Siddaramaiah en Shivakumar verdrijven onenigheid en lanceren afzonderlijke yatra's, met tempelruns

0
53

De twee topleiders van het congres in Karnataka, voormalig eerste minister Siddaramaiah en staatspartijleider D K Shivakumar — van wie wordt aangenomen dat ze allebei in de race zijn om eerste minister te worden als het congres de staatspeilingen van 2023 wint – begonnen vrijdag afzonderlijke bijeenkomsten in het noorden en zuiden van de staat.

< p>De afzonderlijke bijeenkomsten begonnen nadat Siddaramaiah donderdagavond laat had verklaard dat er een poging was gedaan om meningsverschillen tussen hem en Shivakumar te creëren na het verschijnen van een “nepbrief” die hij aan Sonia Gandhi had geschreven over de spanning tussen hen.

>

De twee machtscentra van het congres begonnen hun afzonderlijke bijeenkomsten in het gezelschap van hun respectieve loyalisten. Siddaramaiah lanceerde zijn bijeenkomst vanuit het hart van Lingayat, verbonden met de heilige Basavanna, bij de Anubhava Mantapam in Basavakalyan in het Bidar-district in het noorden van Karnataka, nadat hij de zegeningen had ontvangen van Basavalinga Pattadevar Swamiji. Hij werd vergezeld door de voorzitter van het campagnecomité van het congres, M B Patil, een Lingayat en andere naaste medewerkers.

Shivakumar begon zijn verblijf in het zuiden van de staat vanuit de regio Mulbagal in Kolar — een regio van waaruit Siddaramaiah interesse heeft getoond in het betwisten van de peilingen van de Assemblee. De regio heeft een grote populatie van de Vokkaliga-gemeenschap, waartoe Shivakumar behoort. De steun van de gemeenschap wordt beschouwd als de sleutel tot het winnen van het congres.

Hij begon met een bezoek aan een populaire lokale Ganesh-tempel in de regio Mulbagal.

Zijn volgende stop was een andere oude Hanuman-tempel in de stad Mulbagal. Hij ging toen naar Hazrat Baba Hyder Aulia Dargah in de buurt en bood een chadar aan. Later, tijdens een openbare bijeenkomst in Mulbagal, hekelde de president van het congres de heersende BJP en beweerde dat deze niet aan de verwachtingen van de mensen had voldaan en corruptie had aangemoedigd. Shivakumar zei dat de mensen hard werden getroffen door prijsstijgingen en ongebreidelde corruptie in de staat.

Zowel Siddaramaiah als Shivakumar verdreven de geruchten dat de afzonderlijke bijeenkomsten een teken waren van de onvermogen van de twee grootste congresleiders om samen te komen.

Een van de grootste angsten onder het congreskader voorafgaand aan de peilingen van 2023 – waarin de anti-incumbency-factor tegen de BJP naar verwachting het Congres pole position zal geven – is de machtsstrijd tussen de twee die in de open lucht naar voren komt, vooral rond de tijd van distributie van kaartjes.

Mis het niet |Na Himachal, Rajasthan, is Cong in Karnataka voorstander van het terugbrengen van OPS als hij aan de macht komt.

Siddaramaiah heeft een team van 35 partijleiders die met hem reizen door de districten van Bidar, Kalaburagi, Vijayapura, Bagalkot, Hubballi, Dharwad en Koppal tot 18 februari in zijn yatra.

Shivakumar heeft een team van 54 leden dat door Assembly-segmenten reist in de districten Kolar, Chitradurga, Bengaluru Rural en Shivamogga. Een van de belangrijkste leiders van Shivakumar is de chef van het congresmanifest, dr. G Parameshwara, die een Dalit is. Congres, BJP, JD(S) imiteren AAP's poll-beloften: Atishi

Tussen 11 januari en 29 januari waren deze twee leiders samen in een bus door de staat gereisd, als onderdeel van een campagne genaamd de Praja Dhwani Yatra, om te luisteren naar de stemmen van alle mensen in de staat.

“Het is geen aparte campagne. Na samen een rondreis door de districten te hebben gemaakt, touren we nu afzonderlijk door de kiesdistricten van de Assemblee,” Zei Shivakumar deze week.

Lees ook |Met gemeenschappelijk harmoniepanel, ontwikkelingsborden, 10-puntenplan van het Congres voor de kust van Karnataka

“We namen de Praja Dhwani Yatra mee naar elk district behalve Ramanagara en Bidar. We hebben Bidar niet gedaan omdat Siddaramaiah daarheen gaat. We zijn overal heen gegaan en meer dan twee keer het verwachte aantal mensen heeft vrijwillig aan de evenementen deelgenomen. zei hij.

Advertentie

“Siddaramaiah zal beginnen vanuit het heilige land Basavanna in Bidar. De BJP-regering zal na 50 dagen verdwenen zijn. We hebben drie enquêtes gedaan en het geeft aan dat we 136 zetels zullen winnen,” Zei Shivakumar.

Uit Karnataka |Congress tweede peiling 'garantie': maandelijkse Rs 2.000 voor vrouwelijk hoofd van elk huishouden

Voorafgaand aan de start van zijn bijeenkomst hief Siddaramaiah de brief op die naar verluidt door hem was geschreven aan Sonia Gandhi in Kannada om tussenbeide te komen in het interne partijgeschil met Shivakumar. “Er wordt een valse en vervalste brief met mijn naam op het briefhoofd verspreid met de malafide bedoeling om verwarring te zaaien onder de mensen, partijmedewerkers en leiders. Verstoord door hun dalende electorale vooruitzichten, heeft de BJP van Karnataka zich diep gebukt, net als hun opperbevel, & #8221; zei hij.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

In het district Jharkhand, blokniveau clubs helpen ouderen omgaan met eenzaamheid

Kerala heeft een drug probleem: 300% sprong in zaken over zes jaar; arrestaties inc…

Andhra's gegarandeerde pensioenregeling model trekt de aandacht van Centre

Niet die van de IT-afdeling baan om iemand te overtuigen geld te besparen… jongere lot fa… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Hij beweerde dat congresleiders “verenigd zijn, en geen valse, veranderde of vervalste afbeeldingen die door onethische tegenstanders worden verspreid, onze eenheid en toewijding aan onze mensen kunnen breken”; . “We zullen hiertegen een aanklacht indienen en eisen dat de daders onmiddellijk worden gearresteerd”, zei hij.