Crash afgewend op de luchthaven van Austin; FAA, NTSB om te onderzoeken

0
78

Een FedEx-vrachtvliegtuig dat zaterdagochtend probeerde te landen op Austin-Bergstrom International Airport, moest volgens de Federal Aviation Administration van koers veranderen nadat een tweede vliegtuig toestemming had gekregen om vanaf dezelfde landingsbaan te vertrekken. “De piloot van het FedEx-vliegtuig stopte de landing en startte een klim naar buiten”, zei de FAA in een verklaring.

Het Boeing 767-vrachtvliegtuig was volgens de FAA enkele mijlen verwijderd van de luchthaven toen het toestemming kreeg om te landen. Maar net voordat het zou landen, gaf een luchtverkeersleider groen licht voor een vliegtuig van Southwest Airlines om op te stijgen.

In een tweet op zaterdag beschreef de National Transportation Safety Board het als een “mogelijke runway incursion en overvlucht met vliegtuigen van Southwest Airlines en FedEx.”

De Southwest-vlucht kon veilig vertrekken, aldus de FAA.

Verhalen alleen voor abonneesAlles bekijken

Delhi vertrouwelijk: zorgen voorUPSC Key- 6 februari 2023: Ken en begrijp gegarandeerde pensioenregeling…

Interview met Amartya Sen: 'De Santiniketan van Satyajit Ray, Nandalal Bose …… UPSC-benodigdheden | Belangrijkste voorwaarden van de afgelopen week met MCQsMaandelijks abonnement voor toegang tot Budget

De FAA en NTSB zeiden dat ze het incident onderzoeken. Shannon Davis, een woordvoerder van FedEx, zei in een verklaring per e-mail: “FedEx Express-vlucht 1432 van Memphis, Tenn. naar Austin, Texas is veilig geland na een gebeurtenis vlak voor de landing op Austin Bergstrom International Airport vanmorgen. Davis en Southwest Airlines verwezen verdere vragen naar de FAA en NTSB.

In een verklaring aan The Associated Press zei Austin-Bergstrom International dat het “op de hoogte was van het onderzoek van de Federal Aviation Administration naar de beëindigde landing van een vlucht. We zullen onze FAA-partners en hun onderzoek indien nodig bijstaan.”

Een soortgelijk incident werd vorige maand voorkomen op John F. Kennedy International Airport nadat een vliegtuig van American Airlines een landingsbaan kruiste terwijl een vliegtuig van Delta Air Lines ; Het Boeing 737-vliegtuig bereidde zich voor op het opstijgen. Het Delta-vliegtuig stopte ongeveer 0,3 kilometer van waar het vliegtuig van American Airlines was overgestoken vanaf een aangrenzende taxibaan, volgens de verklaring van de FAA.

Austin-Bergstrom ligt ongeveer 8 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Austin.