De bästa Raspberry Pi-satserna från 2023

0
78
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Innehållsförteckning

< blockquote class="moka_autotoc">

Vad du ska leta efter i ett Raspberry Pi-kit 2023
Vanliga frågor
Bästa Raspberry Pi totalt: Raspberry Pi 4 Model B
Bästa budgeten Raspberry Pi : Raspberry Pi Pico RP2040
Bästa Raspberry Pi Starter Kit: RasTech Raspberry Pi 4
Bästa Raspberry Pi för att lära sig koda: CrowPi2 Deluxe Programming Kit
Bästa Raspberry Pi för retrospel: Raspberry Pi 3 A+

< blockquote class="admonishment_update">Uppdatering, 2023-01-31: Vi har uppdaterat de flesta kategorierna i den här köpguiden med nya Raspberry Pi-rekommendationer. Ta en titt!

Vad du ska leta efter i ett Raspberry Pi Kit 2023

Raspberry Pi är en enkelkortsdator som är lika liten som ett kreditkort. Den första Raspberry Pi Model B kom ut 2012. Under åren sedan dess har flera prisvärda iterationer av moderkortet, några till och med trådlös anslutning, kommit ut på marknaden.

Raspberry Pis har kommit långt från en fristående bräda avsedd för hobbyister till kompletta kit för nybörjare, entusiaster och proffs. Om du är ny på Raspberry Pi, har vi en detaljerad guide för de delar du behöver för att bygga ett system.

De senaste Raspberry Pi 4-korten, i skrivande stund , packa en fyrkärnig 64-bitars Broadcom-processor, Bluetooth 5.0, dual-band Wi-Fi-stöd, två USB 3.0-portar, Gigabit Ethernet, en kompatibel USB-C-strömförsörjning och mer. Du kan också välja en modell med 2 GB, 4 GB eller 8 GB RAM.

RELATERADE16 coola projekt för din nya Raspberry Pi 4

Du kan installera det Debian-baserade Raspberry Pi OS, Ubuntu eller någon annan Linux-distribution på en Raspberry Pi och använda den som en stationär dator. Raspberry Pi stöder också specifika operativsystem för att göra den till en Plex-server, proxyserver, hemmediacenter eller retrospelmaskin.

Ett typiskt Raspberry Pi-paketpaket innehåller viktiga komponenter, allt från moderkort, fodral, microSD-kort, kylflänsar, videokablar och strömadapter. Om du inte får ett kit måste du leta efter kompatibla fodral och rätt komponenter och sedan beställa dem individuellt.

Oavsett om du vill ha en prisvärd dator för ditt barn, en retro spelmaskin, eller för att lära sig koda, är det viktigt att välja ett specifikt kit för en problemfri upplevelse. Så om du älskar att göra några gör-det-själv-projekt eller vill ha en bärbar dator, har vi samlat de bästa Raspberry Pi-rekommendationerna.

Vanliga frågor

Vilket OS ska jag använda för en Raspberry Pi?– Det beror på vad du använder Raspberry Pi till. Raspbian OS är det officiellt stödda operativsystemet, så det får mest stöd när det gäller att arbeta med Raspberry Pi-ekosystemet. Den har några grundläggande verktyg för programmering, men om du går in i andra applikationer kan andra system tjäna dig bättre. Om du använder din Raspberry Pi som en Linux-baserad mediaserver kan du överväga OSMC. Alternativt är RetroPie ett lättanvänt OS för retrospel. Hur vet du vilken Raspberry Pi-modell jag har? +

Om du redan har ett operativsystem installerat kan du köra “cat /sys/firmware/devicetree/base/model” kommando i terminalfönstret för att visa modellnumret:

Du bör också kunna hitta modellnumret på själva kortet, vanligtvis på framsidan. Om den inte finns där kan du härleda Raspberry Pi-modellen utifrån processormodellen. Till exempel:

 • Processormodell 2711 skulle vara på en Raspberry Pi 4/400
 • Processormodell 2837 skulle vara på en Raspberry Pi 3
 • Processormodell 2836 skulle vara på en Raspberry Pi 2
 • Processormodell 2835 skulle vara på en Raspberry Pi 1 eller 0
 • En processor med Raspberry Pi-logotypen skulle finnas på en Raspberry Pi Pico
 • li>

Hur uppdaterar du en Raspberry Pi? +

På Raspbian OS kan du använda apt-verktyget för att enkelt uppdatera enheten. Öppna terminalfönstret och skriv “sudo apt update.” Om du inte skapade ett användarkonto är standardlösenordet “raspberry.”

