sätta ihop som ett pussel. Det var inte relevant för den här specifika rutan, men jag visste att Curtain Call hade backtracking, så jag satte ihop alla delar och tog en bild för senare. Både det tredje och det fjärde avsnittet tog ungefär en timme att slutföra, och förde ned den misstänkta listan från sju till fyra.

RELATERATDe 10 bästa brädspelen med mysterietema

Även om avsnitt fem hade samma mål som avsnitt två, tre och fyra att utesluta en mordmisstänkt—det tog mig nästan tre gånger så lång tid att färdigställa rutan. Som sagt, jag hade tillräckligt med information med den här rutan för att äntligen gå tillbaka och lösa några av de pussel jag hade ignorerat fram till denna punkt. Dessa pussel var inte nödvändiga att lösa innan jag skickade ett e-postmeddelande till Julia Adler med ett korrekt svar, så jag sparade dem bara till avsnitt fem. Att lösa pusslen gav dock ett ganska intressant sammanhang, och jag tror att det gjorde det lättare att nå en slutlig slutsats i ruta sex.

Hunt A Killer-mysterierna handlar alla om att hitta motiv, medel och mordvapnet, och jag tror att jag var för fångad av motiv i den här rutan och de tre föregående rutorna när jag behövde fokusera på medel. Jag behövde fråga mig själv, “Vem kan jag definitivt utesluta baserat på de dokument och bevis som jag har?,” hellre än att tänka på vem som tjänade något på Viola Vanes död.

I avsnitt sex var jag tvungen att överväga både medel och motiv, även om jag till slut kunde hitta mördaren genom att bevisa att de två andra misstänkta inte hade medel att begå mordet. Den sista rutan i uppsättningen tog mig ungefär två till tre timmar att slutföra, men återigen, jag ägnade mycket tid åt att knäcka de återstående koderna bara för skojs skull innan jag mailade mitt sista svar till Julia via det virtuella skrivbordet.

Bedömning: Om du gillar att läsa och lösa mysterier kommer du att älska det här

Även om det finns intrikat kodade meddelanden att dechiffrera och pussel att lösa på vägen, förlitar sig att hitta svaren på mysteriet med Curtain Call till stor del på att läsa de medföljande papperen och titta igenom dokument på det virtuella skrivbordet. Så om du inte gillar att läsa, eller inte har någon i ditt lästeam som gillar att läsa, kanske det inte är en superkul upplevelse att lösa detta mysterium.

Jag gillar att läsa mysterium. romaner, och Curtain Call gav mig en chans att läsa berättelsen och bevisen på egen hand, och sedan bilda mina egna slutsatser snarare än att läsa ett mysterium som reds ut i händerna på en romanförfattare. Allt som allt tog det cirka 10 timmar att lösa Hunt A Killer’s Curtain Call-boxen, och jag njöt av varje sekund.

Betyg: 8/10 Pris: $109 Amazon

Här är vad vi gillar

 • Hälsosamt roligt för åldrarna 14 och uppåt
 • Bra blandning av enkla och svåra pussel
 • Få alla sex “månatliga” lådorna på en gång så att du kan lösa hela mysteriet

Och vad vi inte gör

 • Högt pris för noll omspelbarhet
 • Vissa nödvändiga ledtrådar finns på det virtuella skrivbordet, inte i de papper du skickas