De bästa OLED-TV:erna 2023

0
85
vovidzha/Shutterstock.com

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en OLED-TV 2023
Vanliga frågor
Bästa OLED-TV:n totalt sett: Samsung S95B
Bästa OLED-TV:n för budget: LG A2
Bästa OLED-TV för spel: LG C2
Bästa OLED-TV för filmer: Sony A95K
Bästa 65-tums OLED-TV: Samsung S95B

Uppdatering, 2023-01-19: Vi har förnyat denna sammanfattning med de senaste OLED-tv-apparaterna. Ta en titt!

Vad du ska leta efter i en OLED-TV 2023

OLED-TV har vuxit i popularitet under det senaste decenniet. De skiljer sig från LED-bakgrundsbelysta LCD-TV-apparater (LED-TV-apparater), som använder sig av självemitterande pixlar istället för bakgrundsbelysning. Som ett resultat kan de slå på och stänga av enskilda pixlar, vilket resulterar i bläcksvärta och ett oöverträffat kontrastförhållande.

Sex stora TV-tillverkare erbjuder OLED-TV i USA—LG, Panasonic, Samsung, Skyworth, Sony och Vizio—med var och en använder antingen en W-OLED-panel från LG Display eller en QD-OLED-panel från Samsung Display.

Men trots att de har OLED-paneler från bara två tillverkare, TV-apparater kan vara ganska olika. Så när du letar efter en ny OLED-TV är det en bra idé att hålla ett öga på några saker.

RELATERATVad är en OLED evo-panel?

Traditionella OLED-paneler blir inte särskilt ljusa, så de är inte idealiska för ett rum med massor av omgivande ljus. Vissa premium OLED-TV-apparater använder dock nyare OLED evo eller QD-OLED-paneler som kan bli över 20 % ljusare än de konventionella OLED-panelerna.

Förutom en förbättrad OLED-panel använder tillverkare som Sony också en förbättrad kylfläns i vissa OLED-TV-apparater för att höja ljusstyrkan ännu högre. Så om du vill ha en ljusare OLED-TV är det bästa sättet att välja en med en OLED evo eller QD-OLED-panel.

Om du dessutom ska spela spel på din nya OLED-TV bör du titta på för nästa generations spelfunktioner som variabel uppdateringsfrekvens (VRR), auto low latency mode (ALLM) och HDMI 2.1-portar. Dessa funktioner gör att du kan använda funktionerna som finns i Microsoft Xbox Series X/S, Sony PlayStation 5 och datorer med avancerade grafikkort.

På liknande sätt skulle filmfantaster uppskatta närvaron av avancerade HDR-format, som Dolby Vision och HDR10+, och funktioner som filmskaparläget.

För att dyka djupare in i vilka TV-funktioner som är viktigast för en fantastisk upplevelse, rekommenderar vi gå igenom vår kompletta guide om att köpa en ny TV.

RELATERAT: Så underhåller du en OLED-TV för att förhindra inbränning och mer

Vanliga frågor

Vad betyder OLED?

En organisk lysdiod eller OLED är en typ av displaypanel som används i tv-apparater. Varje pixel i en OLED-panel är gjord av en organisk förening som avger ljus när den skakas med elektricitet. Som ett resultat kräver OLED-skärmar ingen bakgrundsbelysning och kan självlysa.

Hur rengör jag en OLED-TV-skärm?

+

Du kan rengöra en OLED-TV-skärm med en torr mikrofiberduk. Men om du stöter på en svår fläck, spraya destillerat vatten på trasan för att hjälpa. Spraya inte vatten direkt på skärmen eller använd alkoholbaserade rengöringsmedel. Du bör också undvika att använda pappershanddukar eller andra slipande material för att rengöra skärmen.

Kan du lägga din OLED-TV platt?

+

Även om du kan lägga din OLED-TV platt när den är ur förpackningen och du vill installera stativet, rekommenderas det inte att lägga den platt vid transport, eftersom förpackningen kan ha tillräckligt stöd eller inte i det läget.

Kan du väggmontera en OLED-TV?

+

OLED-TV, som LCD-TV-apparater , kan monteras på vägg. Först behöver du ett ordentligt monteringsfäste, som du kan fästa direkt på reglarna eller i en murad vägg. Sedan kan du installera monteringsplattan på baksidan av OLED-TV:n och hänga den på fästet.

Vad är skillnaden mellan en OLED- och QLED-TV ?

