Google investeert bijna 400 miljoen dollar in ChatGPT-rivaal Anthropic

0
66

Google van Alphabet Inc. heeft bijna 400 miljoen dollar geïnvesteerd in de kunstmatige intelligentie-startup Anthropic, die een rivaal van OpenAI's ChatGPT test, volgens een persoon die bekend is met de deal.

Google en Anthropic weigerden dit commentaar op de investering, maar kondigde afzonderlijk een samenwerking aan waarin Anthropic de cloud computing-services van Google zal gebruiken. De deal markeert de nieuwste alliantie tussen een technologiegigant en een AI-startup terwijl het gebied van generatieve AI – technologie die in seconden tekst en kunst kan genereren – opwarmt.

De deal geeft Google een aandeel in Anthropic, maar vereist niet dat de start-up het geld besteedt aan het kopen van clouddiensten van Google, zei de persoon die gevraagd had niet geïdentificeerd te worden omdat de voorwaarden vertrouwelijk waren.

“AI is geëvolueerd van academisch onderzoek tot een van de grootste aanjagers van technologische verandering, waardoor nieuwe kansen voor groei en verbeterde services in alle sectoren ontstaan”, zei Thomas Kurian, CEO van Google Cloud, in een verklaring. “Google Cloud biedt een open infrastructuur voor de volgende generatie AI-startups, en onze samenwerking met Anthropic is een goed voorbeeld van hoe we gebruikers en bedrijven helpen de kracht van betrouwbare en verantwoorde AI aan te boren.”

Alleen voor abonnees VerhalenAlles bekijken

In Jharkhand buurtclubs helpen ouderen omgaan met eenzaamheidAndhra's model voor gegarandeerde pensioenregelingen trekt de aandacht van CentreNiet de taak van IT-afdeling om iemand te overtuigen geld te besparen… jongere lot…6 februari , 1983, veertig jaar geleden: Assam ViolenceMonthly plan om toegang te krijgen tot Budget

Opgericht in 2021 door voormalige leiders van OpenAI Inc., waaronder broers en zussen Daniela en Dario Amodei, heeft Anthropic AI in januari een beperkte test uitgebracht van een nieuwe chatbot genaamd Claude om te wedijveren met OpenAI's razend populaire ChatGPT.

De Google- Antropisch partnerschap volgt op een spraakmakende investering van $ 10 miljard door Microsoft Corp. in OpenAI, voortbouwend op de $ 1 miljard die de softwaregigant in 2019 in de AI-startup had gestoken, plus nog een ronde in 2021.

Dergelijke allianties geven meer gevestigde bedrijven zoals Microsoft en Google toegang tot enkele van de meest populaire en geavanceerde AI-systemen. Startups zoals Anthropic hebben op hun beurt financiering en cloudcomputingbronnen nodig die een technologiegigant als Google kan bieden. Bij de aankondiging van de deal zei Google dat zijn clouddivisie rekenkracht en geavanceerde AI-chips zou lenen die Anthropic van plan is te gebruiken om zijn toekomstige AI-producten te trainen en in te zetten.

Advertentie

Anthropic's taalmodelassistent, Claude, heeft dat niet gedaan. nog niet vrijgegeven voor het publiek, maar de startup zei dat het van plan was om de toegang tot de chatbot “in de komende maanden” uit te breiden.

De deal onderstreept Google's toewijding aan AI, met name op manieren die mogelijk worden uitgebreid buiten de de belangrijkste zoekactiviteiten van het bedrijf. “Ik ben enthousiast over de AI-gestuurde sprongen die we op het punt staan ​​te onthullen in Search en daarbuiten”, zei Sundar Pichai, CEO van Alphabet, donderdag toen het bedrijf de resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde. Hij zei dat Google van plan was om “in de komende weken en maanden” chatbots uit te brengen en consumenten in staat te stellen dergelijke producten te gebruiken “als partner bij het zoeken”.

De investering van Google in Anthropic werd eerder gemeld door de Financial Times.< /p>