Android-lagringsutrymme tar slut? Hur man kontrollerar och åtgärdar det

0
37
Joe Fedewa/How-To Geek

Gå till Inställningar > Lagring på din Android-telefon för att se lagringsanvändning. På en Samsung Galaxy-telefon går du till Inställningar > Batteri & Enhetsvård > Lagring. Den här skärmen visar hur mycket lagringsutrymme som används på din telefon och exakt vad som tar upp det: appar, systemdata, bilder, videor, ljudfiler och så vidare.

När du hämtade din nya Android-enhet var du förmodligen trodde att den hade gott om intern lagring. Men här är du, med en full telefon. Tack och lov innehåller Android många enkla verktyg för att kontrollera din intern lagringsanvändning och frigöra utrymme.

Innehållsförteckning

Hur man kontrollerar intern lagring på Android
Vad är Androids “Andra” lagring ?
Hur man rensar intern lagring på Android
Hur man frigör utrymme på Android

Hur man kontrollerar Intern lagring på Android

Du kan kontrollera lagringen på Android från appen Inställningar. Android-enheter har alla en massa saker inpackade i “Inställningar” app—inklusive lagringsinställningar. Det är här du kan se hur mycket lagringsutrymme som används och exakt vad som använder det, till exempel foton, videor, appar och mer.

För att hitta lagringsinställningar på Android sveper du först nedåt en eller två gånger från toppen av skärmen—beroende på din telefon—och tryck på kugghjulsikonen för att öppna Inställningar.

På Google Pixel och de flesta icke-Samsung Android-enheter kan du gå direkt till “Storage” avsnitt härifrån.

På en Samsung Galaxy-enhet kan du& #8217;måste gå till “Batteri & Enhetsvård” först, tryck sedan på “Storage.”

Din enhet kommer att analysera dess lagringsanvändning. Du kommer nu att se en avläsning av ditt interna minne, hur mycket som används och kategorier av vad som tar upp utrymme.

Kategorierna som visas beror på din enhet. Till exempel, Google Pixel-telefoner separerar “Appar” och “Spel,” medan Samsung inte gör det. Det här är det enklaste sättet att hålla ett öga på din Android-enhets lagring.

Vad är Androids “Övrigt& #8221; Lagring?

Kategorierna som visas i lagringsinställningarna varierar beroende på enhet. En vanlig kategori som du kanske ser är vagt märkt som “Övrigt” eller “Övriga filer.” Till skillnad från vissa kategorier kan du vanligtvis inte utforska vad som finns i “Övrigt.” Så vad är det?

RELATERATHur man rensar cachen på Android

Samsung Galaxy-enheter inkluderar en “Övriga filer” kategori. Enligt företaget innehåller den helt enkelt data från appar, cachad data och temporära filer som inte faller inom de andra kategorierna. I grund och botten är det en catch-all för diverse saker.

Medan du inte kan ta bort objekt från “Övrigt” kategorin i Lagringsinställningarna kan du göra det från andra områden. Cachad data är troligen det viktigaste som tar upp utrymme i “Övrigt,” och det kan rensas på ett par andra sätt.

Så här rensar du internt lagringsutrymme på Android

Nu när du vet vad som använder lagringsutrymme på din Android-enhet kan du börja rensa det. Den goda nyheten är att det är väldigt lätt att hitta saker att radera. Vi kommer att använda “Filer från Google,” som har ett praktiskt verktyg för att rensa lagringsutrymme.

När du har installerat appen från Play Butik öppnar du den och växlar över till “Clean” fliken längst ned.

Det finns en förloppsindikator för hur mycket lagringsutrymme du har använt högst upp på skärmen.

Bläddra ner längre och du ser att Google automatiskt har föreslagit filer som du kan ta bort för att rensa ditt interna lagringsutrymme. “Skräpfilerna” kategorin är för temporära filer, som cachade filer för appar—tryck på “Rensa” för att ta bort dem.

För de andra kategorierna kan du trycka på “Välj filer” och välj sedan vad du vill ta bort.

< p>Det är ungefär det! Det här är en fantastisk app för att regelbundet kontrollera om du vill hålla ditt lagringsutrymme rent och snyggt.

Så frigör du utrymme på Android

För att frigöra utrymme på din Android-telefon eller surfplatta, “Files by Google” appen är ett bra ställe att börja—och det kan vara allt du behöver—men det finns flera andra metoder som du kan använda för att rensa upp lagringsutrymme på din Android-enhet.

Några av de bästa sätten att frigöra lagringsutrymme på Android inkluderar att ta bort nedladdningar, rensa cacheminnet, tömma papperskorgen, avinstallera appar som du inte använder längre och flytta innehåll till molnlagring. Du kanske till och med kan använda ett SD-kort för att få mer lagringsutrymme. Kolla in vår djupgående guide för fler sätt att frigöra utrymme på Android för mer information.

< strong class='relatedtext'>RELATEDHur du frigör utrymme på Android: 8 sätt

Förhoppningsvis har din Android-enhet tillräckligt med lagringsutrymme så att du inte ständigt försöker frigöra utrymme. Om så inte är fallet, se till att din nästa Android-telefon har mer lagringsutrymme. Som vi har tagit upp finns det många sätt att maximera utrymmet du har, men det finns inget som ersätter mer lagring.

The Best Android Phones of 2023 Best Android Phone Overall Samsung Galaxy S22 Amazon

699,99 USD
799,99 USD Spara 13 %

Bästa Budget Moto G Play (2021) Amazon

129,99 USD
169,99 USD Spara 24 %

Bästa mellanklass Android-telefon Google Pixel 6a Amazon Bästa premium Android-telefon Samsung Galaxy S22 Amazon

969,99 USD
1199,99 USD Spara 19 %

Bäst för spel ASUS ROG Phone 6 Amazon < p class="product-price">899,99 USD
949,00 USD Spara 5 %

Bästa kameratelefon Google Pixel 7 Pro Amazon ASUS ROG Phone 6 ASUS Rog Phone 6 Amazon

637,00 USD
769,99 USD Spara 17 %

LÄS NÄSTA

  • › Så här ändrar du din ålder på TikTok
  • › Du behöver en “Idéhink”
  • › Hur man håller Kindle-biblioteksböcker efter förfallodatum
  • › PSA: Du kan e-posta böcker och dokument till din Kindle
  • › Hur man lägger till text i en cell med en formel i Excel
  • › Denna enorma böjda ultravida bildskärm från LG kostar 337 $ idag