+

OLED- och QLED-TV-apparater är ganska olika eftersom de använder olika skärmpaneler. En OLED-panel är självemitterande och kräver ingen bakgrundsbelysning, medan QLED-TV, som är LCD-TV med kvantpunktsteknik, använder LED-bakgrundsbelysning för att visa bilder på skärmen.

Bästa OLED-TV:n totalt sett: Samsung S95B

Samsung

Proffs

 • ✓ Utmärkt färgomfång och noggrannhet
 • ✓ 4K 120Hz panel
 • ✓ Quantum dot-teknik
 • ✓ Fyra HDMI 2.1-portar

Nackdelar

 • ✗ Endast tillgänglig i 55-tums- och 65-tumsmodeller
 • ✗ Inget stöd för Dolby Vision
 • ✗ DTS-ljud stöds inte

S95B är Samsungs första OLED-TV på nästan ett decennium, och företaget har tagit det direkt ur parken med den här. Det är en fantastisk tv som levererar en imponerande prestanda överallt.

Den använder en QD-OLED-panel, som skiljer sig från de traditionella W-OLED-panelerna som tillverkas av LG Display. Den använder kvantprickar istället för färgfilter, så QD-OLED-panelen kan producera mer levande, verklighetstrogna och ljusare färger än W-OLED-panelerna.

RELATERATHur man underhåller en OLED-TV för att förhindra inbränning och mer

Samsung-tv:n är också bra för spel eftersom företaget har inkluderat funktioner som en 120Hz uppdateringsfrekvens, stöd för olika VRR-tekniker och fyra HDMI 2.1-portar för att klara 4K 120 fps speldata från en ansluten konsol eller speldator. Dessutom har S95B en låg ingångsfördröjning och en snabb svarstid.

Bland andra höjdpunkter har företaget inkluderat HDR10- och HDR10+-stöd för innehåll med högt dynamiskt omfång. Och tack vare TV:ns höga toppljusstyrka är dess HDR-prestanda bra. Tyvärr, liksom andra Samsung-TV-apparater, saknas Dolby Vision HDR-stöd från S95B.

Tizen driver TV:ns programvara, och den är lyhörd och lätt att använda. Den kommer också med alla populära streamingappar och erbjuder till och med stöd för Google Duo för videosamtal på TV:n när du ansluter en USB-webbkamera.

Tyvärr kan du bara köpa Samsung S95B i storlekarna 55 tum och 65 tum. LG’s C2 och G2 är utmärkta alternativ om du vill ha en större storlek. Båda TV-apparaterna erbjuder liknande prestanda och finns i storlekarna 77 tum och 83 tum. G2 är till och med tillgänglig i 97 tum.

Bästa OLED-TV totalt sett

Samsung S95B

Samsung S95B lyser bland OLED-TV med sin fantastiska QD-OLED-panel, solida spelfunktioner och smidiga operativsystem.

Amazon

1397,99 $
2197,99 USD spara 36%

Bästa köp

1449,99 USD
1899,99 USD Spara 24%

Samsung

1449,99 USD
2199,99 USD Spara 34 %

Bästa budget OLED-TV: LG A2

LG

Proffs

 • ✓ Utmärkt bildkvalitet
 • ✓ Dolby Vision och Atmos-stöd
 • ✓ Bra uppskalning

Nackdelar

 • ✗ Inga avancerade spelfunktioner
 • ✗ Inga HDMI 2.1-portar

Ingen av OLED-TV:erna på marknaden är exakt budgetmodeller, men LG A2 är bland de mest prisvärda och levererar bra prestanda. Precis som alla andra OLED-TV kan den producera bläcksvarta och har ett nästan oändligt kontrastförhållande för att få fantastisk bildkvalitet. Och tack vare sin anständiga toppljusstyrka är HDR-prestandan också respektabel. Dessutom kommer TV:n med HDR10 och Dolby Vision-stöd.

TV:ns design är ganska utilitaristisk men ren, med enkel åtkomst till de flesta portar, även när du hänger den på en vägg. Dess byggkvalitet är också bra, så även om det är en nybörjarmodell i LGs sortiment känns den inte billig eller undermålig.

RELATERADEHDR-formatkrig: Vad är skillnaden mellan HDR10 och Dolby Vision?

webOS ansvarar för programvaran i A2, och den är lätt att använda med ett välfyllt appbibliotek. Du kommer också att få tillgång till Google Assistant och Amazon Alexa röstassistenter.