För att uppgradera alla paket på Raspberry Pi, skriv “sudo apt full -uppgradering.” Enheten startar sin uppdatering och uppmanar dig att starta om när den är klar. För att starta om Raspberry Pi, skriv “sudo reboot” i terminalfönstret.

Är en Raspberry Pi en dator?+ Raspberry Pi-enheter är enkla enkortsdatorer som kan köra grundläggande applikationer på ett Linux-baserat system. Konceptet för enheten kom till som ett prisvärt sätt att undervisa i datavetenskap. Precis som en dator har Pi en processor, en liten mängd minne, ett videochip, lagrings- eller lagringsalternativ och ibland Wi-Fi eller Bluetooth-anslutning. På grund av sin enkelhet kan Raspberry Pi förvandlas till ett antal saker, inklusive retrospelkonsolemulatorer, mediastreamingboxar och verktyg för att lära sig programmering. Hur bra fungerar Plex på en Raspberry Pi?+ Även om Plex kan köras på Raspberry Pi-enheter ganska bra, är RasPlex en dedikerad Plex-klient som är byggd speciellt för användning på Raspberry Pi-datorer. Du behöver minst en Model B 512MB för att köra RasPlex-klienten och ett 4GB Class 10 SD- eller MicroSD-kort för att ladda ner klienten till för överföring till Raspberry Pi.

Bästa Raspberry Pi totalt sett: Raspberry Pi 4 Model B

Raspberry Pi

Proffs

 • ✓ Stöder 4K/60Hz dual-display
 • ✓ Flera USB 3.0-portar
 • ✓ Kraftfull 4GB-processor
 • ✓ Perfekt för flera applikationer

Nackdelar

 • ✗ På den dyra sidan
 • ✗ Inte lämplig för nybörjare

Utrustad med 2 USB 3.0-portar, 2 USB 2.0-delar och 2 mikro HDMI-portar, är Raspberry Pi 4 Model B lämplig för många applikationer. Om du kan tänka på det, är chansen stor att du skulle kunna få den till liv med 4 GB SDRAM. Den här modellen stöder dubbla skärmar upp till 4K/60Hz för en visuell njutning när du använder mikro-HDMI-portarna.

Den här bildskärmen har maximala processorhastigheter oavsett vilket multimediaprogram du använder den för. Raspberry Pi 4 Model B stöder antingen Wi-Fi- eller Bluetooth 5.0-anslutningar, vilket säkerställer att du kan få den internethastighet du behöver för vilken applikation du än har i åtanke.

För Wi-Fi kan du använda antingen dubbelt -band 2,4 eller 5,0/GHz LAN för ett bredare utbud av anslutningar. Det finns också en gigabit Ethernet-port för en fast anslutning.

RELATERAT5 fantastiska Raspberry Pi-tillbehör att köpa 2023

Medan fleranvändningsdesignen tekniskt sett gör det till ett bra alternativ för nybörjare, kan bristen på instruktioner vara skrämmande för användare, bara för att mixtra med enheten. Det är bäst att närma sig Raspberry Pi 4 med en tydlig plan, så att du inte går vilse i mängden av tillgängliga alternativ.

Eftersom inga andra komponenter följer med Raspberry Pi 4 Modell B, du måste spendera lite på komponenter och tillbehör om du vill bygga en retrokonsol. Med prislappen redan på den högre sidan kan det bli en hit för dina fickor.

Bästa Raspberry Pi totalt sett

Raspberry Pi 4 Model B

Med Raspberry Pi 4 Model B kan du skapa alla typer av roliga projekt och uppgradera prylar runt ditt hem.

Amazon

164,99 $
 

Bästa budgeten Raspberry Pi: Raspberry Pi Pico RP2040

Raspberry Pi

Proffs

 • ✓ Mycket prisvärt
 • ✓ Processorn stöder 32 bitar
 • ✓ Inkluderar lågenergiläge

Nackdelar

 • ✗ Inget Wi-Fi eller Ethernet
 • ✗ Ljus på flashminnet
 • ✗ Inte lätt att bygga in i en fungerande dator

Med rätt Raspberry Pi kan du pussla ihop nästan vad som helst. Tyvärr kostar rätt enhet ibland en fin slant. Raspberry Pi Pico RP2040 är ett fantastiskt budgetalternativ för enkla applikationer, även om det lägre priset också innebär att det är mindre du kan göra med den.

RP2040 har en dubbelkärnig ARM Cortex M0+-processor kan prestera med 32 bitar. Om du är orolig för att köra fler applikationer bör ARM Cortex M0+ lindra denna oro lite.

