Waarom voelt stretchen in de ochtend zo goed?

0
81
New Africa/Shutterstock.com

Je wordt 's ochtends wakker met een stijf lichaam en half gesloten ogen, en je vraagt ​​je af of je ooit op tijd wakker wordt voor je werk. Totdat je die eerste ochtend stretch hebt, waar je een enorme geeuw inademt en al je ledematen zo ver mogelijk naar buiten reikt. Plotseling ben je meer wakker, maar waarom?

Het blijkt dat die gapende en strekkende beweging een naam heeft “pandiculerend” en het signaleert in feite je lichaam om wakker te worden.

Hank Green, presentator van de populaire SciShow op YouTube, legt uit waarom pandiculeren zo goed voelt. Volgens Green is het een manier om je spieren wakker te maken na een lange nacht in rust. Je zit tenslotte waarschijnlijk al geruime tijd in dezelfde houding als je wekker afgaat.

Video afspelen

Als je rekt, worden je spieren losser en komen weer op één lijn. De actie stuurt een signaal naar je hersenen dat het tijd is om wakker te worden. Daarom voel je je waarschijnlijk meer wakker als je eenmaal die eerste grote rek hebt genomen.

Amazon Basics extra dikke yogamat

Breng je ochtendoefeningen een stap verder door yoga te proberen.

Amazon

$25.56
 

De stretch zorgt er ook voor dat er weer bloed naar je armen en benen, waardoor je bloedsomloop weer op gang komt en je flexibeler wordt. Green beschrijft het als een lichamelijke herstart. Bovendien kan strekken spanning en stress verlichten, zodat u 's ochtends als eerste op de been bent.

Als u zich 's ochtends een beetje traag voelt, kunt u zich goed strekken voordat u naar het koffiezetapparaat gaat. zou kunnen helpen.