Waarom u een Xbox-controller voor pc-gaming zou moeten kopen

0
68
Chris Hoffman/How-To Geek

De Xbox-controller is nog steeds de beste controller voor pc-gaming. Als je gamet op een pc met Windows 10 of Windows 11, zou je er een moeten hebben. Dit is waarom we een Xbox-controller aanbevelen in plaats van een PS5 DualSense-controller of een andere optie van derden.

Natuurlijk, muis en toetsenbord zijn nog steeds koning, maar bij pc's draait alles om keuze en flexibiliteit. Controllers zijn de beste optie voor veel soorten games, waaronder platformgames, racegames en vechtgames. Er is een reden waarom veel pc-games je aanmoedigen om met een controller te spelen. Elden Ring en de populaire Dark Souls-serie zijn bijvoorbeeld gemaakt om met een controller te spelen.

Moderne controllers ondersteunen Bluetooth en USB-C

U kunt nu in principe elke moderne consolecontroller gebruiken voor pc-gaming. We raden de standaard Xbox “Core” controller die ook wordt gebruikt met de Xbox Series X en Xbox Series S hier. Maar de duurdere high-end Xbox Elite draadloze controller werkt ook – als je een high-end controllerervaring wilt.

Zelfs controllers van Sony en Nintendo werken. Je kunt de DualSense-controller van een PS5 nemen en deze op je pc aansluiten, en je kunt zelfs een Nintendo Switch Pro-controller of Joy-Cons op een pc aansluiten.

Moderne controllers van Microsoft, Sony, en Nintendo gebruiken allemaal standaard Bluetooth om draadloos verbinding te maken met je pc. Als je de voorkeur geeft aan een bekabelde verbinding, kunnen deze controllers allemaal een standaard USB-C-kabel gebruiken om aan te sluiten – behalve natuurlijk de Nintendo Switch Joy-Cons, die draadloze controllers zijn, tenzij je ze op een Nintendo Switch klikt.< /p>

Toen dit artikel oorspronkelijk in 2014 werd geschreven, raadden we bekabelde Xbox 360- of Xbox One-controllers aan omdat ze via USB zijn aangesloten. Om een ​​Xbox-controller draadloos met een pc te gebruiken, had je een “Xbox Wireless Adapter” USB stick. Dat is niet langer het geval, het is allemaal Bluetooth.

Tip:Omdat een Xbox-controller verbinding maakt via Bluetooth, kun je hem ook draadloos koppelen met andere apparaten. Naast pc's met Windows 10 en Windows 11 kan je Xbox-controller worden gekoppeld aan Android-telefoons, iPhones, iPads, Macs, smart-tv's en elk ander apparaat dat Bluetooth-controllers ondersteunt.

The Best PC Gaming Controllers of 2023 Beste algehele pc-controller Xbox draadloze controller Amazon Beste budget pc-controller PowerA Spectra Amazon

$39.88
$44.99 Bespaar 11%

Beste Premium-controller Xbox Elite Series 2-controller Amazon

$ 169,99
$ 179,99 Bespaar 6%

Beste bedrade pc-controller Razer Wolverine Ultimate Amazon

$89,27
$104,95 Bespaar 15%

Beste pc-controller voor Retro Gaming 8Bitdo Pro 2 Bluetooth-controller Amazon Beste pc-controller voor vluchtsimulators Logitech G Saitek X52 Pro Amazon

$192.78
$229.99 Bespaar 16%

Beste PC Fight Stick Qanba Obsidian Amazon

$229.99
 

Waarom een ​​Xbox-controller voor pc-gaming de beste is

Hoewel de PS5 DualSense-controller van Sony verrassend goed werkt met pc's en je ook andere controllers van een grote verscheidenheid aan merken kunt kopen, raden we toch de Xbox-controller aan.