RELATERAT5 coola saker du kan göra med en Raspberry Pi

Pico RP2040 har bara 264 kB SRAM med 2 MB flashminne, vilket inte är mycket, men det räcker för enkla användningsområden som att modifiera en Nintendo GameCube för att låsa upp hela biblioteket eller mer exakt ställa in din 3D-skrivare.

För endast 10,99 USD per mikrokontroller kan du plocka upp multiplar av detta budgetalternativ för olika projekt utan att bryta pengarna. Den allmänna brädan är idealisk för kreativa nybörjare som bara får blöta fötter.

Vissa kanske tycker att bristen på Wi-Fi eller Ethernet-port är ett problem, men det finns fortfarande mycket du kan göra med 133 KHz CPU och 26 multifunktions GPIO-stift.

Best Budget Raspberry Pi < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Raspberry Pi Pico RP2040

Om du letar för en Raspberry Pi på ingångsnivå är Pico både prisvärt och lätt att hantera.

Amazon

9,95 USD
10,48 USD Spara 5 %

Bästa Raspberry Pi Starter Kit: RasTech Raspberry Pi 4

RasTech

Proffs

 • ✓ Tangentbord fungerar även som fallet
 • ✓ Perfekt för att börja använda den med minimal installation
 • ✓ Prisvärd stationär dator till ett billigare pris
 • ✓ Förladdat med Raspberry Pi OS
 • ✓ Lätt att bära med sig

Nackdelar

 • ✗ Tangentbordet innehåller Pi 4-kort och kan inte bytas ut
 • ✗ Tangentbordet kan bli varmt eftersom det innehåller Pi 4-kort
 • ✗ Termik är ett problem med bristen på en fläkt

Det värsta med att arbeta med en Raspberry Pi är att du någon gång kommer att behöva fylla på med komponenter, tillbehör och, för vissa projekt, fodral. RasTechs startpaket levererades med en Raspberry Pi 4 och var välplanerat.

Raspberry Pi 4 är en kraftfull enhet som har en 1,5 GHz fyrkärnig 64-bitars ARM Cortex-A72 CPU. På egen hand är det ett litet kraftpaket som kan få en hel del gjort med sitt dual-band Wi-Fi och Gigabit Ethernet. Tillsammans med startpaketet har du allt en engångsdator behöver.

RELATERATVarför kallas det Raspberry Pi?

Tillsammans med Raspberry Pi kommer kitet med ett 32 GB micro SD-kort, SD-kortläsare, två HDMI-kablar, fyra kopparkylflänsar, ett fodral och en kylfläkt. Raspberry Pi’s två USB 3.0- och två USB 2.0-portar ger mer funktionalitet till din färdiga konstruktion.

Kraften i Raspberry Pi 4 möjliggör dubbelskärm vid 4K/60Hz-utgång för en kristallklar bild. Med allt som ingår i RasTech-startpaketet har du många primära komponenter som behövs för en 8GB PC som kör Raspberry Pi OS. Allt som saknas är operativsystemet.

Bästa Raspberry Pi Starter Kit

RasTech Raspberry Pi 4 4GB Starter Kit

Detta allt-i-ett-kit kommer med allt som behövs för att bygga ut en enkortsdator tack vare den kraftfulla Pi 4.

Amazon

275,99 USD
289,99 USD Spara 5 %

Bästa Raspberry Pi för att lära sig koda: CrowPi2 Deluxe-programmeringskit

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Elecrow

Proffs

 • ✓ Innehåller allt du behöver för att komma igång
 • ✓ Komplett dator med skärm och inmatningsenheter
 • ✓ Du kan använda den som en bärbar dator

Nackdelar

 • ✗ Dyrt jämfört med vissa RPi-kit
 • ✗ Kan innehålla många sensorer och funktioner som du aldrig kommer att använda

Elecrow är känd för att skapa prisvärda bärbara skal som accepterar ett Raspberry Pi-kort och förvandlar det till en prisvärd dator för att mixtra såväl som faktiskt dagligen använda som en bärbar dator. CrowPi2 Deluxe Kit kommer inte bara med ett skal, utan också en 8 GB Raspberry Pi, så du är redo att gå så fort din leverans kommer.

RELATERATRaspberry Pi låter dig nu installera ett operativsystem utan en annan dator

Det finns många sensorer inkluderade i systemet, såsom en temperatur- och luftfuktighetssensor, peksensor, ultraljudssensor, och ljussensor. Du får också en elektronikbräda, GPIO-gränssnitt och mer. Allt detta är undangömt under det avtagbara tangentbordet, så de kommer inte att komma i vägen om du försöker använda CrowPi2 som en bärbar dator.

