Geen systeemrisico voor het Indiase financiële systeem door recente gebeurtenissen: Uday Kotak

0
33

In een kennelijke verwijzing naar de koersdaling van de bedrijven van de Adani Group, zei veteraanbankier Uday Kotak zondag dat er geen systeemrisico is voor het Indiase financiële systeem door de recente gebeurtenissen.

Zijn commentaar komt voort uit een dag nadat de minister van Financiën Nirmala Sitharaman zei dat de uitverkoop in de Adani Group-bedrijven het imago van India en de macro-economische fundamenten niet heeft aangetast

“Ik zie geen systeemrisico voor het Indiase financiële systeem van de recente gebeurtenissen', schreef Kotak, algemeen directeur en CEO van Kotak Mahindra Bank, zondag op de microblogsite Twitter.

Hij zei echter dat grote Indiase bedrijven meer afhankelijk zijn van wereldwijde bronnen voor schuld- en aandelenfinanciering , wat uitdagingen en kwetsbaarheden creëert.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Joe Biden is een geweldige president. Hij mag niet meer rennenIn dit Bengaalse district is het beheer van vast plastic afval nu een volksm…Delhi Vertrouwelijk | GEIT & het geschenk: PM Narendra Modi krijgt een Lionel …

India bekijkt opties om verdedigingsrechten te betalen aan Rusland: aandelenverkoop, obligaties, …Koop 2-jarig plan met SD20-code voor speciale prijs

“Tijd om de acceptatie en capaciteitsopbouw van India verder te versterken”, schreef Kotak verder.

Het vlaggenschip van de Adani-groep, Adani Enterprises (AEL), kwam onder enorme verkoopdruk te staan ​​en zijn aandeel daalde met 54 procent nadat het Hindenburg Research-rapport over de Adani Group op 24 januari uitkwam. Negen andere beursgenoteerde Adani-aandelen waren met meer dan tot 50 procent sindsdien en leidde zelfs tot een intra-day daling van de Sensex op 1 februari toen de begroting werd aangekondigd.

De Groep moest het vervolgbod van AEL (FPO) een dag nadat het erin slaagde om volledig in te schrijven op de uitgifte, na interesse van niet-institutionele investeerders en family offices van grote bedrijven.

Advertentie

Op zaterdag gaf toezichthouder op de kapitaalmarkten Sebi een verklaring af waarin hij zijn toezichtmaatregelen onderstreepte. Het verzekerde ook van “gepaste actie” in alle “specifieke entiteitgerelateerde zaken”.

De Reserve Bank of India (RBI) zei ook op vrijdag dat de banksector veerkrachtig en stabiel blijft.

Volgens een rapport van investeringsmaatschappij CLSA hebben de vijf grootste bedrijven van de Adani-groep – Adani Enterprises, Adani Ports, Adani Power, Adani Green en Adani Transmission – een geconsolideerde schuld van Rs 2,1 lakh crore. De blootstelling van de Indiase bank is minder dan 40 procent van de totale groepsschuld. Hierbinnen ligt de blootstelling van particuliere banken onder de 10 procent van de totale groepsschuld.

Advertentie

Banken hebben echter verklaard dat hun blootstelling aan de Groep binnen het Large Exposure Framework (LEF) valt. van de RBI en wordt gedekt door kasstroomgenererende activa.

Vrijdag zei de voorzitter van de State Bank of India (SBI), Dinesh Khara, dat de totale uitstaande blootstelling van de bank aan de Adani Group 0,9 procent bedraagt, of Rs 27.000 crore, van de totale omvang van de leningportefeuille van Rs 31,33 lakh crore per eind december 2022.

© The Indian Express (P) Ltd