Veel pc-games worden overgezet van de Xbox. Zelfs games die niet vanaf de Xbox zijn overgezet, gaan er over het algemeen van uit dat je een Xbox-controller hebt als ze zijn ontworpen voor controllers. Als je een controller gebruikt met een pc-game, is de kans groot dat de prompts op het scherm automatisch overschakelen van muis en toetsenbord naar Xbox-controllerknoppen. Als je een PS5-controller hebt, kunnen sommige games in plaats daarvan DualSense-knopaanwijzingen weergeven, maar niet altijd.

Daarnaast kan de Xbox draadloze controller, ook wel de “Core” controller of Xbox Wireless Core Controller, is een zeer goed gemaakt stuk hardware. Het is een redelijke prijs voor een adviesprijs van $ 59, hoewel je het vaak in de uitverkoop kunt vinden voor $ 49 of misschien zelfs $ 39. Het biedt een verscheidenheid aan kleuren: zwart, wit, rood, blauw en een geelgroene “Volt” kleur, naast andere tijdelijke kleurenschema's.

Hij laadt niet op via USB, maar gebruikt standaard AA-batterijen.

Beste voor pc-gaming

Xbox Core draadloze controller

Wilt u een controller voor pc-gaming? Dit is degene die we aanbevelen. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, dus kies je favoriete kleur.

Amazon

$ 55,99
$ 59,99 Bespaar 7%

Best Buy

$ 59,99
 

Doel

$ 54,99
$ 59,99 Bespaar 8%

Een Xbox-controller aansluiten op een pc

Om een ​​moderne Xbox draadloze controller op een pc aan te sluiten, kunt u deze koppelen via Bluetooth of aansluiten via USB.

Ga op een pc met Windows 10 naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth & Andere apparaten. Klik op “Bluetooth of andere apparaten toevoegen” en selecteer “Bluetooth.”

Ga op een pc met Windows 11 naar Instellingen > Bluetooth & Apparaten. Klik op de knop “Apparaat toevoegen” knop en selecteer “Bluetooth.

< p>Schakel nu je Xbox-controller in en zet hem in de koppelingsmodus. Druk op de Xbox-logoknop in het midden van de controller en houd deze een paar seconden ingedrukt, totdat de knop oplicht.

Zodra het lampje brandt, houdt u de knop “Koppelen” knop aan de bovenkant van de controller, tussen de schouderknoppen, enkele seconden ingedrukt. Het Xbox-logo begint snel te knipperen, wat aangeeft dat de controller in de koppelingsmodus staat. U kunt nu de koppelingsknop loslaten.

Tim Brookes/How-To Geek

De controller verschijnt als een optie in de lijst met Bluetooth-apparaten op uw pc. Klik erop en je controller wordt gekoppeld.

Om de controller bekabeld te gebruiken, sluit je hem gewoon aan op je pc met een USB-C-kabel. De USB-C-poort bevindt zich aan de bovenkant van de controller en u kunt een USB-C-naar-C-kabel gebruiken als uw computer USB Type-C-poorten heeft, of een USB-C-naar-A-kabel gebruiken als uw computer heeft USB Type-A-poorten.

Als u een oudere bekabelde Xbox 360- of Xbox One-controller heeft, sluit u deze gewoon aan op uw computer met behulp van de USB-kabel.

Als u een oudere draadloze Xbox 360- of Xbox One-controller, hebt u waarschijnlijk een “Xbox Wireless Adapter” dongle om hem op uw pc aan te sluiten.

GERELATEERD: Een draadloze Xbox-controller aansluiten op een pc

Je Xbox bijwerken Controllerfirmware op pc

Download de Xbox Accessories-app uit de Microsoft Store op uw Windows 10- of Windows 11-pc om de firmware van uw Xbox-controller bij te werken en de knoppen aan te passen.

>

Je kunt de controller alleen configureren en de firmware bijwerken als deze is aangesloten via een USB-C-kabel, dus de app zal je vragen om je controller via een kabel aan te sluiten zodra je hem start.

