Fem skadet i TTP-orkestrert eksplosjon i Quetta-byen i Pakistan

0
39

Minst fem personer, for det meste politimenn, ble skadet i en eksplosjon i Quetta søndag i Pakistans urolige Balochistan-provins, i enda et tilfelle av systematiske angrep rettet mot sikkerhetstjenestemenn i landet orkestrert av det forbudte pakistanske Taliban.

Eksplosjonen fant sted ved Quetta Police Lines Area, og de skadde, som for det meste er politimenn, ble flyttet til det sivile sykehuset i byen. Polititjenestemenn sa at stedet var sperret av.

Les også |Babar Azam, Shahid Afridi flyttet i sikkerhet etter eksplosjonen nær stadion i Quetta

Det er ikke umiddelbart klart hva eksplosjonens natur er.

Det forbudte Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Subscriber Only StoriesSe alle

I dette Bengal-distriktet er håndtering av solid plastavfall nå et folks m…

Delhi konfidensielt | GEIT & gaven: PM Narendra Modi får en Lionel …

India ser på alternativer for å betale forsvarskontingent til Russland: eierandelssalg, obligasjoner, …

Intervju med skattesekretær | ‘Tiltak for å utvide skattegrunnlaget …Kjøp 2-årsplan med SD20-kode for spesialpris

Den opplyste at sikkerhetstjenestemenn var målrettet i eksplosjonen.

I mellomtiden, en Pakistan Super League (PSL) utstillingskamp med høyprofilerte spillere som kaptein Babar Azam og tidligere allroundspiller Shahid Afridi, som ble spilt på Nawab Akbar Bugti stadion i Quetta måtte stanses kort på grunn av eksplosjonen.

Ingen. av spillerne ble skadet, sa tjenestemenn.

Den siste hendelsen kommer dager etter at en Taliban selvmordsbomber sprengte seg selv i luften under ettermiddagsbønnen i en Peshawar-moske, og drepte 101 mennesker og skadet mer enn 200 andre.

Annonse

Pakistan har blitt rammet av en bølge av terrorisme, mest i landets Khyber Pakhtunkhwa-provins, men også i Balochistan og Punjab-byen Mianwali, som grenser til den urolige Khyber Pakhtunkhwa-provinsen.

Under Apex-komiteens møte på fredag ​​bestemte Pakistans sivile og militære ledelse å søke den afghanske Taliban-sjefen Haibuttallah Akhundzadas intervensjon for å kontrollere TTP, ifølge avisen The Express Tribune.

I I november i fjor avbrøt TTP en våpenhvile på ubestemt tid avtalt med regjeringen i juni 2022 og beordret sine militante til å utføre angrep på sikkerhetsstyrkene.

Annonse

TTP, som antas å ha nære forbindelser til al-Qaida, har truet med å sikte mot toppledere for statsminister Sharifs PML-N og utenriksminister Bilawal Bhutto-Zardaris PPP hvis den regjerende koalisjonen fortsetter å iverksette strenge tiltak mot militantene.

Pakistan håpet at de afghanske Taliban etter å ha kommet til makten ville stoppe bruken av deres jord mot Pakistan ved å utvise TTP-operatørene, men de har tilsynelatende nektet å gjøre det på bekostning av anstrengte bånd med Islamabad.

TTP, som ble opprettet som en paraplygruppe av flere militante organisasjoner i 2007, avbrøt en våpenhvile med den føderale regjeringen og beordret sine militanter til å iscenesette terrorangrep over hele landet.

p>

Gruppen, som antas å være nær Al-Qaida, har fått skylden for flere dødelige angrep over hele Pakistan, inkludert et angrep på hærens hovedkvarter i 2009, angrep på militærbaser og bombingen av Marriott i 2008. Hotell i Islamabad.

I 2014 ble Pak istani Taliban stormet Army Public School i den nordvestlige byen Peshawar, og drepte minst 150 mennesker, inkludert 131 elever