Wacht, is kaas goed voor je?

0
37
Katarzyna Hurova/Shutterstock.com

Er is een groot aantal voedingsmiddelen die de slechte reputatie krijgen ongezond te zijn. Kaas staat voor velen bovenaan de lijst, maar is kaas echt zo slecht voor je?

Het blijkt dat kaas volgens nieuwe onderzoeken misschien niet het ongezonde voedsel is dat je denkt dat het is .

Dus hoe kreeg kaas de reputatie ongezond te zijn? Het is gedeeltelijk te wijten aan de voedingsrichtlijnen van de Verenigde Staten die suggereren om magere kaas te eten vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet dat het slechte cholesterol (LDL) zou kunnen verhogen. Het wordt ook vaak toegeschreven aan gewichtstoename en spijsverteringsproblemen, maar kaas kan worden verguisd.

Terwijl de voeding van kaas eerder werd onderzocht op basis van geïsoleerde factoren zoals eiwitten of vet, zijn experts nu op zoek naar een meer holistische kijk op het voedsel, kijkend naar hoe alles, van voedingsstoffen tot structuur, de rol ervan in het lichaam beïnvloedt.

Het blijkt dat volvette kaas toch niet zo erg is dankzij de manier waarop de voedingsstoffen en componenten zijn gerangschikt. In wezen verwerkt ons lichaam kaas anders dan bijvoorbeeld boter, vanwege de manier waarop het is gemaakt. Een onderzoek uit 2018 toonde zelfs aan dat na het eten van zowel kaas als boter, tijdens een proef, het verzadigde vet in kaas het LDL niet zoveel verhoogde als boter.

SMIRLY bamboe kaasplank en messenset

Ga je gang en serveer die kaasplank.

Amazon

$ 45,99
$ 55,99 Bespaar 18%

Er zijn een paar theorieën over waarom het verzadigde vet van kaas niet zo erg is. Er is een idee dat de mineralen in het voedsel helpen om vetzuren in de darmen uit het lichaam te spoelen, maar er zijn ook onderzoekers die geloven dat die vetzuren helpen de genactiviteit te verhogen, waardoor het lichaam cholesterol afbreekt.

Betekent dit nu dat je bij elke maaltijd kaas moet eten? Nee, het is nog steeds een calorierijk voedsel en heeft een hoog gehalte aan verzadigd vet. Maar je kunt er iets meer in verwerken dan je misschien had gedacht. Het idee is echter om er een gezond, uitgebalanceerd dieet van te maken en niet meer kaas op je pizza te gooien, alleen maar omdat het kan.

Als je een kaasliefhebber bent, maar je hebt Als u zich zorgen maakt over de voeding die bij het eten hoort, kunt u zich nu misschien wat meer ontspannen.