ChatGPT: de AI-chatbot gratis gebruiken

0
46
OpenAI

Zo gebruikt u ChatGPT:

 1. Ga naar chat.openai.com in uw webbrowser.
 2. >

 3. Meld u aan voor een gratis OpenAI-account.
 4. Voer uw naam in wanneer daarom wordt gevraagd.
 5. Klik op “Nieuwe chat” in de linkerbovenhoek van de pagina.
 6. >

 7. Typ een vraag of prompt en druk op enter om ChatGPT te gaan gebruiken.

AI-tools maken furore. Eerst waren het AI-beeldgeneratoren, daarna kwam ChatGPT met de mogelijkheid om mensachtige tekstconversaties te genereren. Het potentieel van deze technologie is ongelooflijk en u kunt het nu meteen gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat is ChatGPT?
Hoe gebruikt u ChatGPT

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is gemaakt door OpenAI, hetzelfde bedrijf dat ook DALL-E 2 maakte, waarmee de golf van AI-beeldgeneratoren op gang kwam. Hoewel DALL-E 2 afbeeldingen genereert, is ChatGPT uitsluitend op tekst gebaseerd – en het is niet de eerste chatbot van OpenAI.

De originele GPT-chatbot (Generative Pre-trained Transformer) van OpenAI is getraind op een enorme verzameling tekstgegevens van internet, waardoor deze mensachtige tekst kan genereren als reactie op een prompt. Het werd gevolgd door GPT-2 in 2019, GPT-3 in 2020 en ChatGPT op 30 november 2022.

GERELATEERDWat gebeurt er als je een 4-jarige een AI Art Generator laat gebruiken?

ChatGPT werkt door algoritmen te gebruiken om tekst te analyseren en te genereren op basis van de prompt van de gebruiker. Wanneer een gebruiker een prompt of vraag invoert, gebruikt ChatGPT zijn trainingsgegevens om een ​​antwoord te genereren dat vergelijkbaar is met wat een mens in die context zou kunnen zeggen.

In wezen is ChatGPT een geavanceerde chatbot die gebruikmaakt van de enorme repository van tekst op internet om te proberen te converseren zoals een mens zou doen. Hoewel het zeker deskundig overkomt, is het verre van perfect.

Hoe ChatGPT te gebruiken

ChatGPT is gratis te gebruiken voor iedereen met een account op de website van OpenAI. Er is ook een “ChatGPT Plus” abonnement voor $ 20 per maand. We helpen u gratis aan de slag met ChatGPT.

Navigeer eerst naar chat.openai.com in een webbrowser op uw computer, smartphone of tablet. U wordt gevraagd om “In te loggen” of “Aanmelden.” U kunt zich gratis aanmelden met een e-mailadres, Google-account of Microsoft-account.

Nadat u bent ingelogd, kunt u ChatGPT gaan gebruiken. Gebruik het tekstvak onderaan het scherm om een ​​prompt te typen. Dit kan een vraag zijn of een specifiek verzoek. Druk op het papieren vliegtuigje om in te dienen.

ChatGPT zal & #8220;type” het antwoord in realtime uit. Als het klaar is, kun je feedback geven met de knoppen duim omhoog en omlaag.

Elke prompt start een gesprek. U kunt vervolgaanwijzingen invoeren of het onderwerp geheel wijzigen. Het onthoudt waar je het over hebt.

Als je denkt dat de reactie niet goed genoeg was, kun je hem gewoon vragen om het opnieuw te proberen.

Je kunt ChatGPT ook vertellen wanneer er iets niet klopt. (Ik liet het iets onwaars zeggen over Tom Hanks.)

U kunt een bladwijzer maken voor de chat.openai.com-website om er in de toekomst snel naar terug te keren.

Dat is het zo ongeveer! Je bent vrij om wild te gaan en elke vraag te stellen die je maar wilt. ChatGPT zal zijn best doen om de vraag te beantwoorden, maar als dat niet lukt, zal het uitleggen waarom. Houd er rekening mee dat ChatGPT informatie van internet gebruikt en dat internet niet altijd nauwkeurig is. Neem niet alles wat ChatGPT zegt als feit aan. Vaak niet.

Misschien ziet u binnenkort meer van ChatGPT en vergelijkbare AI's in zoekmachines. Microsoft werkt aan de integratie van ChatGPT in Bing, terwijl Google werkt aan de integratie van zijn “Bard” conversatie-zoektool, die zijn Language Model for Dialogue Applications (LaMDA)-technologie gebruikt.

GERELATEERD: ChatGPT is een indrukwekkende AI-chatbot die niet kan stoppen met liegen

LEES VOLGENDE

 • › Samsung Pass is niet meer beperkt tot Galaxy-telefoons
 • › Google en Bing bereiden ChatGPT-achtige AI Web Search voor
 • › Download de nieuwste Amazon Kindle voor de beste prijs tot nu toe
 • › Apple TV+, AirPlay en Apple Music komen naar meer tv's
 • › De nieuwe ASUS Vivobook 13 OLED ziet eruit als een Microsoft Surface
 • › Hoe de slaapstand op Windows 10 uit te schakelen