IAF herziet doctrine, legt rol uit in een ‘no war, no peace’ setting

0
67

De Indiase luchtmacht (IAF) heeft zaterdag een herziene doctrine gepubliceerd waarin het de rol uiteenzet van luchtmacht in het “geen oorlog, geen vrede-scenario” waarmee India doorgaans wordt geconfronteerd. De doctrine benadrukte het gebruik van luchtmacht als onderdeel van een gezamenlijke militaire strategie waarbij de twee andere strijdkrachten betrokken zijn.

De doctrine – die naar luchtmacht verwijst als ruimtevaartmacht – benadrukte ook dat defensieve en offensieve tegenoperaties “onlosmakelijk met elkaar verbonden”.

In een notitie in de herziene doctrine zei Air Chief Marshal VR Chaudhari dat netwerkgerichte oorlogsvoering nu fundamenteel is voor de machtsprojectie van de IAF, waarbij offensieve en defensieve operaties worden uitgevoerd via een geïntegreerde Command and Control System.

lees ook |IAF piloten, navigators houden jaarlijkse reünie

De IAF-doctrine stelt dat de macht van de lucht- en ruimtevaart brede opties biedt voor een alomvattende militaire strategie over het brengen van eenheid in het Indiase leger.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

ExplainSpeaking | Begroting 2023-24: economische groei, fiscale gezondheid en unem…In het Jharkhand-district helpen buurtclubs ouderen omgaan met eenzaamheid< /figuur>Delhi Confidential: PM Modi, topleiders wonen Nadda-bruiloft bij, maar QR-code…

Wat zouden de berekeningen van de regering kunnen zijn achter de verlaging van de MG… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

De doctrine, in een eerste, beschrijft uitgebreid de “no war, no peace” (NWNP)-omgeving, en zegt dat de voorwaarde vereist dat de IAF werkt aan het vormgeven van het gedrag van externe bedreigingen.

Het zei dat de IAF effectief had aangetoond. snelle luchtmobiliteit en afschrikking door houding tijdens de impasse in Oost-Ladakh met China.

Het haalde ook het voorbeeld aan van de Indo-Pakistaanse oorlog van 1971, waar de tegenoperaties van de IAF tegen Pakistaanse luchtmiddelen het vrijheid gaven voor offensieve operaties.

Advertentie

“De IAF speelde een belangrijke rol bij het mogelijk maken van oppervlaktetroepen om hun operaties ongehinderd door vijandelijke lucht voort te zetten. Aan het westelijk front maakte de gunstige luchtsituatie die door de IAF was vastgesteld, offensieve luchtoperaties mogelijk tegen gepantserde aanvallen van de vijand en bood luchtsteun aan het Indiase leger bij zijn landoperaties,” zei het.

De doctrine sprak ook over het vormgeven van operaties door middel van luchtdiplomatie, luchtmacht-naar-luchtmachtgevechten voor training en samenwerking, en demonstratie van lucht- en ruimtevaartcapaciteiten in de NWNP-omgeving.

Er wordt gesproken over een verschuiving van 'dreiging' gebaseerd en geëist' tot 'capaciteit vereist' dwingt eisen af, ontwikkeling van R&D-capaciteiten door privaat-publieke samenwerking in nichetechnologieën en het opzetten van robuuste gezamenlijke structuren.

Advertentie

De doctrine komt te midden van het voortdurende militaire discours van Rusland kan zijn luchtmacht niet effectief gebruiken in de oorlog tegen Oekraïne.

Air Marshal Diptendu Choudhury (retd), die deel uitmaakte van het doctrineteam, vertelde The Indian Express dat het ondoelmatige gebruik van offensieve luchtmacht door Rusland tegen Oekraïne – waaronder een slecht uitgevoerde SEAD- en Counter Air-campagne – een van de belangrijkste aspecten was die tot de mislukking leidden. van zijn militaire strategie en verlengde de oorlog.

“Ondanks dat de tactische luchtvaart in de frontlinie van Rusland onder de directe controle staat van het Operationeel Strategisch Commando (OSK)-West, is het er niet in geslaagd de luchtmacht te coördineren en macht naar de doelstellingen van de campagne aan de oppervlakte,” zei hij.

Over de doctrine zei hij dat de rol van de luchtmacht bij offensieve operaties net zo belangrijk was als het assisteren van de andere diensten.

De IAF als eerste publiceerde in 1995 een doctrine, die in 2007 werd herzien. In 2012 werd een herziene en niet-geclassificeerde basisdoctrine gepubliceerd. De laatste doctrine is een herziening van het document uit 2012.

Advertentie

Hogere officieren van de strijdmacht zeiden dat snelle veranderingen in de wereldwijde luchtmacht een herziening van de doctrine van tijd tot tijd noodzakelijk maken.

© The Indian Express (P ) Ltd