Port Blair beschuldigingen van groepsverkrachting tegen ex-chef Secy: SIT dient aanklacht in

0
71

Het Special Investigation Team (SIT), bestaande uit Andaman & De politie van Nicobar (A&N) onderzoekt de vermeende groepsverkrachting in Port Blair van een 21-jarige vrouw door de toenmalige Chief Secretary of the Union Territory Jitendra Narain en anderen, heeft een aanklacht ingediend in de zaak, een lid van het onderzoeksteam vertelde The Indian Express.

Volgens de politie is de aanklacht vrijdag ingediend “tegen een hoge bureaucraat en andere personen, waaronder een lokale hoge functionaris.

Lees ook |Gangrape zaak: Ex-Andaman & Nicobar Chief Secretary Jitendra Narain arresteerde

De politie zei dat de SIT “een grondig onderzoek uitvoerde waarbij ongeveer 90 getuigen werden onderzocht en verschillende elektronische, technische en biologische bewijzen werden verzameld.

Ze voegden eraan toe: “Het elektronische en biologische bewijsmateriaal is voor onderzoek naar het Forensic Lab gestuurd. SIT heeft de zaak professioneel onderzocht en wetenschappelijke methoden en technieken gebruikt, waaronder het gebruik van biologisch, elektronisch en technisch bewijs.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

UPSC Key- 6 februari 2023: Gegarandeerde pensioenregeling kennen en begrijpen…

Interview met Amartya Sen: 'De Santiniketan van Satyajit Ray, Nandalal Bose …… UPSC-benodigdheden | Belangrijkste termen van afgelopen week met MCQ'sUitlegSpreken | Begroting 2023-24: economische groei, fiscale gezondheid en unem… Maandelijks abonnement voor toegang tot begroting

De aanklacht is ingediend onder verschillende secties van de IPC, waaronder 376 (verkrachting), 354 (aanval op verontwaardiging bescheidenheid), 506 ( criminele intimidatie), 328 (veroorzaken van letsel door dronkenschap, gif) en 120 B (criminele samenzwering).

Op 15 oktober The Indian Express had voor het eerst aangifte gedaandat twee dienende bureaucraten, Narain en RL Rishi, Labour Commissioner in A&N Islands, door de vrouw werden beschuldigd van aanranding en groepsverkrachting.

Op basis van haar klacht werd een FIR ingediend bij het politiebureau van Aberdeen in Port Blair op 1 oktober vorig jaar tegen Narain en Rishi.

Advertentie

Beiden werden geschorst en vervolgens gearresteerd door A&N Police.

Lees ook |Administratie Andaman voor Supreme Court: Ex-Chief Secy Jitendra Narain heeft geknoeid met CCTV-bewijsmateriaal

Toen hij voor zijn arrestatie in New Delhi werd benaderd, had Narain gezegd dat hij geen commentaar wilde geven op de “absurde” beschuldigingen. Bronnen dicht bij hem hadden gezegd dat hij een “gedetailleerde verklaring” had gestuurd naar onder meer het kabinet van de premier en de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, waarin hij de beschuldigingen ontkende.

In de FIR vroeg de klager om camerabeelden van Narain's huis worden verzameld en dat ze zijn personeel zou identificeren, dat ook zou moeten worden ondervraagd.

Advertentie

De klacht van de vrouw geeft een gedetailleerd verslag van de gewelddadige seksuele aanval op haar bij twee gelegenheden 's nachts in april en mei vorig jaar bij Narains ambtswoning in Port Blair.

In haar klacht heeft de vrouw gezegd dat ze op zoek naar een baan aan Rishi werd voorgesteld via een hoteleigenaar Sandeep Singh en dat de commissaris haar meenam naar de residentie van de Chief Secretary.

Lees ook |Overige 20 vrouwen meegenomen naar het huis van ex-Andamans Chief Secy in 'baan-voor-seks'-zwendel, vertellen sleutelgetuigen aan het onderzoeksteam van de politie

Daar, zei ze, kreeg ze drank aangeboden die ze weigerde en was ze verzekerd van een baan bij de overheid . Vervolgens, zo beweerde ze, werd ze op brute wijze en seksueel misbruikt door de twee mannen.

Twee weken later, zo beweerde ze in de klacht, werd ze om 21.00 uur opnieuw door hen gebeld naar de residentie van de Chief Secretary en de aanval werd herhaald. In plaats van de beloofde baan, beweerde ze, werd ze bedreigd met ernstige gevolgen als ze met iemand over de zaak zou praten.

Narain heeft naar verluidt in zijn schriftelijke ontkenningen beweerd dat de beschuldigingen in opdracht van lokale officieren tegen wie hij actie had ondernomen als Chief Secretary.

© The Indian Express (P) Ltd