XInput versus DirectInput

Op technisch niveau verschillen Xbox-controllers van andere controllers omdat ze de XInput API gebruiken om invoergegevens naar games te sturen. Dit is anders dan de oudere DirectInput API die andere controllers gebruikten. XInput is gemakkelijker te gebruiken voor ontwikkelaars (volgens Microsoft) en biedt ondersteuning voor analoge triggers en controllertrillingen.

Hoewel je een PS5 DualSense-controller op een pc kunt aansluiten, is het vermeldenswaard dat deze DirectInput gebruikt in plaats van Xinput – en dit kan compatibiliteitsproblemen veroorzaken.

Veel games zijn gebouwd met XInput-ondersteuning en een Xbox-controller in gedachten. Sommige games bevatten mogelijk helemaal geen DirectInput-ondersteuning, dus werken ze mogelijk niet met andere controllers. Als ze DirectInput ondersteunen, moet je de besturing zelf configureren, terwijl de standaardbesturing door de ontwikkelaar wordt ontworpen met Xbox-controllers in gedachten. Je kunt een tool zoals x360ce gebruiken om XInput te emuleren, waarbij DirectInput-controlleroproepen worden vertaald naar XInput, maar dit vereist configuratie en werkt mogelijk niet perfect.

Dark Souls is ontworpen voor een controller.

GERELATEERD: DirectInput versus XInput voor gamecontrollers: wat is het verschil?

Hoe de Xbox-controller de pc overnam

Veel pc-games worden overgezet van de Xbox. Deze games hebben over het algemeen ingebouwde ondersteuning voor dezelfde controller die ze op de Xbox gebruiken. Sluit een controller aan en meestal zie je de knoppen op het scherm veranderen van muis en toetsenbord in knoppen voor de Xbox-controller. Sommige van de slechtste poorten naar pc bevatten zelfs geen prompts op het scherm voor toetsenbord- en muiscontrollers – ze laten je Xbox-controllerknoppen op het scherm zien, ongeacht of je een Xbox-controller aansluit of niet. Muis- en toetsenbordgebruikers hebben moeite om zelf de juiste knoppen te vinden.

Deze controllerondersteuning werd ook geavanceerd via Microsoft's Games for Windows-certificeringsprogramma, geïntroduceerd in 2006 en stopgezet in 2013, waarvoor native ondersteuning voor Xbox 360-controllers nodig was. Hierdoor konden mensen met Xbox 360-consoles hun controllers rechtstreeks op de USB-poorten van hun computer aansluiten en ze zonder enige configuratie gebruiken.

Tegenwoordig zijn Xbox-controllers zo'n gestandaardiseerde controller geworden dat zelfs indiegames zijn ontwikkeld voor pc zijn vaak ontworpen met dat in gedachten. Ze zijn niet ontworpen voor Xbox en maken zich geen zorgen over het slagen voor de Games for Windows-certificering. Ze ondersteunen gewoon de beste, meest gebruikelijke pc-controller.

Ze zijn ook geweldig voor het spelen van klassieke consolegames in emulators op je pc. Sluit er twee of meer aan en je kunt oude multiplayer-consolegames spelen. Het zou plug-and-play moeten zijn voor pc-games, maar je zult wat meer werk moeten verzetten bij het configureren van emulators om te werken met een Xbox-controller.

Castle Crashers, uitgebracht op pc in 2012.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe speel je pc-games op je tv
  • › DirectInput versus XInput voor gamecontrollers: wat is het verschil?
  • › Een console-gamecontroller aansluiten op een Windows-pc of Mac
  • › Het Windows-bureaublad bedienen met een Xbox- of Steam-controller
  • › Hoe je antennes onder de knie krijgt in Rocket League
  • › Waarom installeert elke pc-game zijn eigen exemplaar van DirectX?
  • › De DualShock 4-controller van de PlayStation 4 gebruiken voor pc-gaming
  • › Krijg pc-kracht met tablet-draagbaarheid in de Surface Pro 9 voor $ 200 korting