Elecrow har också inkluderat en mängd innehåll, som spänner över 76 lektioner och 20 projekt. Även om det totala utropspriset är betydande, kan du knappt köpa en bärbar dator på ingångsnivå för samma pengar nu för tiden och vi kan ärligt talat inte komma på en enda extra sak som blivande kodare eller pysslare skulle behöva lägga till detta Deluxe-paket innan gräver in i kodningens underbara värld.

Bästa Raspberry Pi för att lära sig koda

CrowPi2 Raspberry Pi Laptop för Deluxe Kit

CrowPie2 Deluxe Kit är perfekt för alla som vill lära sig koda eller som vill mixtra med elektronik. Det är också en funktionell bärbar dator!

Amazon

Bästa Raspberry Pi för retrospel: Raspberry Pi 3 A+

 

Proffs

 • ✓ Fortfarande anpassningsbar till vad du vill ha
 • ✓ Har bara de portar du behöver
 • ✓ Wi-Fi och Bluetooth aktiverat
 • ✓ Anständigt prissatt

Nackdelar

 • ✗ Kräver lite arbete för att komma igång
 • ✗ 4K-utgång skulle ha varit en fin touch
 • ✗ Behöver köpa eller 3D-skriva ut ett fodral

Även om du fortfarande kan hitta begagnade retrospelkonsoler, är de faktiska spelen svårfångade, särskilt om du letar efter något sällsynt. Det är en anledning till att retrokonsoler är en bra idé för Raspberry Pi. Raspberry Pi 3 A+ är en ganska enkel bräda med allt som behövs för att skapa din valbara retrokonsol, komplett med ett robust urval av spel.

Datorkortet har en utökad 40-stifts GPIO-header , 512 MB SDRAM och stöd för Micro SD-kort. Allt detta drivs av Cortex-A53 64-bitars 1,4Ghz-processor, som är stark nog att köra en retroemulator.

RELATERATSå bygger du din egen NES eller SNES Classic med en Raspberry Pi och RetroPie

Även om enheten stöder dual-band 2.4GHz och 5GHz Wi-Fi och Bluetooth 4.2, kommer du inte att kunna köra en trådbunden anslutning. Utanför den enda USB-porten, micro SD-kortplatsen och HDMI-porten i full storlek, saknar Raspberry Pi 3 A+ sin anslutning. Det kommer dock inte att hindra din förmåga att förvandla den till en retrokonsol.

När den är monterad kommer du att njuta av att spela dina favoritklassiker i 1080p/30Hz. Andra Raspberry Pi’s kanske kan uppnå en bättre upplösning, men för de pixlade äventyren av konsoler som NES och Sega Genesis är 1080p mer än lämpligt.

Om du bestämmer dig för att svänga bort från en retrokonsolbyggd kan Raspberry Pi 3 A+ vara begränsad i portar, men den fungerar fortfarande som en enkortsdator. Lätta applikationer är mer än möjligt, även om du inte skulle dra full nytta av det 512 MB SDRAM.

Bäst för retrospel

Raspberry Pi 3 A+

Det kanske bara är kärnan i en Raspberry Pi-enhet, men 3 A+ har allt som behövs för att bygga ut en lämplig retrokonsolemulator utan att tvinga dig att spendera mer på onödiga komponenter.

Amazon

55,00 USD
59,99 USD Spara 8 %

The Best Retro Controllers for PC and Raspberry Pi of 2023 Best Retro Controller Overall 8Bitdo Pro 2 Amazon

$49.99
 

Best Budget Retro Controller 8Bitdo Sn30 2.4G Wireless Gamepad for Original SNES Amazon

29,99 $
 

Bästa trådbundna Retro Controller Retro-Bit Official Sega Saturn USB Controller Pad (Model 2) Amazon

19,99 $
 

Suily NES USB Controller Amazon

13,99 USD
 

Bästa SNES-styrenhet 8Bitdo Sn30 Pro Bluetooth-spelplatta Amazon Bästa Megadrive/Genesis Controller Retro-Bit Sega Genesis Controller Amazon

$17,97
$19,99 Spara 10%

LÄS NÄSTA < ul id="nextuplist">

 • › Är ett dyrt SD-kort bättre för en Raspberry Pi?
 • › 5 fantastiska Raspberry Pi-tillbehör att köpa 2023
 • › Raspberry Pi låter dig nu installera ett operativsystem utan en annan dator
 • › De bästa Wi-Fi-adaptrarna 2023
 • › Varför heter det Raspberry Pi?
 • › Chipbristen är så illa Raspberry Pi-priserna har gått upp
 • › Vad är GPIO och vad kan du använda det till?
 • › Hur man lägger till text i en cell med en formel i Excel