Valentijnsweek 2023: geschiedenis, belang van de Valentijnsweekviering in India

0
73

Valentijnsweekdagenlijst 2023: Algemeen bekend als Valentijnsdag, wordt 14 februari elk jaar aangeprezen als de viering van de liefde. De hele Valentijnsweek zorgt voor een speciale viering van genegenheid, liefde, zorg en meer. Valentijnsdag, dat zijn naam ontleent aan een mysterieuze heilige, wordt verondersteld zijn sterfdag te markeren. Er wordt gezegd dat Sint-Valentijn een priester was, die de bevelen van keizers en in het geheim gehuwde paren trotseerde om echtgenoten voor oorlog te behoeden. Hij werd naar verluidt onthoofd door keizer Claudius II Gothicus in 270 na Christus.

Het zevendaagse liefdesfeest vindt ook zijn oorsprong in “Lupercalia”, een Romeins vruchtbaarheidsfeest. Er wordt aangenomen dat de dag werd gevierd als een poging van de kerk om een ​​religieuze wending te geven aan het Lupercalia-festival. Volgens de legende was het festival gewijd aan Faunus, de god van de landbouw, en Romulus en Remus, de grondleggers van Rome. Tijdens de vieringen werden mannen en vrouwen gekoppeld op basis van een loterijsysteem, en de meesten van hen eindigden uiteindelijk in een huwelijk. Aan het einde van de vijfde eeuw besloot paus Gelasius I de tijd van Lupercalia-feesten als de datum om de heilige te vieren.

Volgens Britannica.com beeldt Valentines gewoonlijk Cupido, de Romeinse god van de liefde, samen met harten af. Omdat men geloofde dat het paarseizoen van vogels half februari begint, werden vogels ook een symbool van de dag. Traditionele geschenken zijn snoep en bloemen, met name rode rozen, een symbool van schoonheid en liefde.

Net als in veel andere landen in de wereld beginnen de vieringen van de Valentijnsweek met Rozendag, wanneer mensen hun liefde uiten door elkaar rozen te geven. Het wordt gevolgd door Propose Day wanneer geliefden de vraag stellen. Dan komt Chocolate Day gevolgd door Teddy Day wanneer chocolaatjes en teddyberen worden uitgewisseld als een symbool van liefde. De volgende twee dagen worden gevierd als knuffeldag en kusdag vóór Valentijnsdag op 14 februari.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

6 februari 1983, veertig jaar geleden: Assam-geweld

Wat Mayawati's stilzwijgen over de zaak Sidheeque Kappan zegt

Een gevangene in Pakistan: het verhaal van moed en standvastigheid van een IAF-piloot

Hoe een toiletcampagne levens veranderde en vrouwen in het NarayanpetMonthly-plan van Telangana hielp toegang te krijgen tot Budget

📣 Voor meer lifestyle-nieuws , volg ons op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!

© IE Online Media Services Pvt Ltd