Waarom u een roterend gereedschap zou moeten hebben

0
35
Cory Gunther/Review Geek

Roterend gereedschap, door velen ook wel Dremel genoemd, is een van de beste gereedschappen voor meervoudig gebruik en zou in elke gereedschapskist moeten zitten. Met zo veel accessoires en verschillende hulpstukken kan een roterend gereedschap u helpen bij doe-het-zelfklussen thuis of het werk op het werk gemakkelijker maken.

De meeste mensen hebben een boormachine, misschien een slagmoersleutel, en verschillende andere gereedschappen en schroevendraaiers , maar als je geen Dremel-gereedschap hebt, mis je iets. Waarom? Omdat dit ene elektrische gereedschap kan snijden, boren, schuren, slijpen, schrijven op hout en andere materialen, de nagels van uw huisdier verzorgen en meer.

Met dat in gedachten, hier is wat u moet weten over een roterend gereedschap, hoe het verschilt van een oscillerend gereedschap en waarom u er een wilt hebben.

Inhoudsopgave

Wat is een roterende tool?
Roterende tool versus oscillerende tool
Wanneer te gebruiken een roterend Dremel-gereedschap
Welk roterend gereedschap moet u kopen?

Wat is een roterend gereedschap?

< figuur style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Super8/Shutterstock.com

Hoe werkt een roterend gereedschap of Dremel? Deze veelzijdige kleine elektrische handgereedschappen hebben een snel draaiende motor die een spilpunt laat draaien. Die tip kan een breed scala aan verschillende bits, wielen en andere hulpstukken accepteren om allerlei soorten taken uit te voeren. U kunt een boor, een draadwiel, snijschijfschijven, schuurpunten of zelfs een klein cirkelzaagblad toevoegen.

Dankzij een hoog toerental kan een roterend gereedschap ongelooflijk snel draaien en allerlei klussen uitvoeren waarvoor u anders een groot zwaar elektrisch gereedschap nodig zou hebben. Vervolgens bieden de meeste instelbare snelheden voor verbeterde prestaties of precisie. Het meest voorkomende merk is Dremel, maar zij zijn niet de enigen die deze handige gadget maken.

Roterend gereedschap versus oscillerend gereedschap

GS23/Shutterstock.com

De oscillerende multitool wordt vaak beschouwd als een van de meest veelzijdige gereedschappen die u kunt bezitten, en soms verwarren mensen het met een roterend gereedschap. Ik heb echter meer scenario's waarbij een Dremel van pas komt, en ik heb geen oscillerend gereedschap, althans nog niet.

GERELATEERDWaarom u een slagmoersleutel zou moeten bezitten

Er zijn een paar dingen om te onthouden bij het overwegen welke te kopen. Ten eerste laat een oscillerend gereedschap de punt of het bit niet ronddraaien. In plaats daarvan oscilleert het snel heen en weer, zo snel dat het meer een trilling is dan wat dan ook. De meeste oscillerende gereedschappen bewegen meer dan 20.000 keer per minuut heen en weer en zijn zeer effectief. De verschillende messen en schuurhulpstukken werken geweldig op een oscillerend gereedschap vanwege de verhoogde snelheden en “vibratie” het creëert.

Zonder al te technisch te worden met betrekking tot use cases, verschillen of voorkeuren, onthoud dat een roterend gereedschap draait terwijl een oscillerend gereedschap dat niet doet. Een oscillerend gereedschap is geweldig voor grotere klussen, maar u wilt een roterend gereedschap voor kleinere taken of waar u meer nauwkeurigheid nodig heeft. Of, afhankelijk van de hulpstukken die nodig zijn voor de klus.

Wanneer gebruikt u een roterende Dremel-tool

mihalec/Shutterstock.com

Als u vaak werkt met hout, metaal, plastic, steen, tegels, leer en andere materialen, je hebt een rotatiegereedschap of Dremel nodig. Veel mensen gaan ervan uit dat ze geschikt zijn voor houtbewerking en ideaal zijn voor het zagen en schuren van hout, maar je zult verschillende andere klussen vinden waarbij één van pas zou komen.

Zoals te zien is in de afbeelding hierboven, accepteren roterende gereedschappen talloze verschillende hulpstukken. Je kunt zelfs stukken krijgen die glas snijden, en mensen overal op Etsy verkopen geëtste glaskunst en huishoudelijke artikelen gemaakt met een Dremel.

GERELATEERDWaarom u bij één merk snoerloos elektrisch gereedschap moet blijven

Een roterend gereedschap is perfect als u een kleine metalen pijp, steen, of tegel. Bovendien kunt u snel ruwe randen op tientallen verschillende materialen gladstrijken of zelfs steen tot een prachtige glans polijsten met polijstkegels.

Ik heb de mijne gebruikt om koperen leidingen door te snijden, PVC voor gazononderhoud, houtbewerking, het trimmen van de plastic spatborden op mijn terreinwagen, het gladstrijken van metalen randen, het tekenen van ontwerpen op terracotta kleipotten voor planten, en ja, ik gebruik ook mijn Dremel om de nagels van mijn huisdier te schuren.

Hot tip: gebruik een roterende tool en een klein slijphulpstuk om pompoenen te snijden. Het is snel, gemakkelijk en lang niet zo rommelig als die andere tools tijdens Halloween.

Sommige modellen doen ook dienst als router (niet het internettype), en met de juiste bijlage kunt u gemakkelijk een roterend gereedschap gebruiken voor kleine houtfreeswerkzaamheden. U kunt zelfs een Dremel gebruiken in plaats van een boormachine. Er passen echter maar een paar kleinere boren in, dus u wilt waarschijnlijk nog steeds een boormachine van volledige grootte.

Welke roterende tool u nodig heeft Kopen?

Cory Gunther/Review Geek

Tot slot wil ik een paar uitstekende opties aanbevelen voor diegenen die een draaitafel aan hun gereedschapskist willen toevoegen. En nogmaals, hoewel er verschillende merken zijn, is Dremel nog steeds een van de grootste. Bovendien hebben sommige roterende gereedschappen andere functies dan een Dremel, maar ze zijn direct beschikbaar, werken geweldig en zijn gemakkelijk aan te bevelen.

Voordat u de juiste tool kiest, moet u overwegen wat voor soort projecten u gaat doen. Roterende gereedschappen zijn er in verschillende snelheden en maten, en sommige kunnen prima werken met een roterende schijf met laag vermogen, terwijl andere het hoogst mogelijke toerental willen.

Probeer deze dus eens, of het nu voor een doe-het-zelf-project, knutselen of een deel van je fulltime baan.

Dremel 4000 hoogwaardige roterende gereedschapsset

De Dremel 4000 combokit heeft alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Hij heeft veel kracht, twee opzetstukken, 30 verschillende accessoires en wordt geleverd met een draagtas.

Amazon

$ 74,50
$89,99 Bespaar 17%

< h3>Milwaukee 12V snoerloos roterend gereedschap

Als u liever een snoerloos roterend gereedschap wilt, of al in het bezit bent van Milwaukee gereedschappen en accupacks, overweeg dan de 12V Milwaukee roterend gereedschap.

Amazon

$93.80
$134.00 Bespaar 30%

HARDELL mini snoerloos draaigereedschap

Die op een budget zal dol zijn op de HARDELL Mini draadloze draaimolen. Het heeft vijf verschillende snelheden, meer dan 50 accessoires en is oplaadbaar via USB.

Amazon

$19.64
$29.99 Bespaar 35%< /p>