De bästa DSLR-kamerorna 2023

0
33
Julia Zavalishina/Shutterstock.com

Uppdatering, 2023-01-23: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att dessa fortfarande är de bästa DSLR-kamerorna du kan köpa.

Vad du ska leta efter i en DSLR Kamera 2023

Med spegellösa kameror som nu tar över marknaden kan du undra om en DSLR-kamera är värt det. Det är de absolut! Oavsett om du inte har budgeten för att bli spegellös ännu, föredrar en optisk sökare framför en elektronisk, eller bara inte vill byta ut din samling av DSLR-objektiv, är det väldigt stillastående värt att köpa en DSLR.

DSLR-kameror har fortfarande fördelen av längre batteritid än sina spegellösa motsvarigheter, och senare modeller kan spela in imponerande video nästan i nivå med en spegellös SLR. Du får också fördelen av en större begagnad marknad och ett större utbud av märkes- eller tredjepartsalternativ att välja mellan med en DSLR.

Så vad ska du leta efter i en DSLR? För nybörjare som vill börja fotografera kan detta vara en utmanande fråga. Statistiska ark kan låta imponerande men kanske inte berättar så mycket om hur en kamera faktiskt kommer att fungera i dina händer.

RELATEDDe bästa spegellösa kamerorna 2023

Det finns några saker du bör tänka på när du gör ditt köp. Vilken är din skicklighetsnivå? Vad vill du göra med den här kameran, foton, video eller båda? Vad är din budget? Är ergonomi och hur en kamera känns i handen viktigt för dig? Har du redan erfarenhet av att använda ett speciellt kamerasystem och är du villig att byta till ett annat om du hittar ett bra alternativ?

De DSLR-kameror som väljs här är alla en bra balans mellan pris och funktionalitet för varje enskild kategori. Det finns nybörjaralternativ för mindre än $1K och proffskameror för nästan $3K. Vad du kommer att få beror på personliga preferenser, vad du har råd med och vad det bästa verktyget är för det jobb du ska göra.

Oavsett om du är ett erfaret proffs eller nybörjare, hittar du något som intresserar dig i den här listan. Låt oss komma igång.

Bästa DSLR-kamera totalt: Nikon D850

Nikon

Proffs

 • ✓ Fantastisk upplösning
 • ✓ Snabb fotografering
 • ✓ Solid kropp med vädertätning
 • ✓ Stort utbud av kompatibla linser

Nackdelar

 • ✗ Pro kamera prislapp
 • ✗ Bra men inte den bästa för att spela in video

Om du letar efter ett monster av en DSLR som kan hantera i stort sett alla fotograferingssituationer du kan tänka dig, är Nikon D850 det . Nikons efterföljare till den populära D810 har 45 megapixlar kraft, en robust magnesiumkropp med vädertätning och kompatibilitet med en rad utmärkta objektiv.

Släppt 2018, D850 är några år gammal vid det här laget men producerar fortfarande utmärkta bilder. Dess ISO-intervall går hela vägen ner till 64 för imponerande dynamiskt omfång, vilket möjliggör rena bilder med mycket utrymme att redigera när du fotograferar RAW. Det är också Nikons snabbast fotograferande DSLR, så sport- och naturfotografer kommer att hitta mycket att gilla här.

RELATERATHur man tar bra RAW-foton

D850:s höga upplösning gör den perfekt för porträttarbete men i studio och på plats. Den har samma stora, ljusstarka optiska sökare som D810, ett plus för alla typer av fotografering du gör.

Om du precis har börjat eller bara planerar att ta din kamera på en och annan semester bör du nog gå med något annat. Bara kroppen kommer att köra dig omkring $3K helt ny, och fortfarande över $2K använd.

Andra DSLR-kameror som D750 och Canon 6D skulle vara billigare, bättre för tillfällig användning och vara fantastiska fullformatskameror. D850 är inte heller det mest avancerade videoalternativet Nikon har, även om det fortfarande tar fantastiska 4K-bilder.

Bästa DSLR-kamera totalt sett

Nikon D850

Nikon D850 är en kraftfull kamera på professionell nivå som klarar nästan alla fotograferingsscenarios.

