Shah riktar sig mot Sören: Jharkhand har landets mest korrupta regering

0
38

Fackets inrikesminister Amit Shah attackerade på lördagen Jharkhands chefsminister Hemant Soren och påstod att hans regering är den “mest korrupta” i landet och att han låter demografin i Santhal Pargana-distriktet förändras för röstgirigheten. Shah var i Jharkhand för att lägga grundstenen till IFFCO Nano Urea (flytande) gödselfabrik i Deoghar där han också talade vid ett möte.

Shah nämnde också två mord – en tonårsflicka som sattes i brand i Dumka ; och Revenka Paharin, vars kropp hackades i bitar enligt uppgift av hennes partners familj i Sahibganj. Shah sa att “adivasi-döttrar mördas och CM har inte gjort någonting”.

Läs också |Procentandelen av Adivasi minskar i Jharkhand under Sörens regering: inrikesminister Amit Shah

“Hemant Babu Santhal Pargana mein aapne kuchh nahin kiya (Hemant Babu du har inte gjort någonting i Santhal Pargana-området)”, sa Shah och listade upp planerna som rullades ut under BJP-regeringarna tidigare. Han sa att före detta premiärminister Atal Bihari Vajpayee hade banat väg för skapandet av Jharkhand så att människor från Dalit, efterblivna och stamsamhällen kunde frigöras.

Shah sa att BJP CMs i Jharkhand som Raghubar Das och Arjun Munda hade gjort en bra start, men styrningen stannade när Hemant Soren kom till makten.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC-nyckel- 6 februari 2023 : Känn till och förstå det garanterade pensionssystemet…

Intervju med Amartya Sen: 'The Santiniketan of Satyajit Ray, Nandalal Bose ……

UPSC Essentials | Nyckelord från den gångna veckan med MCQs

ExplainSpeaking | Budget 2023-24: Ekonomisk tillväxt, finanspolitisk hälsa och unem…Månadsplan för att få tillgång till budget

“Hemant Babu kaan khol ke sun lo, Bharat mein sabse bhrasht sarkar kahin par hai till Jharkhand ki hai…tractor aur railway wagon se bhrashtachar karna shuru kar diya. Zara sharm karo, sharm karo… jo paisa garib adivasi ke vikas ke liye hai, jo paisa hamare pichde varg ke ke liye hai, wo paisa gaban kar Delhi ke darbar mein pahuncha rahe ho (Hemant Babu, lyssna noga, Jharkhand har landets mest korrupta regering’ 8230;använder traktorer och järnvägsvagnar för korruption. Ha lite skam… pengar avsedda för de undertryckta förs bort till Delhi darbar).”

Shah anklagade Sören för att låta “infiltratörerna” ” bosätta sig i områden som tillhör stamsamhällen.

© The Indian Express (P) Ltd