Cybertruck visar upp fyrhjulsstyrning i ny video

0
73

Tesla Cybertruck är sakta men säkert bli verklighet. Med produktion som startar senare i år ser vi fler läckor av den slutliga designen och en ny video av Cybertruckens snygga 4-hjulsstyrning.

I slutet av 2021, Elon Musk bekräftade att företaget lade till flera spännande funktioner från rivaliserande lastbilar till sin Cybertruck, inklusive en stor uppgradering av styrsystemet. Nuförtiden har de flesta elektriska lastbilar bakhjulsstyrning, vilket förbättrar svängradien eller lägger till funktioner som Hummer EV’s crab walk.

Med bakhjulsstyrning kan fordonet flytta och styra bakaxeln, vrida de bakre hjulen på samma sätt som den främre uppsättningen. Och även om de inte vänder lika mycket, gör det fortfarande stor skillnad. Vi visste att det skulle komma så småningom, men en nyligen läckt video som upptäckts av Electrek ger oss vår bästa titt hittills på Teslas implementering.

Även om det här korta klippet inte är något galet, visar det Tesla Cybertrucks bakhjul aktivt svänger för att förbättra smidigheten och radien. Att ha bakhjulen vända åt höger medan framhjulen är vända åt vänster gör att hela fordonet svänger tätare, vilket kommer att vara till hjälp med en så stor, tung lastbil.

RELATERATAllt vi vet om Tesla Cybertruck

Tesla är inte den enda som utforskar den här typen av funktioner. Hummer EV har det redan, Rivians krabbaläge gör något liknande, och Chevrolet bekräftade att dess nya Silverado EV skulle erbjuda den bästa svängradien av en fullstor lastbil.

Tesla Cybertruck 4- rattstyrningsvideon ovan dök upp på Twitter, med Musk som kommenterade att det är en “mycket svår bil att bygga, eftersom den inte liknar någon annan, men som offentligt nämnts startar Cybertruck-produktionen i år.”

Vi är inte säkra på när den här videon togs, men det är tydligt att Tesla gör framsteg med sin unika elektriska lastbil. Produktionen startar senare i år, men förvänta dig inte mycket tillgänglighet förrän någon gång under 2024.

via Electrek