Oppo Enco Air3 review: Strak toestel dat de juiste snaren raakt

0
35

Oppo wordt als merk vooral geassocieerd met smartphones, maar ook op de audioafdeling kampt het bedrijf de laatste tijd met tegenwind. De Enco-serie heeft zich stevig in de markt gevestigd en ik ben die naam bijna gaan associëren met betrouwbaarheid. De nieuwste toevoeging aan die serie is nu de Enco Air3, als opvolger van de Enco Air2 uit 2022, waar we absoluut dol op waren. Dit jaar zien we een prijsstijging van Rs 500, dus als je je afvraagt ​​of ze het nog steeds waard zijn, kun je in deze recensie terecht.

Ontwerp

De Oppo Enco Air3 heeft, net als zijn voorganger, een minimalistisch ontwerp doorspekt met enkele transparante elementen waardoor hij zich onderscheidt van de rest. Het is niet overdreven zoals de Nothing Ear 1, dus je zult geen glimp opvangen van de ingewanden. Maar het voegt wel een bepaald karakter dat ik echt waardeer.

De hoes is gestroomlijnd en zeer handig in zakformaat (Afbeelding tegoed: Zohaib Ahmed/Indian Express)

Het ovaalvormige oplaaddoosje (waarvan de voorkant me doet denken aan de Daft Punk-helm van Guy-Manuel) heeft een doorzichtige dop waardoor je de oordopjes gracieus naar binnen kunt zien rusten. De dop heeft een matte afwerking, dus als er krassen op komen, betwijfel ik of de schade erg zichtbaar zal zijn. De case is verrassend compact en als je hem in je zak steekt, vergeet je bijna dat hij er is.

Pak de oordopjes uit en je zult de transparante esthetiek ook hier opmerken. Het naar buiten gerichte deel heeft een transparante schaal – Oppo noemt het graag een “dauwdruppelsteel geïnspireerd op juwelen”. Draai de oordopjes om naar de kant die naar je oor is gericht en je wordt meteen aan de AirPods herinnerd.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Wat Mayawati's stilzwijgen over de zaak Sidheeque Kappan zegt

Een gevangene in Pakistan: het verhaal van een IAF-piloot over moed en vastberadenheid< img src="https://images.indianexpress.com/2023/02/harichandranadasari-2col.jpg?resize=140,79" />

Hoe een toiletcampagne levens veranderde, vrouwen hielp in Telangana's Narayanpet

Samenzwering, gegevensdiefstal met ex-personeel: bedrijf Digital India beschuldigt pvt companyMonthly plan om toegang te krijgen tot Budget Lees ook |Oppo Reno 8T 5G review: deze is voor gebogen beeldschermen.

Over het algemeen ziet het hele pakket er premium uit en voelt het ook aan, hoewel de dop van de behuizing dun kan aanvoelen.

Past

h2>

Laat me één ding ophelderen voordat ik het over de pasvorm heb: mijn oren houden de oordopjes zonder siliconen oordopjes niet zo goed vast. Die ontbraken bij de Enco Air3, dus ze vielen er telkens af als ik opstond en wat rondliep. Dat is waarschijnlijk mijn probleem, want ik dwong een paar vrienden om ze te dragen en rond te joggen en ze hadden helemaal geen klachten.

Ondanks hoe stevig ze er op deze foto uitzien, kan ik je verzekeren dat de pasvorm vrij slecht is (Image credits: Zohaib Ahmed/Indian Express) < h2>Verbinding

Het koppelen van de Oppo Enco Air3 is een eenvoudig proces. Het enige dat u hoeft te doen, is de oplaadcassette openen en u ziet de oordopjes binnen een paar seconden in uw lijst met Bluetooth-apparaten. Tik op paar en boem, je bent klaar om te rocken. De verbinding is stabiel en ik ben geen willekeurige onderbrekingen tegengekomen, zelfs niet bij urenlang luisteren, dus extra punten daarvoor.

Advertentie

Audiokwaliteit

Net als vorig jaar heeft de Enco Air3 grote drivers van 13,4 mm, die volgens Oppo een “sterke bas” leveren. In mijn tests vond ik de bas echter niet bijzonder krachtig op het standaardprofiel, precies zoals ik het graag heb. De oordopjes lijken meer een vlakke geluidssignatuur te hebben, met licht benadrukte bas en hoge tonen.

Ik vond de configuratie erg leuk en voelde geen behoefte om een ​​equalizer-app te downloaden om de audio te “repareren”, iets wat ik vrij vaak doe met audioapparaten. Toch zal de audio ook resoneren met bassheads omdat de “Enco Master EQ” kan worden afgestemd op de Bass Boost-modus, waardoor de dreunniveaus aanzienlijk worden verhoogd. De gesprekskwaliteit is redelijk goed en de andere kant hoort je prima, zelfs als het waait.

Software en gebaren

Ik was verrast toen ik hoorde dat de Enco Air3 een dubbele verbinding heeft, en nog meer toen ik me realiseerde dat er geen speciale gebaren van jouw kant nodig zijn om tussen apparaten te schakelen. Ik kon de oordopjes zowel op mijn laptop als op de Reno 8T 5G tegelijkertijd aangesloten houden. Door iets op een van beide apparaten af ​​te spelen, werd de audio naar verwachting uit de oordopjes geactiveerd, waarbij de oordopjes naadloos tussen de twee apparaten wisselden.

Advertentie De ingebouwde tool om Enco-oordopjes op Oppo-telefoons te configureren is handig, maar het is lastig om door verschillende instellingenmenu's te navigeren om er te komen ( Afbeeldingscredits: Zohaib Ahmed/Indian Express)

Sinds ik de Enco Air3 met de Reno 8T 5G gebruikte, had ik de HeyMelody-app niet nodig om met de instellingen van de oordopjes te spelen. Toen ik de app downloadde, was deze zelfs ontoegankelijk – de app leidde me steeds door naar de ingebouwde instellingen van de telefoon voor de oordopjes.

De aanraakbediening werkt perfect, hoewel ik het volume moest uitschakelen gebaren, want elke keer dat ik de pasvorm van mijn oordopjes aanpaste (onthoud dat ze niet goed bij me passen), bleef het knoeien met de volumeniveaus. Gebaren kunnen worden geconfigureerd tussen verschillende acties voor elk oordopje.

Voordeel

Je kunt duidelijk de transparantie onderscheiden waar ik het eerder over had (Image credits: Zohaib Ahmed/Indian Express)

Voor Rs 2.999 valt er niet veel te klagen ongeveer hier behalve het ontbreken van siliconen oordopjes. Als dergelijke oordopjes u normaal niet passen, past de Enco Air3 u ook niet. Maar als siliconen oordopjes zonder oordopjes jouw type zijn, dan staat je een traktatie te wachten. De oordopjes klinken uitstekend voor de prijs en de dubbele verbindingsfunctie is een kers op de taart.