I andra funktioner har A2 inga problem med att uppskala innehåll med lägre upplösning, inklusive 480p-källor. Den tar också bort skakningar från de flesta källor, förutom de som bara matar ut vid 60 Hz.

Ett av de områden där A2 kommer till kort är dock de avancerade spelfunktionerna. Den har en 60Hz-skärm, inget VRR-stöd eller HDMI 2.1-portar. Du får dock fortfarande läget för auto-låg latens och en låg ingångsfördröjning för responsivt spel.

Du kan köpa A2 i modellerna 48-tum, 55-tum, 65-tum och 77-tum .

Bästa Budget OLED-TV

LG A2

Få alla fördelar med OLED-teknik med LG A2 utan att spendera de stora pengarna. TV:n ser också anständig ut och finns i en mängd olika storlekar.

Amazon

896,99 $
 

Bästa OLED-TV för spel: LG C2

LG

Proffs

 • ✓ 120Hz-panel, VRR-stöd och ALLM
 • ✓ Dolby Vision och Atmos-stöd
 • ✓ OLED evo-panelen blir ljusare än traditionella OLED-TV

Nackdelar

 • ✗ Inte lika ljusstark som LG G2, Sony A95K eller Samsung S95B
 • ✗ DTS-ljud stöds inte

LG’s avancerade TV-apparater har traditionellt sett varit utmärkta för spel, och C2 är inget undantag. Den kommer packad med avancerade spelfunktioner, såsom en 120Hz-panel, HDMI 2.1-portar för att möjliggöra 4K 120Hz-spel från din konsol eller PC, och VRR-stöd. I kombination med tv:ns låga ingångsfördröjning hjälper dessa funktioner C2 att leverera en förstklassig upplevelse oavsett om du spelar på din PS5, Xbox Series X eller PC.

Bland TV:n&#8217 ;s andra spelrelaterade höjdpunkter får du en Game Optimizer-funktion som låter dig välja din spelgenre för att få optimerade inställningar. Dessutom kan du använda den för att växla mellan olika VRR-tekniker i farten. På tal om VRR, C2 stöder AMD FreeSync Premium, HDMI Forum VRR och NVIDIA G-Sync.

RELATERATOLED-skärminbränning: Hur orolig bör du vara?

När det gäller bildkvalitet kan TV:ns OLED evo-panel bli ljusare än traditionella OLED-TV, vilket hjälper till med HDR, och du kommer att ha en fantastisk tid att spela HDR-spel eller titta på de senaste HDR-filmerna eller tv-program. Dessutom stöds formaten Dolby Vision, HDR10 och HLG.

En annan fördel med att köpa C2 är att den erbjuder en utmärkt balans mellan pris och funktioner. Så även om du inte satsar på en förstklassig TV som LG G2, får du fortfarande en jämförbar prestanda.

Den enda betydande utelämnandet i C2 är dess brist på DTS-ljud Stöd. Men detta är bara viktigt om du är en filmentusiast, och för dem rekommenderar vi vårt bästa för filmval.

Bästa OLED-TV för spel

LG C2

Det är svårt att hitta något fel med LG C2 som din spel-TV. Den har alla spelfunktioner du behöver och imponerande bildkvalitet.

Amazon

1296,99 $
 

Bästa OLED-TV för filmer: Sony A95K

Sony

Proffs

 • ✓ Fantastisk bildkvalitet
 • ✓ Imponerande bildbehandling och rörelsehantering
 • ✓ Stöd för Dolby Vision HDR, Dolby Atmos och DTS Audio
 • ✓ 120Hz-panel, VRR-stöd och två HDMI 2.1-portar

Nackdelar

 • ✗ Endast tillgänglig i 55-tums- och 65-tumsmodeller
 • ✗ Dyrt

Precis som Samsung S95B är Sonys A95K en TV som använder QD-OLED-panelen. Som ett resultat får du samma livfulla och kraftfulla färger som Samsung TV. Men den största fördelen med att välja Sony TV är dess bildbehandling, vilket gör den till den absolut bästa TV:n för filmer.

Den uppskalar innehåll med lägre upplösning utan några artefakter och har imponerande rörelsehantering. Så du kommer inte att stöta på något skakande oavsett källa.

RELATERAT6 misstag människor gör när de köper en TV

Sony TV drar också nytta av QD-OLED-panelens relativt höga ljusstyrka, behåller höjdpunkterna och levererar en solid HDR-prestanda. Du får också Dolby Vision-stöd, men det mindre vanliga HDR10+-formatet saknas.

