5 dingen die u nooit mag loskoppelen om te besparen op uw elektriciteitsrekening

0
34
NAN2535/Shutterstock.com

Het is een geweldig idee om dingen los te koppelen om te besparen op je elektriciteitsrekening, maar er zijn een paar dingen die je altijd moet laten aangesloten om overstromingen, schimmel en andere risico's voor uw gezondheid en de structuur van uw huis te voorkomen.

De gouden regel om dingen aangesloten te laten< /h2>

Elk huis is anders, en misschien heb je bepaalde apparaten die we hier niet noemen. Dus een goede gouden regel om te volgen met betrekking tot het loskoppelen van iets om geld te besparen, is om te vragen: wat is het slechtste resultaat als dit apparaat wordt losgekoppeld?

Als het slechtste resultaat is dat u hem handmatig moet aansluiten of als een handige functie, zoals toegang op afstand, wordt uitgeschakeld, is het waarschijnlijk een goede kandidaat om de stekker uit het stopcontact te halen. Als het ergste resultaat is dat uw kelder onderloopt of uw leidingen bevriezen, dan zullen de kosten van het negatieve resultaat waarschijnlijk groter zijn dan de kosten van het aangesloten laten.

GERELATEERDSerieus over het verlagen van uw elektriciteitsrekening? U hebt een wattmeter nodig

Over bedrijfskosten gesproken, als u nieuwsgierig bent hoeveel elektriciteit een bepaald apparaat verbruikt, is het erg goedkoop om er een wattmeter op te zetten en de werkelijke energie te meten gebruiken.

De beste manier om weloverwogen beslissingen te nemen over het verlagen van de elektriciteitskosten in uw huis, is door te weten hoeveel stroom dingen werkelijk verbruiken.

Laat deze dingen aangesloten

Het is een geweldig idee om ongebruikte tv's, kabelboxen of andere niet-bedrijfskritische apparaten los te koppelen om energie te besparen. Het heeft geen zin meer dan honderd dollar per jaar uit te geven aan fantoomladingafval. Maar de volgende apparaten zouden de hele tijd aangesloten en actief moeten blijven.

Waterverwarmers

Niet veel mensen zouden de stekker van hun waterverwarmer direct uit het stopcontact halen en het snoer laten bungelen, maar het’ Het is verleidelijk om uw boiler op een timer te zetten als u elke cent wilt besparen.

Als u uw boiler laat afkoelen, verandert deze in een broedplaats voor allerlei vervelende micro-organismen zoals de legionellabacterie, de familie van bacteriën die verantwoordelijk is voor legionellabacteriën. ziekte.

GERELATEERDAcht eenvoudige manieren om geld te besparen op uw energierekeningen

Het is de afweging gewoon niet waard. U kunt misschien vijf dollar per maand besparen, maar met aanzienlijk ongemak en een verhoogd risico op ziekte. Als dit een gebied is waar u geld wilt besparen en toch veilig warm water op aanvraag wilt hebben, overweeg dan om uw tankboiler te vervangen door een tankloos model.

Dus in plaats van de boiler te draaien uit (of zet hem lager en riskeer ziekte omdat het water niet heet genoeg is om micro-organismen te doden), gebruik enkele van deze andere tips en trucs om te besparen op uw energierekeningen.

Sump Pumps

h3>

Een zinkputpomp is een elektrisch apparaat dat water uit uw kelder of kruipruimte pompt en het via een afvoer veilig weg van uw huis afvoert.

Afhankelijk van het vermogen van de pomp en hoeveel water het heeft om uw huis uit te zetten, bedrijfskosten variëren doorgaans van $ 10-40 per maand.

Je wilt hem natuurlijk altijd aangesloten laten (en zelfs een back-upstroomoplossing zoeken, zoals een kleine generator voor als je stroom verliest tijdens zware stormen). Als de sump-pomp niet draait, zal het water dat het voorheen uitstoten zich ophopen in uw huis, waardoor een bescheiden besparing op de elektriciteitsrekening een kostbaar water- en schimmelsaneringsproject wordt.

HVAC-systemen en accessoires

h3>

Verwarmings- en koelsystemen in het hele huis zijn meestal bedraad, dus de enige optie om ze los te koppelen, is door een stroomonderbreker in uw elektrische paneel te gooien. De meeste mensen gaan niet zo extreem, ze zetten gewoon het HVAC-systeem uit via de thermostaat, hoewel dat nauwelijks aan te raden is als het weer warm en vochtig genoeg is, of koel genoeg, dat temperatuurschommelingen zullen optreden. schade aan uw huis veroorzaken.

