Mörkklädd duo försökte råna civilpolis – greps direkt

0
37

Publicerad 6 februari 2023 kl 17.38

Inrikes. Två unga män valde “fel” rånoffer när de råkade ge sig på en civilklädd polis i Vällingby. Istället för att få det efterlängtade bytet greps de på plats, skriver polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

– Denna gång valde rånarna fel person. Man kan summera det hela med att det var en dålig dag för de två rånarna men en bra dag för boende i Vällingby, säger Rasmus, som är gruppchef vid polisens ingripandeverksamhet.

Polisen i Vällingby hade under en tid uppmärksammat att flera rån genomförts vid ungefär samma tidpunkt i närheten av tunnelbanestationen.

Man valde därför att arbeta i närheten av tunnelbanan i syfte att uppsöka och förhindra fler brott.

Den aktuella kvällen kunde rånarna stoppas efter att de valt ut en civilklädd polis som tänkt brottsoffer. En polispatrull hade uppmärksammat att “två mörkklädda personer” gömt sig i ett buskage intill en gångväg.

– Vi ber vår civilklädda kollega att gå förbi buskaget för att få en närmare titt samtidigt som polispatrullen gömmer sig längre bort utom synhåll för de misstänkta rånarna. När kollegan går förbi buskaget kliver de två personerna fram från gömstället och börjar följa efter. De misstänkta rånarna rör sig närmare och närmare och för att undvika en farlig situation mot vår civilklädda kollega går vi fram för att ingripa mot de två misstänkta rånarna, säger Rasmus på polisens hemsida.

Vid ingripandet mot de två misstänkta påträffades även en kniv.

Polisen gjorde en husrannsakan hos en av de misstänkta efter gripandet och kunde där påträffa gods tillhörande offer för tidigare rån. Duon sitter nu anhållna för rån samt förberedelse till rån.