Trilateraal kader: India, Frankrijk, Verenigde Arabische Emiraten onthullen samenwerkingsplan

0
29

India, Frankrijk en de VAE hebben zaterdag een ambitieuze routekaart aangekondigd voor samenwerking op het gebied van defensie, energie en technologie in een trilateraal kader.

Het plan werd afgerond tijdens een telefoongesprek met minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar , en zijn tegenhangers in Frankrijk en de VAE, respectievelijk Catherine Colonna en Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

In een gezamenlijke verklaring stond dat werd erkend dat defensie een gebied is van nauwe samenwerking tussen de drie landen. “Daarom zullen er inspanningen worden geleverd om compatibiliteit en gezamenlijke ontwikkeling en coproductie verder te bevorderen, terwijl we wegen zoeken voor verdere samenwerking en training tussen de drie landen. strijdkrachten,” stond er.

De drie ministers van Buitenlandse Zaken ontmoetten elkaar op 19 september vorig jaar voor het eerst in trilateraal formaat in de marge van de Algemene Vergadering van de VN in New York.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key- 6 februari 2023: ken en begrijp gegarandeerde pensioenregelingen.. .

Amartya Sen-interview: ' De Santiniketan van Satyajit Ray, Nandalal Bose ……

UPSC Essentials | Belangrijkste termen van afgelopen week met MCQ'sUitleggenSpreken | Begroting 2023-24: economische groei, fiscale gezondheid en on… Maandelijks abonnement voor toegang tot begroting

Tijdens de bijeenkomst kwamen ze overeen om een ​​formeel trilateraal samenwerkingsinitiatief op te zetten, met als doel de samenwerking op verschillende gebieden van wederzijds belang uit te breiden. “Het is in deze context dat vandaag een telefoongesprek tussen de drie ministers heeft plaatsgevonden om een ​​stappenplan voor de uitvoering van dit initiatief goed te keuren,” aldus de MEA.

In de verklaring staat dat de drie partijen het erover eens zijn dat het trilaterale initiatief zal dienen als een forum ter bevordering van het ontwerp en de uitvoering van samenwerkingsprojecten op het gebied van energie, met een focus op zonne- en kernenergie, evenals in de strijd tegen klimaatverandering en de bescherming van de biodiversiteit, met name in de regio van de Indische Oceaan. “Hiervoor zullen de drie landen de mogelijkheid onderzoeken om samen te werken met de Indian Ocean Rim Association (IORA) om concrete, uitvoerbare projecten op het gebied van schone energie, het milieu en biodiversiteit na te streven,” voegde het eraan toe.

Ter ondersteuning van de inspanningen zal een reeks trilaterale evenementen worden georganiseerd in het kader van respectievelijk het Indiase voorzitterschap van de G20 en de organisatie van COP-28 in de VAE in 2023. .

Advertentie

Ze besloten de samenwerking op het gebied van voedselzekerheid en circulaire economie te stimuleren en beloofden zich te concentreren op belangrijke kwesties zoals het aanpakken van plasticvervuiling door eenmalig gebruik en woestijnvorming.

Het trilaterale initiatief zal dienen als een platform om de samenwerking tussen ontwikkelingsagentschappen uit te breiden. van de drie provincies aan duurzame projecten, naast het zorgen voor een betere afstemming van hun respectievelijke economische, technologische en sociale beleidsmaatregelen op de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs, aldus de verklaring.

De drie landen kwamen ook overeen hun samenwerking uit te breiden door middel van initiatieven zoals de Mangrove Alliance for Climate onder leiding van de VAE en het Indo-Pacific Parks Partnership onder leiding van India en Frankrijk.

Advertentie

De drie partijen onderstreepten ook hun enthousiasme wens om samen te werken op het gebied van circulaire economie onder auspiciën van India's Mission LiFE, aldus de verklaring.

De drie landen zullen proberen de uitwisseling van standpunten over opkomende bedreigingen van infectieziekten te versterken , evenals over maatregelen ter bestrijding van toekomstige pandemieën. In dit opzicht zal samenwerking in multilaterale organisaties zoals de WHO, Gavi-the Vaccine Alliance, het Global Fund en Unitaid worden aangemoedigd.

“Verder zullen de drie landen proberen tastbare samenwerking bij de uitvoering van de ‘One Health’ benadering, en ondersteuning van de ontwikkeling van lokale capaciteiten op het gebied van biomedische innovatie en productie in ontwikkelingslanden,” stond er.

© The Indian Express (P) Ltd