Amazon

2796,95 USD
 

Bästa köp

2799,99 USD
 

Crutchfield

2796,95 USD
 

Bästa budget DSLR-kamera: Canon EOS 6D MKII

Canon

Proffs

 • ✓ Bra prisläge för ingångsnivå full ram med relativt modern teknik
 • ✓ Förbättrad bearbetning från 6D
 • ✓ Tilt-flip LCD-skärm
 • ✓ Tillräckligt bra bildkvalitet för proffsarbete

Nackdelar

 • ✗ Kan inte fotografera tillräckligt snabbt för sport, djurliv eller snabb action
 • ✗ Långsam autofokus

Canon 6D Mk II är företagets efterföljare till den populära fullformats-DSLR:n 6D på ingångsnivå. Den innehåller i stort sett alla funktioner som gjorde den ursprungliga 6D bra med något uppdaterad teknik, och det är mycket för pengarna.

För 1 400 USD för karossen levererar 6DII bildkvaliteten som en fullformatssensor utan att bryta banken. Om du vill lära dig att fotografera i manuellt läge men inte vill eller kan lägga ut pengar för 5D-kamera, är den här för dig.

RELATERATDe bästa DSLR-kameralinserna 2023

Sensorn på 26,2 megapixel tillsammans med Canons linser ger dig enkelt proffsiga bilder som kan levereras till kunder, sociala medier eller till och med göra utskrifter i anständig storlek. Om du är en vloggare eller gillar självporträtt, har 6Dii också en LCD-pekskärm som kan fällas upp för att hjälpa till att rama in dina bilder.

Denna kamera kan fotografera med sex bilder per sekund, vilket är snabb nog för resefotografering och porträtt. Om du är ute efter att fotografera sport eller djurliv är EOS 6DII inte den perfekta investeringen.

För video tar den här kameran 1080p HD med Canons solida videocodec, tillräckligt bra för något som YouTube eller om du håller på att lära dig spela in video. Om du letar efter något mer avancerat vill du ta en DSLR som är gjord för att spela in video.

Bästa budget DSLR-kamera

Canon 6D MKII

En bra nybörjar fullformatskamera som är tillräckligt kompakt att ta med du och tillräckligt kraftfull för många proffsscenarier.

Amazon

1 399,00 USD
1 799,00 USD Spara 22 %

Bäst Köp

1399,99 USD
 

Bästa DSLR-kamera för nybörjare: Nikon D3500

< figure style="width: 650px" class="wp-caption alignnone">Nikon

Fördelar

 • ✓ Billigt pris för en kvalitetsnybörjare DSLR
 • ✓ Enkla kontroller och enkel start gör det enkelt att lära sig kameran
 • ✓ Bra bildkvalitet för priset
 • ✓ Inga krusiduller betyder längre batteritid

Nackdelar

 • ✗ Ger dig inte det dynamiska omfånget för en fullformatssensor
 • ✗ Inte lika funktionsrika som motsvarigheterna i fullformat

Även om många skulle rekommendera att börja på en fullformatskamera om du kan svänga den, finns det också några bra alternativ på marknaden för grödasensorer (APS-C). Exempel på Nikon D3000-serien.

D3500 är Nikons senaste version av sitt APS-C-erbjudande på nybörjarnivå. Eftersom det är en nybörjarkamera med en mindre sensor än en fullformats-DSLR kommer du inte att få lika mycket bildupplösning eller dynamiskt omfång, men det är fortfarande ett utmärkt verktyg för att lära dig grunderna i foto och video på en DSLR. Nikon är mindre och lättare än en fullformatsbild, och har massor av utmärkta objektiv i sin DX-linje som du kan använda på den här kameran för kvalitetsbilder.

RELATERATVad är skillnaden mellan en kamera med fullbilds- och beskärningssensor?

Denna kamera kommer med respektabla 24,4 megapixlar, ungefär samma som en fullformatskamera som D750. Den spelar in HD-video, har Bluetooth-anslutning och fungerar med Nikons Snapbridge-app.

Du kan ta en body och kit-lins för knappt 900 $. Om du renoverar är det ännu billigare. D750 är en kamera som du kan plocka upp och börja göra anständiga bilder inom en relativt kort tid, vilket gör den perfekt för nybörjare.

Bästa DSLR för nybörjare

Nikon D3500

Denna DSLR-kamera med APS-C-sensor är perfekt för nybörjare att lära sig grunderna utan att bryta banken.

