'Heeft steun als vanzelfsprekend beschouwd': BJP denkt na over MLC-tegenslagen, ook in bolwerken

0
38

Met de drie docenten’ en twee afgestudeerden’ kiesdistrict peilingen voor de wetgevende raad van de staat zetels de eerste verkiezingen die haar alliantie met de Shinde Shiv Sena-factie op de proef stellen, de resultaten zijn een tegenslag voor de BJP.

Toen de verkiezingen werden aangekondigd, beweerde de BJP dat het vertrouwen had in twee stoelen — de leraren’ kiesdistrict in Nagpur en de afgestudeerden’ zetels in Amravati – aangezien deze gebieden het bolwerk zijn. De partij verloor beide.

Door de zittende MLC Nago Ganar van de leraren van Nagpur af te handelen” kiesdistrict, had de BJP haar vertrouwen gesteld in haar beproefde lokale leiderschap. De BJP bekleedt de zetel sinds 2010. De campagne omvatte onder meer zwaargewichten zoals vakbondsminister Nitin Gadkari, plaatsvervangend hoofdminister Devendra Fadnavis en BJP-president Chandrashekhar Bawankule, die allemaal Nagpur hun thuis noemen. Toch behaalde Sudhakar Adbale van het congres 16.700 stemmen, meer dan het dubbele van de 8.211 stemmen van Ganar.

Nu het RSS-hoofdkwartier en een sterk BJP-kader het veld betreden, is het verlies van Ganar een schok voor de BJP. De afgelopen 12 jaar heeft de partij via verschillende onderwijsvakbonden en -organisaties diepe intrede gemaakt onder de leraren daar.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Wat Mayawati's stilzwijgen over de zaak Sidheeque Kappan zegt

Een gevangene in Pakistan: het verhaal van een IAF-piloot over moed en standvastigheid

Hoe een toiletcampagne levens veranderde, vrouwen hielp in Telangana's Narayanpet

Samenzwering, gegevensdiefstal met ex-personeel: Digital India-bedrijf beschuldigt pvt-bedrijf Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

In de Amravati-afgestudeerden’ zetel, voormalig BJP-minister en zittend MLC Ranjit Patil verloor van de Dheeraj Lingade van het congres na fel omstreden verkiezingen, waarbij het tellen meer dan 30 uur duurde.

Moet lezen |Heeft OPS Maha Vikas Aghadi naar overwinningen in MLC-peilingen geleid? BJP geeft toe dat 'kiezers ontevreden waren'

Opvallend is dat zowel Nagpur als Amravati in de regio Vidarbha liggen, waar de BJP meer politieke invloed heeft. In de peilingen van de Assembly van 2019 won het 29 van de 62 zetels van Vidarbha, terwijl Gadkari de Nagpur Lok Sabha-zetel behield. In de Amravati Lok Sabha-stoel had de Shiv Sena's Anandrao Adsul echter verloren van Independent Navneet Rana.

Partij-insiders zeiden: “We namen onze supporters onder leraren en afgestudeerden als vanzelfsprekend aan. We hadden ook onze kandidaten moeten veranderen. Ten derde, social engineering tussen verschillende gemeenschappen binnen de lerarenopleiding. en afgestudeerden’ kiesdistricten werd over het hoofd gezien. Ten vierde werkte het aanbod om de oude pensioenregeling te herstellen in het voordeel van de oppositie.

Advertentie

Elders slaagde de BJP er niet in om de leraren van Aurangabad te ontworstelen; kiesdistrict van de NCP ondanks gezamenlijke inspanningen, waarbij Kiran Patil verloor van de zittende MLC van de NCP, Vikram Kale. De BJP, die Aurangabad identificeerde als een “moeilijke grasmat”, importeerde Patil van het congres, maar kreeg nog steeds niet het gewenste resultaat.

De partij putte troost uit haar enige overwinning in de Konkan-leraren's&8217; kiesdistrict, waar Dyneshwar Mhatre de zittende MLC Balaram Patil van de Peasant and Workers Party versloeg, omdat het de BJP meer voet aan de grond geeft in het kustgebied.

De telling voor de Nashik-afgestudeerden’ stoel zag grote wendingen. Congresrebel Satyajeet Tambe behaalde een briljante overwinning als Independent tegen BJP-rebel Shubhangi Patil, die vocht als Independent en werd gesteund door de MVA. De BJP, die Tambe steunde, heeft hem al een aanbod gedaan om formeel lid te worden van de partij.

Advertentie

Een voormalige voorzitter van het Jeugdcongres, Satyajeet Tambe, kwam in opstand tegen de partij nadat het congres het kaartje aan zijn vader had aangeboden en zittend MLC Sudhir Tambe. Later wees Sudhir Tambe het aanbod van het Congres af en steunde hij het bod van zijn zoon als onafhankelijk. Het congres heeft beide geschorst.

In reactie op de resultaten van donderdag zei Fadnavis: “De nederlagen in Nagpur en Amravati hebben ons bedroefd. We moeten uitzoeken waar we gefaald hebben. We zullen serieuze introspectie doen en koerscorrecties maken. en afgestudeerden’ De zetels van de Wetgevende Raad zijn alleen leraren en afgestudeerden die in het gebied wonen.