Varför du bör äga ett roterande verktyg

0
78
Cory Gunther/Review Geek

Roterande verktyg, även känd som en Dremel av många, är ett av de bästa mångsidiga verktygen och bör finnas i varje verktygslåda. Med så många tillbehör och olika tillbehör kan ett roterande verktyg hjälpa dig med gör-det-själv-uppgifter hemma eller göra jobbet enklare på jobbet.

De flesta har en borrmaskin, kanske en slagnyckel och flera andra verktyg och skruvmejslar. , men om du inte har ett Dremel-verktyg går du miste om något. Varför? Eftersom det här elverktyget kan skära, borra, slipa, slipa, skriva på trä och andra material, putsa ditt husdjurs naglar och mer.

Med det i åtanke, här är vad du behöver veta om ett roterande verktyg, hur det skiljer sig från ett oscillerande verktyg och varför du vill ha ett.

Innehållsförteckning

Vad är ett roterande verktyg?
Roterande verktyg vs. oscillerande verktyg
När ska det användas ett roterande Dremel-verktyg
Vilket roterande verktyg ska man köpa?

Vad är ett roterande verktyg?

< figur style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Super8/Shutterstock.com

Så, hur fungerar ett roterande verktyg eller Dremel? Dessa mångsidiga små handhållna elverktyg har en snabbt snurrande motor som roterar en spindelspets. Det tipset kan ta emot ett brett utbud av olika bitar, hjul och andra tillbehör för att utföra alla typer av uppgifter. Du kan lägga till en borr, ett stålhjul, skärskivor, slipspetsar eller till och med ett litet cirkulärt skärblad.

Tack vare ett högt varvtal kan ett roterande verktyg snurra otroligt snabbt och utföra alla typer av jobb som du annars skulle behöva ett stort kraftfullt elverktyg för. Sedan erbjuder de flesta justerbara hastigheter för förbättrad prestanda eller precision. Det vanligaste varumärket är Dremel, men de är inte de enda som tillverkar denna användbara gadget.

Rotary Tool vs. Oscillering Tool

GS23/Shutterstock.com

Det oscillerande multiverktyget anses ofta vara ett av de mest mångsidiga verktyg du kan äga, och ibland förväxlar folk det med ett roterande verktyg. Jag har dock fler scenarier där en Dremel kommer väl till pass, och jag har inget oscillerande verktyg, åtminstone inte än.

RELATERATVarför du bör äga en slagnyckel

Det finns några saker att komma ihåg när du överväger vilken du ska köpa. För det första snurrar inte ett oscillerande verktyg spetsen eller biten. Istället svänger den fram och tillbaka snabbt, så snabbt att den är mer av en vibration än någonting annat. De flesta oscillerande verktyg rör sig uppåt 20 000 gånger per minut, från sida till sida, och är mycket effektiva. De olika bladen och sliptillbehören fungerar utmärkt på ett oscillerande verktyg på grund av de ökade hastigheterna och “vibrationen” det skapar.

Utan att bli alltför tekniskt gällande användningsfall, skillnader eller preferenser, kom ihåg att ett roterande verktyg snurrar medan ett oscillerande verktyg inte gör det. Ett oscillerande verktyg är bra för större jobb, men du vill ha ett roterande verktyg för mindre uppgifter eller där du behöver mer noggrannhet. Eller, beroende på vilka bilagor som behövs för jobbet.

När man ska använda ett Dremel-roterande verktyg

mihalec/Shutterstock.com

Om du ofta arbetar med trä, metall, plast, sten, kakel, läder och andra material, vill du ha ett roterande verktyg eller Dremel. Många antar att de är för träbearbetning och utmärkta för att kapa och slipa trä, men du hittar flera andra jobb där ett skulle vara praktiskt.

Som visas på bilden ovan accepterar roterande verktyg otaliga olika tillbehör. Du kan till och med få bitar som skär glas, och människor över hela Etsy säljer etsad glaskonst och hemprodukter skapade med en Dremel.

RELATEDVarför du bör hålla fast vid ett märke av sladdlösa elverktyg

Ett roterande verktyg är perfekt om du behöver skära ett litet metallrör, sten, eller kakel. Dessutom kan du snabbt släta ut grova kanter på dussintals olika material eller till och med polera sten till en vacker glans med polerkoner.

Jag har använt mitt för att kapa kopparrör, PVC för gräsmatta, träbearbetning, trimma plastskärmarna på mitt terrängfordon, jämna ut metallkanter, rita mönster på Terra Cotta lerkrukor för växter, och ja, jag använder också min Dremel för att slipa mitt husdjurs naglar.

Värmt tips: Använd ett roterande verktyg och ett litet sliptillbehör för att skära pumpor. Det är snabbt, enkelt och inte alls lika rörigt som de andra verktygen under Halloween.

Vissa modeller fungerar som en router (inte internettyp), och med rätt fäste kan du enkelt använda ett roterande verktyg för små träfräsjobb. Du kan till och med använda en Dremel istället för en borr. Den accepterar dock bara några få mindre borrkronor, så du vill förmodligen fortfarande ha en elborr i full storlek.

Vilket roterande verktyg ska du använda. Köpa?

Cory Gunther/Recensionsnörd

Avslutningsvis ville jag rekommendera några utmärkta alternativ för dem som vill lägga till en roterande till sin verktygslåda. Och återigen, även om det finns flera olika märken, är Dremel fortfarande ett av de största. Dessutom har vissa roterande verktyg andra funktioner än en Dremel, men de är lättillgängliga, fungerar utmärkt och är lätta att rekommendera.

Innan du väljer rätt verktyg bör du fundera över vilka typer av projekt du kommer att göra. Roterande verktyg finns i olika hastigheter och storlekar, och vissa kan vara bra med en lågeffekts roterande, medan andra vill ha högsta möjliga varvtal.

Så prova dessa, oavsett om det är för ett gör-det-själv-projekt, konst och hantverk, eller en del av ditt heltidsjobb.

Dremel 4000 högpresterande roterande verktygssats

Dremel 4000 combo kit har allt du behöver för att komma igång. Den har massor av kraft, två fästhuvuden, 30 olika tillbehör och kommer med en väska.

Amazon

74,50 USD
$89,99 Spara 17%

< h3>Milwaukee 12V sladdlösa roterande verktyg

Om du hellre föredrar ett sladdlöst roterande verktyg, eller redan äger Milwaukee verktyg och batteripaket, överväg 12V Milwaukee roterande.

Amazon

93,80 USD
134,00 USD Spara 30 %

HARDELL Mini sladdlöst roterande verktyg

De på en budget kommer att älska HARDELL Mini sladdlösa roterande. Den har fem olika hastigheter, 50+ tillbehör och är USB-uppladdningsbar.

Amazon

19,64 USD
29,99 USD Spara 35 %< /p>