Gå med i debatten i huset, säg vad du måste: Sushil Modi till oppositionen

0
75

Ifrågasätter skälen för att en gemensam parlamentarisk kommitté (JPC) ska undersöka anklagelser om bedrägeri och aktiemanipulation mot Adani Group, sade senior BJP-ledare och Rajya Sabha-medlem Sushil Kumar Modi på fredagen att oppositionen, istället för att stoppa kammaren bör de delta i debatterna om presidentens anförande och budget under vilka de kan säga vad de vill säga (i frågan).

Som svar på en fråga på The Indian Expresss idéutbyte om partiet och regeringens tystnad och oppositionens krav, sa Modi: “Detta är budgetsessionen. Tolv timmar har avsatts för diskussion om presidentens tal. Du kan tala om vad som helst under debatten om presidentens anförande. Den är inte begränsad till en enda institution eller ämne. Sedan blir det en 12 timmar lång debatt om budgeten. Även om budgeten kan du tala om vilken fråga som helst.”

Läs i Explained |Opposition kräver JPC-undersökning av Adani-anklagelser: Vad är en gemensam parlamentarisk kommitté

“Därför finns det 24 timmar, av vilka ni (oppositionen) kommer att få mer än sex timmar att tala. Endast en eller två ledamöter från vår sida kommer att tala, medan 10 ledamöter kommer att få en chans att tala från din sida…Därför bör du tala vad du vill säga under debatten, istället för att störa parlamentet. Vilket svar regeringen än vill ge, kommer den att göra det.”

Han tillade: “Isliye somwar se bhi debatt chale main till yahi vipaksh se agrah karunga ki debatt chalaiye apni baat jo kahna hai regler ke tahat baat kahene ka aapko jo adhikar hai apni baat boliye. (Därför skulle jag begära att oppositionen skulle låta kammaren fungera från och med måndag och vilken fråga de än vill ta upp kan de göra det och tala enligt reglerna.)”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Vad är Mayawatis tystnad på Sidheeque Kappan fall säger

En fånge i Pakistan: En IAF-pilots berättelse om mod och mod

Hur en toalettkampanj förändrade liv, hjälpte kvinnor i Telanganas Narayanpet

Konspiration, datastöld med före detta personal: Digital India-företaget anklagar Pvt Company Månadsplan för att få tillgång till Budget

På frågan om att hela sessionen tvättades ut när BJP störde kammaren på grund av kravet från JPC att undersöka 2G-bluffen under den dåvarande UPA-regeringen, sa Modi: “Dessa anklagelser (om Adani Group) har ingenting att göra med regeringen… 2G, det var regeringen. Regeringen var inblandad. Ingenstans är regeringen inblandad i alla dessa saker… Var är regeringen inblandad?”

Läs också | Kongressens parlamentsledamot Manish Tewari skriver: Fallet för en Adani JPC

“JPC kan inte bildas i allt. JPC är inte en barnkommitté. Det borde finnas en fråga för att bilda JPC. Därför finns det ingen anledning att störa kammaren. Du låter kammaren fungera och tar upp din fråga. Folk har gått till domstol i frågan om BBC-dokumentären och Rafale. Om du tycker att regeringen inte svarar ordentligt är du fri att gå till Högsta domstolen eller Högsta domstolen. Ni har (dessa alternativ) tillgängliga i demokratin”, sa Modi.

Modi sa att oppositionen inte har tagit upp någon fråga som tyder på att regeringen hade gynnat Adani-gruppen.

Annons

“Adani ko koi kontrakt galat tarike se mila to aaj tak to aapne kabhi höja nahin kiya eller Adani har gynnats…(Till dags dato har du aldrig tagit upp någon fråga om att regeringen felaktigt har tilldelat ett visst kontrakt till Adani Group eller Adani har gynnats…), sade Modi.

“Det finns inga konkreta bevis för att regeringen har gynnat Adani i något bud eller kontrakt. Detta är ett försök att skapa bilden av BJP som ett parti av stora industrimän. Men de glömmer att det är BJP, som tillhandahåller matsäd till 80 miljoner människor, utan kostnad. Denna etikett har inte fastnat på BJP eller Narendra Modi hittills. Det kommer aldrig att fastna”, sa han.

© The Indian Express (P) Ltd