Kom meer te weten over kintsugi, de 'hobby' van Shah Rukh Khan in de film 'Pathaan'

0
34

Shah Rukh Khan keerde terug naar films na een onderbreking van vier jaar met 'Pathaan', dat op 24 januari werd uitgebracht onder wijdverspreide liefde en daverend kassucces. In de actiethriller geregisseerd door Siddharth Anand speelt SRK een ex-RAW-agent (Research and Analysis Wing) die zijn baas Nandini (Dimple Kapadia) vertelt dat kintsugi zijn 'hobby' is.

Wat is Kintsugi?

Kintsugiis een oude Japanse kunstvorm waarbij gebroken aardewerkstukken weer in elkaar worden gezet met behulp van goudpoeder in plaats van keramische stukken weer samen te voegen met een gecamoufleerde lijm. Volgens mymodernmet.com is Kintsugi de eeuwenoude Japanse kunst van het repareren van kapot aardewerk. In plaats van keramische stukken opnieuw samen te voegen met een gecamoufleerde lijm, maakt de kintsugi-techniek gebruik van een speciale boomsaplak die is bestrooid met poedervormig goud, zilver of platina. Eenmaal voltooid, glinsteren prachtige naden van goud in de opvallende scheuren van keramische waren, waardoor elk ‘gerepareerd’ stuk”.

De kunstvorm werd zo populair dat mensen opzettelijk aardewerk zouden breken en repareren met goud omdat het de waarde ervan zou verhogen.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijkenUitlegSpreken | Begroting 2023-24: economische groei, fiscale gezondheid en unem…

In het Jharkhand-district helpen buurtclubs ouderen omgaan met eenzaamheid

Delhi Confidential: PM Modi, topleiders wonen Nadda-bruiloft bij, maar QR-code…

Wat zouden de berekeningen van de overheid kunnen zijn de verlaging van de MG… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Kintsugi als een filosofie

Kintsugi is geworteld in de filosofie van het accepteren van onze gebreken, tekortkomingen, gebrokenheid en falen . Het benadrukt dat we onze gebreken en onvolkomenheden moeten omarmen, net zoals de kintsugi-kunstvorm de gebrokenheid en scheuren benadrukt door ze te vullen met glinsterend goudpoeder erin.

Het verhoogt op zijn beurt de schoonheid van het object en herhaalt dat kapotte dingen kunnen worden gerepareerd en mooier zijn vanwege de ervaring die ze hebben doorgemaakt. De ‘littekens’ worden gemarkeerd als onderdeel van het ontwerp in kintsugi.

Kintsugi in Pathaan

Toen het personage van Shah Rukh Khan Pathaan, een ex -RAW-agent die op brute wijze gewond raakte tijdens zijn dienst, sprak over Kintsugimet zijn baas Nandini (Dimple Kapadia) in de film stelde hij de vorming voor van een groep genaamd Joint Operation and Covert Research (JOCR), die een leger van RAW-agenten zou rekruteren die gedwongen werden met pensioen te gaan vanwege een trauma of letsel. Het lukte hem om de groep gevormd te krijgen, maar kolonel Sunil Luthra (gespeeld door Ashutosh Rana) wees ze af en noemde ze 'gebroken eierschalen'.

Het zijn echter deze gebroken eierschalen die verantwoordelijk waren voor het redden van het land van de 'dodelijke virus'-aanval door Jim's (John Abraham's) terroristengroep Operation X.

Advertentie

In de film zien we Pathaan (SRK) gekscherend pratend over de vele “metalen” die in hem zijn ingebracht vanwege ernstige wonden die tijdens zijn ambtstermijn zijn veroorzaakt. Dit incident benadrukte het feit dat ook de held een gebrokenheid heeft die moet worden opgevuld. Deze scheuren en wonden ontnemen hem echter niet zijn heldhaftigheid.

De comeback van Shah Rukh Khan en Kintsugi

Het concept van Kintsugi kan ook worden toegepast op de heropleving van de kassa van Shah Rukh Khan. De film Pathaan heeft de status van superster van SRK hersteld nadat de acteur geen indruk maakte met zijn laatste paar releases en daarna vier jaar lang geen films meer maakte.

LEES OOK |Hoe de filosofie achter de Japanse kunstvorm van kintsugi kan ons helpen bij mislukking

📣 Volg ons voor meer lifestyle-nieuws op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!

© IE Online Media Services Pvt Ltd