Hvem er de fem dommerne som er opphøyet til Høyesterett etter senterets nikk?

0
70

Høyesterett i India godkjente lørdag utnevnelsen av fem nye dommere, og tok arbeidsstyrken til toppdomstolen til 32.

13. desember ble Supreme Court Collegium ledet av Chief Justice of India D Y Chandrachud hadde anbefalt utnevnelsen av justice Pankaj Mithal (sjefsjef i Rajasthan High Court), justice Sanjay Karol (Chief Justice of Patna High Court), justice P V Sanjay Kumar (Chief Justice of Manipur High Court), Justice Ahsanuddin Amanullah (dommer, Patna High Court) og Justice Manoj Misra (dommer, Allahabad High Court).

Lov- og justisminister Kiren Rijiju sendte sine beste ønsker til de fem dommerne.< /p>

Vi tar en titt på hvem disse fem dommerne er:

Justice Pankaj Mithal

Ifølge Rajasthan High Court-nettstedet, Justice Pankaj Mithal avla ed som sjefsjef ved Rajasthan High Court 14. oktober 2022. Født i 1961, fullførte Justice Mithal sin eksamen fra Allahabad University i 1982 og etterutdannet juss fra Meerut College i 1985. Han begynte å praktisere jus i Allahabad High Court fra 1985. Før han begynte i Rajasthan High Court, fungerte Justice Mithal som Chief Justice of Common High Court for Union Territory of Jammu and Kashmir og Union Territory of Ladakh i over ett år.

Justice Sanjay Karol

Født i 1961 og hjemmehørende i Himachal Pradesh’s Kangra-distrikt, oppnådde dommer Sanjay Karol sin jusgrad fra Himachal Pradesh University i Shimla. Han meldte seg videre som advokat i 1986. Før han avla ed som sjefsjef for Patna High Court 11. november 2019, praktiserte dommer Karol i flere domstoler, som sjefsjef for High Court of Tripura og fungerende sjefsjef i High Court. av Himachal Pradesh, blant andre.

Justice Karol tjener for tiden også som kansler ved Patnas Chanakya National Law University og sjef for Bihar State Legal Services Authority og Bihar Judicial Academy, heter det på Patna High Court-nettstedet.

Justice P V Sanjay Kumar

Justice PV Sanjay Kumar er sjefsjef for Manipur High Court, før han fungerte som dommer i Punjab og Haryana High Court. Hans overordnede høyesterett er Telangana. Kumar ble født i 1963 og oppnådde jusgrad fra Delhi University i 1988, hvoretter han ble knyttet til kontoret til sin far P. Ramachandra Reddy — tidligere generaladvokat for Andhra Pradesh. Kumar begynte å trene selvstendig etter farens pensjonisttilværelse.

Annonse

Han overtok siktelsen som fast dommer ved High Court of Andhra Pradesh 20. januar 2010 og ble overført som dommer ved High Court of Punjab og Haryana, Chandigarh i oktober 2019. Han avla til slutt ed som sjefsjef for High Court of Manipur 14. februar 2021, ifølge nettstedet Manipur High Court.

Justice Ahsanuddin Amanullah

Dommer Ahsanuddin Amanullah, som kommer fra Bihar, meldte seg inn i Bihar State Bar Council 27. september 1991 og praktiserte først og fremst ved Patna High Court. Han ble opphevet som dommer ved Patna High Court 20. juni 2011, og deretter overført til Andhra Pradesh High Court 10. oktober 2021. Han ble deretter overført til Patna High Court 20. juni i fjor. Han ble født 11. mai 1963, og meldte seg deretter inn i Bihar State Bar Council 27. september 1991. Han er for tiden sjef for Bihar State Legal Services Authority, sjef for Bihar Judicial Academy og kansleren ved Chanakya National Law University, Patna.

Justice Manoj Misra

Justice Misra ble uteksaminert fra University of Allahabad i 1988 og meldte seg inn som advokat 12. desember 1988. Etter å ha praktisert på sivile, skattemessige, kriminelle og konstitusjonelle sider ved Allahabad High Court, ble han hevet til tilleggsdommer 21. november 2011. Han avla ed som fast dommer 6. august 2013.

Subscriber Only StoriesSe alle

ExplainSpeaking | Budsjett 2023-24: Økonomisk vekst, finanspolitisk helse og unem…

I Jharkhand-distriktet hjelper blokknivåklubber eldre med å takle ensomhet

Delhi konfidensielt: statsminister Modi, toppledere deltar i Nadda-bryllup, men QR-torsk…

Hva kan være myndighetenes beregninger bak nedskjæringen av MG…Månedlig plan for tilgang til budsjett