US FDA säger att Indien-tillverkade ögondroppar kopplade till vissa infektioner, blindhet och ett dödsfall

0
40

The US Food and Drug Administration har varnat för att använda en Indien-tillverkad ögondroppe som har kopplats till utbrottet av en läkemedelsresistent bakterie som leder till biverkningar hos minst 55 patienter inklusive infektioner, blindhet och ett dödsfall.< /p>

Byrån sa på torsdagen att artificiella tårar ögondroppar tillverkade av Indiens Global Pharma Healthcare Pvt Ltd har en potentiell bakteriell kontaminering och att företaget har brutit mot gällande god tillverkningssed.

Företaget, baserat i Indiens södra stad Chennai, sa i onsdags att det hade utfärdat ett frivilligt återkallande på konsumentnivå av ej utgångna partier av ögondroppen, som distribuerades i USA av EzriCare LLC och Delsam Pharma.

Global Pharma Healthcare svarade inte omedelbart på en begäran från Reuters för att få kommentarer till FDA:s uttalande.

Subscriber Only StoriesView All

Hur en toalettkampanj förändrade liv, hjälpte kvinnor i Telanganas Narayanpet< figure>

Konspiration, datastöld med före detta personal: Digital India-företaget anklagar pvt-företag

Efter CUET sjunker antagningen till DU med 25 % ; inskrivningen av tjejer minskar

Vad finns i ett namn? PlentyMonthly planerar att få tillgång till budget

Den amerikanska myndigheten sa att de samarbetar med Centers for Disease Control and Prevention (CDC) och statliga och lokala hälsoavdelningar för att undersöka ett multistatutbrott som involverar en sällsynt, mycket läkemedelsresistent bakterie.

Den stod att den 31 januari hade CDC identifierat 55 patienter i 12 stater med infektioner kopplade till användningen av artificiella tårar distribuerade av EzriCare.

“Associerade biverkningar inkluderar sjukhusvistelse, ett dödsfall med blodomloppsinfektion och permanent synförlust från ögoninfektioner,” sa FDA.

Annons

EzriCare sa i ett uttalande på onsdagen att man hade stoppat ytterligare distribution och försäljning av ögondroppen, och man kände inte till några tester som “definitivt länkar” bakterieutbrottet till produkten.

Delsam Pharma svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar från Reuters.