Amazon

B&H

Bästa DSLR-kamera för video: Nikon D780

Nikon

Proffs

 • ✓ Standardbildupplösning tillräckligt bra för proffsarbete
 • ✓ Samma autofokussystem som Z6
 • ✓ No-crop 4K-video
 • ✓ Bra pris för dess funktionsuppsättning

Nackdelar

 • ✗ Inte lika kraftfull som erbjudanden på högre nivåer som D5

Nikons D780 är den efterlängtade uppdateringen av deras mycket älskade D750, en kamera som anses vara en allsidig arbetshäst av många proffsfotografer. Släppt 2020, det är den nyaste kameran på den här listan och har i förlängningen den senaste tekniken inuti.

D780 levererar allt folk älskade med D750, med några märkbara förbättringar. På videofronten har den samma autofokuseringssystem som Nikons spegellösa Z6-kamera i livevisningsläge. Det innebär ögon- och ansiktsspårning och några av de bästa live-view autofokuserna du hittar i en DSLR, det är i princip Z6 med en optisk sökare.

Denna kamera kan växla mellan stillbilds- och videofotografering med nästan noll buffert, vilket gör det perfekt för hybridskyttar som behöver växla mellan lägen i farten. Den spelar också in en 4K-video utan att behöva beskäras.

Lägg till det en hållbar, vädertät kropp så kan den här kameran lätt bli din nya allrounder, inte bara för video.

Bästa DSLR-kamera för video

Nikon D780

Nikons D780-kamera är en allroundkamera av hög kvalitet med en av de bästa videoinspelningarna system du hittar utan att bli spegellösa.

Handla nu

Bästa DSLR-kameran för resor: Canon EOS 6D MKII

Canon

Proffs

 • ✓ Kompakt och lätt att ta med sig för en DSLR
 • ✓ Bra stillbilder, bra video
 • ✓ Lätt att använda

Nackdelar

 • ✗ Långsam autofokus, speciellt för helskärmsläge
 • ✗ Inte den bästa videocodec

6D MkII‘s balans mellan pris, kompakt design och funktioner gör den inte bara till en fantastisk budgetkamera utan även en bra reseskytt. Lätt att packa undan med tillräckligt med kraft för att producera datarika RAW-filer, 6DII skulle vara mycket vettigt att ta med på din nästa resa.

Det här är en kamera som du kan sätta på ett 35 mm-objektiv. till auto, och skjut ditt hjärta ut även om du inte vet något om finesserna i DSLR-fotografering. Video-codec är inte lika bra som andra Canon DSLR-kameror som 5D-serien, men det är ett uppnåeligt fullformat för dem som annars kanske skulle bli prissatta från marknaden.

En varning är dock att autofokusen på den här kameran är ganska långsam, och alla autofokuspunkter är i mitten av bilden. Om du försöker fånga något i fokus vid kanterna på din bildruta, kan det bli besvärligt.

Om du har råd kan du välja något som Canon 5D MKIV istället. Den är större än 6DII men mer funktionsrik. Den har också bättre autofokus och tar bättre HD-video. Du kan få en begagnad kropp för mellan 1 700 och 1 900 USD.

Bästa DSLR-kamera för resor

Canon 6D MKII

Lätt, kompakt och lätt att använda, EOS 6D MKII är en kamera som du enkelt kan plocka upp och fotografera med när du reser.

Amazon

1399,00 $
1799,00 USD Spara 22 %

Bästa köp

1399,99 USD
 < /p>The Best Mirrorless Cameras of 2023 Best Mirrorless Camera Overall Sony A1 Amazon Best Budget Mirrorless Camera Canon EOS RP Amazon

1299,00 $
 

Bästa spegellösa kameran för nybörjare Nikon Z6 Amazon Bästa spegellösa kameran för video Sony A7Siii Shop Bästa spegellösa kamera för resor Fuji X-T4 Amazon

1 549,00 $
$1699,95 Spara 9%

LÄS NÄSTA

 • › De bästa Nikon DSLR-objektiven 2023
 • › Vad är kamerans ISO och varför spelar det någon roll?
 • › Är ett dyrt SD-kort bättre för en Raspberry Pi?
 • › De bästa stativen 2023
 • › De bästa kameratillbehören 2023
 • › De bästa kameraväskorna 2023
 • › De bästa kameraremmarna 2023
 • › Hur du ändrar din ålder på TikTok