Bovendien wilt u niets loskoppelen dat verband houdt met uw HVAC-systemen of algemene klimaatregeling, zoals extra powerblowers, luchtbevochtigers, luchtontvochtigers of andere accessoires.

Het handhaven van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid in uw hele huis zorgt niet alleen voor uw comfort, maar zorgt er ook voor dat het huis minder vatbaar is voor schimmel, schade door overmatige vochtigheid of overmatige droogte, enzovoort.

h3>Alles dat bewaakt, waarschuwt of alarm slaat

Over het algemeen geldt: als een apparaat de status van iets in uw huis bewaakt, ergens alarm voor slaat, of beide, laat het dan met rust.

Als u een nieuwe huiseigenaar bent en er systemen zijn waarvan u niet weet wat ze doen of wat het belang ervan is, kunt u dit het beste onderzoeken. Soms gaat een mysterieuze stekker naar iets dat je niet nodig hebt (zoals een signaalversterker voor een lang niet meer gebruikt tv-antennesysteem). Andere keren kan het naar een alarmsysteem gaan dat afgaat als de carterpomp een back-up maakt.

Uw modem en router

Het loskoppelen van uw internetmodem en router is lang niet zo eenvoudig het uitschakelen van de pomp is gevaarlijk voor uw huis, maar we raden het toch af.

GERELATEERDMoet u uw wifi-router en -modem de hele tijd aan laten staan?

De dagen dat je je internetverbinding moest opstarten voor gebruik met een enkele computer, alleen voor de periode dat je toegang nodig had, zijn allang voorbij. Nu zijn heel veel dingen in uw huis afhankelijk van internet, en het heeft weinig zin om uw modem en router uit te schakelen om een ​​euro per maand te besparen.

Als je dit doet, worden je smart home-apparatuur offline gehaald, heb je geen toegang tot de videofeed van je slimme deurbel en moet je de modem en router weer inschakelen voor elke internettaak. Verder zullen eventuele besparingen die u kunt behalen door een paar kilowattuur van uw elektriciteitsrekening te schrappen, waarschijnlijk worden gewist door te vergeten het internet weer aan te zetten en uw datalimiet op uw smartphone te verbranden.

Al het andere? Haal zoveel mogelijk uit het stopcontact

Als u eenmaal voorbij de bedrijfskritische dingen bent, is loskoppelen (of niet) gewoon een kwestie van uw tolerantie om dingen weer aan te sluiten wanneer u ze nodig hebt.

Stand-by stroomverspilling is gemiddeld ongeveer 10% van het energieverbruik in woningen. Door dingen los te koppelen die op dit moment niet aangesloten hoeven te worden, wordt die verspilling en uw elektriciteitsrekening aanzienlijk verminderd.

GERELATEERD9 gewone energievampiers die je elektriciteitsrekening laten oplopen

Dus als je de oplader voor je elektrische gereedschapsbatterijen niet gebruikt, haal dan de stekker uit het stopcontact Het. Hetzelfde geldt voor die tv in de logeerkamer waar niemand naar kijkt. Het verwijderen van al die fantoombelastingen rond uw huis kan uw energierekening in een jaar tijd met enkele honderden dollars verlagen.

Wilt u het grootste rendement voor uw inspanningen? Begin met deze veelvoorkomende energievampiers en trek ze uit het stopcontact of steek ze in een slimme stekker.

The Best Smart Plugs of 2023 Beste slimme stekker Kasa Smart Plug HS103P2, Smart Home Wi-Fi Outlet werkt met Alexa, Echo, Google Home & IFTTT, geen hub vereist, afstandsbediening, 15 Amp, UL-gecertificeerd, 2-pack wit Amazon

$19.99
 

Beste Budget Smart Plug Wyze Smart Plug Amazon

$7,99
$ 11,99 Bespaar 33%

Beste Outdoor Smart Plug Amazon Basics Outdoor Smart Plug Amazon

$23.99
 

Beste Amazon Alexa Smart Plug Amazon Smart Plug, voor domotica, Werkt met Alexa – Een gecertificeerd apparaat voor mensen Amazon

$ 24,99
 

Beste slimme stekker voor Google Assistant Vont Smart Plug Amazon

$11,99
 

Beste slimme stekker voor Apple HomeKit Eve Energy Smart Plug Amazon

$39.95
 

LEZEN VOLGENDE

  • › PSA: je kunt boeken en documenten e-mailen naar je Kindle
  • › Hoe u uw leeftijd kunt wijzigen op TikTok
  • › Deze enorme gebogen ultrabrede monitor van LG kost vandaag $ 337
  • › Screen Record op iPhone
  • › Je hebt een “Ideeënemmer”
  • › Krijg pc-kracht met tablet-draagbaarheid in de Surface Pro 9 voor $ 200 korting