A95K har också en slående design som får huvudet att vända sig. Dess unika stativ gör att displayen kan sitta jämnt med bordet. Men om du föredrar att placera soundbaren framför TV:n, är det skyldigt att blockera en del av skärmen.

Även bortom filmtittande är Sonys tv fantastiskt. Den har alla avancerade spelfunktioner och kommer med Google TV-plattformen med ett gediget appbibliotek.

Tyvärr kan du bara köpa den i 55-tums- och 65-tumsmodeller. Om du vill ha en större storlek får du nöja dig med Sonys A80K, som använder en W-OLED-panel men har samma imponerande bildbehandling och rörelsehantering.

Bästa OLED-TV för filmer

Sony A95K

Från fantastisk bildkvalitet till branschledande bearbetning, Sony A95K har allt för att göra filmälskare nöjda. TV:n stöder även Dolby Vision HDR.

Amazon

2498,00 USD
2999,99 USD Spara 17 %< /p> Bästa köp

2499,99 USD
2999,99 USD Spara 17 %

Mål

2999,99 USD
 

Bästa 65-tums OLED-TV: Samsung S95B

Samsung

Proffs

 • ✓ Fantastisk bildkvalitet
 • ✓ Effektiv HDR-prestanda
 • ✓ Hög toppljusstyrka
 • ✓ Avancerad spelteknik ingår

Nackdelar

 • ✗ Inget stöd för Dolby Vision eller DTS Audio

Samsung S95B är vårt bästa övergripande val, och den kommer i en 65-tumsmodell, vilket gör den perfekt för alla som letar efter en 65-tums OLED-TV. Dessutom är det en av de första tv-apparaterna som debuterade med den nya QD-OLED-panelen som förbättrade en redan spännande bildskärmsteknik.

QD-OLED-skärmen kan producera mycket mer kraftfulla, verklighetstrogna , och ljusare färger än alla W-OLED-paneler. Som ett resultat får du förstklassig bildkvalitet, ett brett färgomfång och en effektfull HDR-upplevelse.

RELATEDVad är en QD-OLED-skärm?

TV:n har en premiumdesign och ser fantastisk ut. Dessutom får du utmärkt byggkvalitet och smala ramar. Så den kommer att se bra ut oavsett om du placerar den i ditt mediarum eller vardagsrum.

S95B är också nästan lika bra som C2 för spel, tack vare Samsungs inkludering av en 120Hz-panel, fyra HDMI 2.1-portar, alla vanliga VRR-teknologier och ALLM. Dess ingångsfördröjning är imponerande låg, och TV:n har inga problem att spela bra med PS5 eller Xbox Series X.

Tyvärr är Samsung-tv:n inte problemfri. Till exempel saknar den Dolby Vision HDR- eller DTS-ljudstöd. Så om du tittar på mycket innehåll med dessa format kommer Sony A95K att tjäna dig bättre. Den stöder båda formaten och har samma QD-OLED-panel.

Bästa 65-tums OLED-TV

Samsung S95B

Samsung S95B var en av de mest populära TV-apparaterna 2022, och av goda skäl. Det ger en betydande förbättring av OLED-teknik och har inga första generationens smärtor.

Amazon

1797,99 $
$2997,99 Spara 40%

Bästa köp

$1799,99
$2299,99 Spara 22%

Samsung

1799,99 USD
2999,99 USD Spara 40 %

The Best 8K TVs of 2023 Best 8K TV Overall Samsung QN900B Amazon

$3747.99
$4997.99 Save 25%

Best Budget 8K TV TCL Series-6 8K TV Amazon

$3499.00
 

Bästa 8K-TV för spel Samsung QN900B Amazon

3747,99 USD
$4997,99 Spara 25 %

Bästa OLED 8K TV LG Z2 Amazon

9996,99 USD < br/> 

LÄS NÄSTA

 • › HTG-erbjudanden: Google Pixel 6 Pro når lägsta pris någonsin, plus mer
 • › De bästa tv-apparaterna 2023
 • › De bästa 55-tums TV-apparaterna 2023
 • › HTG-erbjudanden: Få vår OLED-favorit-TV för $900 rabatt, plus mycket mer
 • › Varför låter TV-högtalare så dåligt?
 • › Vad har någonsin hänt med plasma-TV?
 • › Varför Zappa inte TV-apparater dig med Static längre?
 • › Få PC-kraft med pekdatorportabilitet i Surface Pro 9 för $200 rabatt