Rahul Gandhis Yatra, og milene å gå for kongressen i J&K

0
61

Da Rahul Gandhi ankom dalen i forrige uke for å få en varm velkomst, i enden av hans Bharat Jodo Yatra, overrasket styrken til folkemengdene til og med kongresslederne.

Men mens det økende sinnet mot Lt-guvernør Manoj Sinha-ledede Jammu- og Kashmir-administrasjonen og BJP sakte åpner opp en plass for kongressen i Union Territory, ville det være en feil fra partiets side å tolke folkemengdene som tegn på en vekkelse i J&K, spesielt i dalen.

In Premium |Hvorfor det vil ta mer enn Bharat Jodo Yatra for å gjenopplive kongressen

Det er flere grunner til dette.

Det er er en øredøvende stillhet i Kashmir når det gjelder offentlig oppstyr siden opphevelsen av J&K’s spesialstatus 5. august 2019, til tross for sinne mot den og de påfølgende “antifolk” lover kunngjort av administrasjonen. Årsaken er administrasjonens nedbryting av dissens, og etterlater ingen ventil for å frigjøre offentlig sinne.

Historier kun for abonnenterSe alle

ExplainSpeaking | Budsjett 2023-24: Økonomisk vekst, finanspolitisk helse og unem…

I Jharkhand-distriktet hjelper klubber på blokknivå eldre med å takle ensomhet

Delhi konfidensielt: statsminister Modi, toppledere deltar på Nadda-bryllup, men QR cod…

Hva kan være myndighetenes beregninger bak nedskjæringen av MG…Månedlig plan for å få tilgang til budsjettet

Krappingen har inkludert fortauskanter av politiske aktiviteter, selv av mainstream politiske partier, med unntak av noen få som oppfattes som nær BJP.

Må leses |Sanjay Srivastava skriver: Med Bharat Jodo Yatra forbedres Rahul Gandhis status. Men har det slått bredere inn hos folket?

På dette bakteppet ga Bharat Jodo Yatra en sjelden uhindret mulighet til folket til å uttrykke sin misnøye med BJP-regjeringen. I tillegg var det via et møte hvis uttalte premiss var at landet må forene seg mot BJPs “hatpolitikk.

Det er en faktor som brakte folk, spesielt de unge, til Rahuls møte.

Annonse

En annen grunn var den ubetingede støtten som ble gitt til Yatra av National Conference and Peoples Democratic Party – the Valley’ 8217;s to store mainstream politiske partier. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis at de tre partiene er klare til å gå sammen mot BJP politisk.

Les også |Med Bharat Jodo Yatra som slutter i Kashmir, en grunn til å minnes Sheikh Abdullah

Enhver slik allianse, for én, ville avhenge av at kongressen avklarer sin holdning til høytrykksspørsmål som artikkel 370, som utgjør kjernen i politikken i dalen. Med kongressen bekymret for hvordan dette kan utspille seg i resten av landet – et glimt av det kunne sees i kontroversen som følge av senior kongressleder Digvijaya Singhs kommentarer om Pulwama og kirurgiske streiker, mens Yatra var i J&K — Rahul dukket forutsigbart forespørsler om artikkel 370 under sine interaksjoner i dalen.

Der støtten til Rahuls Yatra kan utgjøre noe mer betydelig er Jammu-regionen, en gang dens høyborg. Det er økende sinne her også mot BJP-regjeringen i senteret, over dens unnlatelse av å holde løftene etter opphevelsen av artikkel 370, slik som sikring av folks rettigheter, og jobber og utvikling, og i det siste over administrasjonen. 8217;s “anti-inngrep” drive.

Annonse Neerja Chowdhury-kolonnen |Bharat Jodo Yatra fornyer Rahul Gandhis image, men vil ikke omsettes til stemmer før det er sinne mot Modi og kongressorganisasjonen gjenoppstår

Mens kongressen ser ut til å ha overvunnet utfordringen fra opprørerne leder Ghulam Nabi Azad, hvor godt den utnytter sinnet mot regjeringen og BJP vil forutsi fremtiden deres i Jammu-regionen.

Ethvert tap for BJP i Jammu kan bare være kongressen’ vinne, men det er ikke en lett oppgave mot en kvikk-foot rival som forventes å rette kursen når det trengs.

© The Indian Express (P) Ltd